Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Τρελή «θεωρία» για τον Ναζωραίο και τον τάφο του

Ο Ισραηλινός γεωλόγος Αρι Σίμρον υποστηρίζει ότι βρήκε στοιχεία που στηρίζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τον Ιησού Χριστό

Τη θεωρία ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με γιο και δεν αναστήθηκε, υποστηρίζει -μέσω της ανάλυσης του χώματος τάφων με νεκρούς αμφιλεγόμενης ταυτότητας- γεωλόγος στο Ισραήλ. Επειτα από εκτενή γεωχημικά τεστ, ο δρ Αρι Σίμρον ισχυρίζεται ότι βρήκε τον κρίκο που συνδέει το οστεοφυλάκιο του Τζέιμς (Ιακώβ), το οποίο αναγράφει στα αραμαϊκά ότι είναι ο γιος του Ιωσήφ και ο αδερφός του Ιησού, με τον «οικογενειακό τάφο του Ιησού», που φέρεται ότι έχει εντοπιστεί στην Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα στην περιοχή του ανατολικού Τάλπιοτ. Στον τάφο που ανακαλύφθηκε το 1980 και χρονολογείται από την εποχή του Ιησού θεωρείται από κάποιους ότι είχαν ταφεί, όπως μαρτυρούν επιγραφές που είχαν επάνω τα οστεοφυλάκια, εκτός από τον «Ιησού, υιό του Ιωσήφ», εννέα ακόμη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο «υιός του Ιησού, Ιούδας» και η «σύζυγός του Μαρία Μαγδαληνή».

Ολα αυτά τα ονόματα ωστόσο ήταν πολύ κοινά εκείνη την εποχή, αφού -σύμφωνα με ειδικό στατιστικολόγο από το πανεπιστήμιο του Τορόντο- καθένα από αυτά αφορούσε το 20% του τότε πληθυσμού. Ενας εκ των θερμών υποστηρικτών της θεωρίας του «οικογενειακού τάφου», ο ισραηλινής καταγωγής κινηματογραφιστής που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον για το σχετικό ντοκιμαντέρ 4r34fwerfv 1 «Ο χαμένος τάφος του Ιησού» Σίμτσα Τζακομπόβιτσι εξηγούσε ότι αυτό που έλειπε, ώστε να αποδειχτεί η θεωρία, ήταν να διαπιστωθεί ότι το οστεοφυλάκιο του Τζέιμς (Ιακώβ) που βρίσκεται στα χέρια συλλέκτη βρισκόταν αρχικά στον τάφο Τάλπιοτ. Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε η εμπλοκή του γεωλόγου Σίμρον στη σχετική μελέτη, ο οποίος δηλώνει πεπεισμένος ότι πέτυχε τη σύνδεση.

Είδος μαύρου ασβεστόλιθου

Τα οστεοφυλάκια του Τάλπιοτ, όταν ανακαλύφθηκαν, ήταν καλυμμένα από μια παχιά στοιβάδα του ορυκτού Redzina, που είναι είδος μαύρου ασβεστόλιθου, κοινό στους λόφους της περιοχής. «Πιστεύω ότι έχω πολύ ισχυρά, σχεδόν αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι το οστεοφυλάκιο του Τζέιμς (Ιακώβ) πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ή μάλλον του θανάτου του στον τάφο Τάλπιοτ» δηλώνει ο 79χρονος γεωλόγος που δουλεύει ως ερευνητής στην κρατική γεωλογική υπηρεσία του Ισραήλ.

Ο δρ Σίμρον βάσισε την έρευνά του στη θεωρία ότι ένας σεισμός που συγκλόνισε την Ιερουσαλήμ το 363 μ.Χ. είχε ως αποτέλεσμα ο τάφος Τάλπιοτ να γεμίσει με τόνους χώματος και λάσπης που μετακίνησαν τον λίθο της εισόδου και κάλυψαν πλήρως τα οστεοφυλάκια. 4r34fwerfv 2 Μελετώντας τα τελευταία επτά χρόνια -με τη χρηματοδότηση του Τζακομπόβιτσι- δείγματα χώματος που απόξεσε από την επιφάνεια του οστεοφυλακίου του Τζέιμς και από τα οστεοφυλάκια του Τάλπιοτ και συγκρίνοντάς τα και με δείγματα από δεκαπέντε άλλους τάφους, διαπίστωσε ότι «τα δείγματα των δύο πρώτων ανήκουν στην ίδια γεωχημική ομάδα».

Στα σκαριά και νέο ντοκιμαντέρ

Ο ΤΖΑΚΟΜΠΟΒΙΤΣΙ μετά την «ανακάλυψη» του Σίμρον προαναγγέλλει ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα αποτελεί ένα είδος sequel στο ντοκιμαντέρ «Ο χαμένος τάφος του Ιησού», το οποίο γύρισε με τον Ντέιβιντ Κάμερον και έκανε πρεμιέρα το 2007. Δεν χωράει αμφιβολία ότι θα εγείρει την ίδια πολεμική που ξέσπασε και τότε στους αρχαιολογικούς και θεολογικούς κύκλους παγκοσμίως. Η ταινία του 2007 περιέγραφε τα ευρήματα στον τάφο Τάλπιοτ και έγειρε το σενάριο ότι ένα από τα δέκα οστεοφυλάκια που υπήρχαν σε αυτόν δεν βρέθηκε ποτέ, επειδή είχε κλαπεί. Το χαμένο οστεοφυλάκιο λοιπόν επιχειρείται τώρα να ταυτοποιηθεί με το οστεοφυλάκιο του Τζέιμς, το οποίο βρίσκεται στα χέρια του ισραηλινού συλλέκτη Οντέντ Γκολάν που το φυλάσσει σε μέρος το οποίο δεν αποκαλύπτει.

Κατερίνα Νικολοπούλου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....