Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Επιστολή συμπαράστασης της Νάνας Μούσχουρη στον Σάκη Ρουβά

Η Νάνα Μούσχουρη υπερασπίζεται την επιλογή του Σάκη Ρουβά να βουτήξει στα βαθιά του λεγόμενου ποιοτικού τραγουδιού και να τραγουδήσει το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Νάνα Μούσχουρη υπερασπίζεται την επιλογή του Σάκη Ρουβά να βουτήξει στα βαθιά του λεγόμενου ποιοτικού τραγουδιού και να τραγουδήσει το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα ερμηνεύτρια έστειλε επιστολή συμπαράστασης -και… εμψύχωσης, θα λέγαμε- στον δημοφιλή ποπ σταρ, παροτρύνοντάς τον «να προωθήσει στη δική του γενιά και στο μέλλον ένα μεγάλο μουσικό έργο».

«Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ένα βαρύ χρέος, γιατί είμαστε εμείς που παίρνουμε την ευθύνη να γνωρίσουμε τα μουσικά έργα στο κοινό. Βλέπω συχνά στην αγαπημένη μας χώρα ότι υπάρχει μια δικτατορική εξουσία των συνθετών που αγνοεί τη σημασία των ερμηνευτών. Και αναρωτιέμαι: Πού θα ήταν σήμερα τα “Παιδιά του Πειραιά” χωρίς τη Μελίνα; Ή ο “Ζορμπάς” χωρίς την εισαγωγή του Ζαμπέτα; Η μουσική είναι θεία σε οποιαδήποτε μορφή της. Ποπ, ροκ, λαϊκή, παραδοσιακή, κλασική, διεθνής ή τοπική. Δεν χωρίζεται σε “έντεχνη” και “μη έντεχνη”. Εξαρτάται πώς και γιατί την ερμηνεύεις. Η αλήθεια του κάθε τραγουδιού αποκαλύπτεται όταν το προσεγγίσεις με σεβασμό, αγάπη, ειλικρίνεια και ενθουσιασμό» αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην… υποστηρικτική επιστολή της προς τον Σάκη η Μούσχουρη. Η καλλιτέχνις όμως ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην… επίμαχη συναυλία (θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης).

Φανατική

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η πολλοστή φορά που η σπουδαία ερμηνεύτρια αφήνει να εννοηθεί με τον τρόπο της πως είναι μια φανατική «Ρουβίτσα». Η γνωριμία της με τον Σάκη μετράει περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, από τότε που στο «τιμόνι» της καριέρας του τραγουδιστή βρισκόταν ο Ηλίας Ψινάκης. Η κυρία Μούσχουρη μάλιστα συνήθιζε να παρακολουθεί τα προγράμματα του ποπ σταρ στα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανιζόταν εκείνος, ενώ είχε τραγουδήσει μαζί του στα μουσικά βραβεία «Αρίων» του 2003 (τα μετέδιδε τηλεοπτικά το Mega). Την επόμενη χρονιά ήταν ανάμεσα στους top προσκεκλημένους του πάρτι που έδωσε ο Ρουβάς σε στέκι του Κολωνακίου, με αφορμή την απονομή πλατινένιων δίσκων τόσο για το hit «Shake it», με το οποίο είχε πάει στη Eurovision της Κωνσταντινούπολης το 2004, όσο και για το άλμπουμ «Τον χρόνο σταματάω».

Οταν ο τραγουδιστής επιλέχτηκε να παρουσιάσει τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό στην Αθήνα, το 2006, εκείνη στάθηκε πάλι στο πλευρό του, και μάλιστα ανέβηκε μαζί του στη σκηνή που είχε στηθεί στο κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το 2002 η Νάνα Μούσχουρη είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιβάλλει τον Σάκη -μέσω της εταιρίας Universal- στο γαλλικό κοινό, όταν ο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε το τραγούδι «Disco girl».

Αλκίνοος Μπουνιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....