Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η Εφορία ψάχνει αγνοούμενο του «Norman Atlantic»

Είπαν στην οικογένεια του Ιωάννη Συμεωνίδη ότι αν δεν πληρώσει, θα τον πάνε στο δικαστήριο

Μόνο ως κακόγουστη πλάκα θα μπορούσε να εκλάβει το τηλεφώνημα που δέχτηκε πρόσφατα η σύζυγος του Ιωάννη Συμεωνίδη, ενός εκ των αγνοουμένων του ναυτικού δυστυχήματος με το φλεγόμενο «Norman Atlantic». Κι όμως, η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής δεν αστειευόταν. Αντίθετα, ζητούσε επιτακτικά να μιλήσει με τον Ιωάννη Συμεωνίδη, για να τον ενημερώσει ότι τον… ψάχνει η Εφορία και εφόσον δεν διεκπεραιώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, θα τον σύρουν στα δικαστήρια και μάλιστα πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένει τη σχετική γραπτή ειδοποίηση!

Γι’ αυτήν τη γυναίκα το τηλεφώνημα ήταν άλλη μία επιβεβαίωση ότι το κράτος τής έχει γυρίσει την πλάτη εδώ και καιρό.

Ομως εξοργίζεται με το θράσος και την έλλειψη σεβασμού στο δράμα που ζουν όλες οι οικογένειες των αγνοουμένων, όπως περιγράφει στην «Espresso» η στενή φίλη της Μαρία Σιδηροπούλου: «Κοντεύουμε να τρελαθούμε. Δεν μας φτάνει η αγωνία μας, τώρα μας βάζουν στη διαδικασία να αποδείξουμε και εγγράφως ότι ο Γιάννης αγνοείται! f4w5tw45tyeg 9 Μπορεί κάποιος να διανοηθεί πώς αισθανόμαστε τέσσερις μήνες τώρα, κάθε φορά που μια νέα σορός εντοπίζεται από τις ιταλικές Αρχές, χωρίς να ξέρουμε αν είναι ή όχι ο δικός μας άνθρωπος; Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να ζητάει από έναν αγνοούμενο να πληρώσει τους φόρους του; Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών σ’ αυτήν τη χώρα;».

Η κυρία Σιδηροπούλου έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στον αγώνα που δίνουν για να λάβουν απαντήσεις τόσο την οικογένεια Συμεωνίδη όσο και τους συγγενείς των υπόλοιπων αγνοουμένων.

Οπως αποκαλύπτει η ίδια στην «Espresso» πρόσφατα ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο σοροί Ελλήνων, όμως οι οικογένειές τους δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, έως ότου περάσει το διάστημα των 20 ημερών που χρειάζεται για να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

«Γνωρίζω ότι ταυτοποιήθηκαν μέσω της εξέτασης DNA. Μάλιστα οι συγγενείς ενός εκ των δύο αναγνώρισαν τα προσωπικά του αντικείμενα. Ο άτυχος οδηγός φορτηγού βρέθηκε στο γκαράζ του πλοίου, μόλις λίγα μέτρα από το όχημά του».

Αδειάζουν το πλοίο

Για τα νέα στοιχεία ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης η Μαρία Σιδηροπούλου επισημαίνει: «Πρόσφατα επικοινώνησα προσωπικά και με τον Ελληνα πρόξενο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι μετά το Πάσχα το “Norman Atlantic” αναμένεται να μεταφερθεί από το λιμάνι του Μπάρι, αφού πρώτα μπουν στο εσωτερικό του συνεργεία και το αδειάσουν. Δεν αποκλείω να βρεθούν και άλλες σοροί επιβατών που εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και τους καπνούς μέσα στο πλοίο».

