Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Εφυγε» η Λένα Ράλλη

Η ζωή της δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό, η αγάπη της για το σικάτο Κολωνάκι και οι διακρίσεις στο τένις

Στο πατρικό της σπίτι, στο Κολωνάκι, άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της περασμένης Κυριακής η Λένα Ράλλη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη. Κοντά στην εκλιπούσα, που θα κηδευτεί σήμερα, στις 15.00, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, βρίσκονταν τις ύστατες ώρες οι κόρες της Ζαΐρα και Ιωάννα καθώς και η αγαπημένη της εγγονή, η γνωστή ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα. Με καταγωγή από μεγάλο τζάκι της Ζακύνθου, η Λένα Βούλτσου, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, μεγάλωσε στο Κολωνάκι, σε μια μονοκατοικία του 1900 που βρισκόταν επί eq234r34w 1της οδού Κανάρη. Στο ίδιο σημείο χτίστηκε ύστερα από χρόνια η πολυκατοικία που στέγασε το μεγαλοαστικό διαμέρισμα όπου πέρασε όλη τη ζωή της. Επρόκειτο για το «προικώο» της, περιουσία που αποποιήθηκε ο αδελφός της και έμεινε σε εκείνη μετά τον γάμο της ως προίκα, όπως συνηθιζόταν εκείνα τα χρόνια.

Από μικρή η Λένα Βούλτσου – Ράλλη έδειξε έφεση στον αθλητισμό, συγκεκριμένα στο τένις, στο οποίο υπήρξε πρωταθλήτρια. Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Αθηνών ήταν τότε κάτι σαν τις σημερινές πριβέ λέσχες. Δεν μπορούσε να μπει οποιοσδήποτε, μόνο τα μέλη του, που προέρχονταν φυσικά από την αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας.

Τα πρωινά έπαιζαν τένις και τα βράδια γίνονταν σουαρέ. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεώργιος Ράλλης γνώρισε και ερωτεύτηκε τη Λένα, η οποία ήταν πολλά χρόνια μικρότερή του. Είχαν πάνω από 20 χρόνια διαφορά ηλικίας. Ο γάμος τους έγινε το 1950. Ηταν η χρονιά που ο Ράλλης εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα.

Πολιτική καριέρα

Στην πλούσια πολιτική καριέρα που ακολούθησε διατέλεσε πολλές φορές υπουργός, ενώ το 1980 εκλέχτηκε αρχηγός της Ν.Δ. και ορκίστηκε πρωθυπουργός. Την ευτυχία του ζευγαριού συμπλήρωσε ο ερχομός των δύο θυγατέρων τους, της Ζαΐρας (παντρεύτηκε τον πρώην υπουργό Αναστάσιο Παπαληγούρα) και της Ιωάννας.

eq234r34w 5Οπως λένε άνθρωποι που την έζησαν από κοντά, η Λένα ήταν άξια σύζυγος και μητέρα με χαρακτήρα ευθύ, συγκρατημένο και -όπου χρειαζόταν- αυστηρό. Κλειστός άνθρωπος, δεν ενθουσιαζόταν εύκολα και κρατούσε τη θέση της πάντα, κινούμενη σε χαμηλούς τόνους.

Η αγάπη της για το Κολωνάκι ήταν τεράστια και δεν της άρεσαν καθόλου οι αλλαγές που έφερε στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας το πέρασμα του χρόνου. Το 2008 ο Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος της Αθήνας τότε, αποφάσισε να ξεριζωθούν οι νεραντζιές της Κανάρη και να αντικατασταθούν με άλλα δέντρα που είχαν έρθει από την Ιταλία. Η Λένα έγινε τότε έξω φρενών μαζί του, φτάνοντας στο σημείο να του στείλει επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί εκείνη την εποχή από καθημερινή εφημερίδα.

eq234r34w 2Υπήρξε από τις πιο stylish παρουσίες

Εκτός από μητέρα, σύζυγος και πρώτη κυρία της χώρας, η Λένα Ράλλη άφησε το στίγμα της και ως επιχειρηματίας. Ηταν η πρώτη αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της γαλλικής φίρμας Lacoste, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στον χώρο της ανδρικής ένδυσης. Από τις πιο κομψές και φίνες παρουσίες της κοσμικής ζωής, λειτουργούσε συχνά ως πρότυπο, ενώ πολλές φορές το στιλ της έγινε αντικείμενο σχολιασμού στις στήλες των εφημερίδων. Οπως είχε γραφτεί παλιότερα στο «Βήμα», στο πλαίσιο άρθρου για τις γυναίκες που σημάδεψαν την κοσμική ζωή: «Η Λένα Βούλτσου – Ράλλη προτιμούσε τα μεταξωτά φορέματα σε αποχρώσεις που τόνιζαν το χρώμα των ματιών της και πάντα φρόντιζε να τα συνοδεύει με τρεις σειρές από ολόλευκες πέρλες. Τα φρύδια της δεν τα έβγαζε ποτέ, το μακιγιάζ της περιοριζόταν σε μια ανοιχτής απόχρωσης γαλάζια σκιά στα μάτια, ποτέ eye liner και πάντα φωτεινό κραγιόν. Επίσης, μία από τις μεγάλες της αδυναμίες υπήρξαν τα κομψά και καλόγουστα αξεσουάρ, που ξεκινούσαν από τις ακριβές γούνες ετόλ, τα κεντημένα σατέν τσαντάκια με χρώμα ασορτί με τις ψηλοτάκουνες γόβες της που δεν αποχωριζόταν στις βραδινές εμφανίσεις της».

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...