Ο δικηγόρος Κρίτων Μεταξόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί 25 οικογένειες των Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο, αναφέρει για την περιβόητη λίστα επιβατών: «Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι στο “Norman Atlantic” επέβαιναν πολλοί περισσότεροι απ’ όσους περιελάμβανε η επίσημη λίστα. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σώθηκαν και δεν βρίσκονταν στη λίστα αυτή. Ο λόγος -προφανώς- είναι ότι εάν ο αριθμός των επιβατών υπερέβαινε τους 500, τότε θα επιβαλλόταν η παρουσία γιατρού στο πλοίο, κάτι το οποίο δεν θεωρείται απαραίτητο εάν ήταν 499, όπως ισχυρίζονται οι πλοιοκτήτριες εταιρίες! Κατ’ εμέ, εάν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα από τις ιταλικές Αρχές και δεν απαγγελθούν οι κατηγορίες, δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο του τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωί».

Η ανατριχιαστική απάντηση σε σύζυγο: Είναι καμένοι ή πνιγμένοι

Την ανατριχιαστική απάντηση «ή καμένοι ή πνιγμένοι» (!) αποκαλύπτει ότι έλαβε πριν από λίγες ημέρες από το υπουργείο Ναυτιλίας η Καλλιόπη Ανανιάδου, σύζυγος του 32χρονου αγνοούμενου οδηγού νταλίκας Απόστολου Νικολαρά (φωτό), όταν απευθύνθηκε στις ελληνικές Αρχές με την ελπίδα f4w5tw45tyeg 8 να μάθει νέα για την έκβαση της υπόθεσης. «Ακόμα κι ένα σκυλί όταν χάνεται, όλοι γυρνούν το κόσμο ανάποδα για να το βρουν. Εδώ μιλάμε για εννέα Ελληνες που κανείς δεν τους αναζητεί πλέον» τονίζει με απόγνωση η νεαρή γυναίκα και συνεχίζει: «Ετσι κι αλλιώς δεν θα δεχόμουν ούτε ένα ευρώ απ’ όλους αυτούς τους κυρίους. Πήρε όμως ένας από όλους αυτούς ένα τηλέφωνο να δει πώς ζούμε όλο αυτό το διάστημα; Αναρωτήθηκε κάποιος από όλους αυτούς πώς τα περνάμε; Δεν θέλω να απαντήσουν σε μένα. Θέλω να απαντήσουν στα τρία ανήλικα παιδιά μου, που συνεχώς ρωτούν πού είναι ο μπαμπάς και πότε θα γυρίσει».

Τον δικό της γολγοθά περνά όλο αυτό το διάστημα η Μαρία Ιορδάνοβα, σύζυγος ακόμη ενός αγνοουμένου, του Βασίλη Τσάμη. Ο 17χρονος γιος της αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ενώ η ίδια έχει ένα μωρό οκτώ μηνών και τους τελευταίους τέσσερις μήνες ζουν από το προνοιακό επίδομα των 1.000 ευρώ που λαμβάνει κάθε δίμηνο για τον μεγαλύτερο γιο της. «Δεν υπάρχει καμία επίσημη πηγή ενημέρωσης. Εμείς προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τις Αρχές και ό,τι άλλο μαθαίνουμε είναι μέσω φίλων που βρίσκονται στην Ιταλία ή των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. Τα πάντα έχουν παγώσει και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί» λέει.

f4w5tw45tyeg 1Ενίσχυση 1.000 ευρώ στους συγγενείς τους

Ο Βασίλης Τσάμης (φωτό) ήταν οδηγός νταλίκας. Αλλοι δύο συνάδελφοί του αγνοούνται κι ακόμη τέσσερις έχουν βρεθεί νεκροί. Στο πλευρό των συγγενών τους στέκονται έμπρακτα τα μέλη της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ). Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων τη Μ. Πέμπτη στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε μία από αυτές τις οικογένειες. «Θέλουμε οι Αρχές να ευαισθητοποιηθούν ξανά, ώστε να λυθεί το μυστήριο του τι απέγιναν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι» δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί, ένα πέπλο σιωπής και μια μυστικοπάθεια άνευ προηγουμένου, δίχως ίχνος ανθρωπιάς απέναντι σε εκείνους που υποφέρουν μήνες τώρα και εκλιπαρούν έστω και για την παραμικρή επίσημη πληροφόρηση».

Τζίνα Αρβανίτη 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...