Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στην ουρά για ένα πιάτο με τη μουσούδα της Hello Kitty

Εστιατόριο με σήμα κατατεθέν το διάσημο γιαπωνέζικο καρτούν άνοιξε στο Χονγκ Κονγκ και οι σπεσιαλιτέ του τρελαίνουν τους Κινέζους

Γιαπωνέζικη… εισβολή στην Κίνα, και μάλιστα με τις ευλογίες των Αρχών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το διασημότερο καρτούν της Ιαπωνίας, η γατούλα Hello Kitty, είναι το σήμα κατατεθέν ενός νέου εστιατορίου που ανοίγει σε λίγες ημέρες τις πόρτες του στο Χονγκ Κονγκ, έχοντας καταφέρει ήδη να κάνει εντύπωση στους Κινέζους.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του δεν έχει ακόμα γίνει, ωστόσο οι πρώτες ορδές πελατών έχουν ήδη δοκιμάσει τα πιάτα του σεφ, καθώς το ρεστοράν είναι ήδη ανοιχτό. Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι προδιαγεγραμμένη, τόσο λόγω του brand name όσο και χάρη στην τεράστια δημοσιότητα που έχει πάρει η επιχείρηση από τα μέσα ενημέρωσης. Ο ιδιοκτήτης του, που εμφανίζεται στα media χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Γουάν, υποστηρίζει πως η γατούλα Kitty είναι πιο διάσημη στην Κίνα απ’ ό,τι στην πατρίδα της, την Ιαπωνία.

t34tw54t45yt5 5Ο Γουάν έχει ήδη πειραματιστεί με εκατοντάδες διαφορετικά πιάτα και συνεχίζει ακόμη τα πειράματα, παρά το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες έχει προγραμματίσει τα επίσημα εγκαίνια. Ως εκδότης περιοδικού για την υγεία, ο Γουάν έχει δώσει μεγάλη προσοχή στα υλικά που χρησιμοποιεί αλλά και στην εικόνα των πιάτων του. Το μενού περιλαμβάνει 37 πιάτα, εκ των οποίων περίπου τα μισά έχουν τη μορφή της Κίτι, με μουστάκια, μυτούλα και μάτια. Η ποικιλία είναι πλούσια, καθώς σερβίρονται από ζυμαρικά, γαρίδες και ψωμάκια στον ατμό μέχρι αφράτα κέικ και κουλούρια σε σχήμα λωτού.

Οι συνταγές και τα πιάτα που θα συμπεριληφθούν στο τελικό μενού έχουν πάρει έγκριση από την ιαπωνική εταιρία Sanrio, στην οποία ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα της Hello Kitty. Ο Γουάν προσέγγισε την εταιρία έχοντας τη φιλόδοξη ιδέα για το θεματικό εστιατόριο στο τέλος του 2013 και από τον Απρίλιο του 2014 είχε λάβει άδεια για να προχωρήσει στη δημιουργία του.

H διακόσμηση

Η Hello Kitty δεν σταματά όμως μόνο στα πιάτα. Η εσωτερική διακόσμηση του χώρου έχει εμφανέστατες επιρροές από τη διάσημη γάτα, κάτι που ισχύει και για τα σερβίτσια, τις τσαγιέρες, τις κούπες, τα ξυλάκια και τα άλλα επιτραπέζια σκεύη.

Το εστιατόριο άνοιξε ανεπίσημα για το κοινό πριν από περίπου έναν μήνα δοκιμαστικά και έγινε αποδεκτό με μεγάλη επιτυχία. Στα εγκαίνια του Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της Hello Kitty στο Χονγκ Κονγκ. Οσο για τις τιμές, αν και η προετοιμασία των πιάτων απαιτεί χρόνο, αυτές δεν είναι παράλογες. Ακούγεται ότι το μεσημεριανό μενού θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 8 και στα 12 ευρώ, ενώ το δείπνο ανάμεσα στα 12 και στα 22 ευρώ.

Κάτια Γιαπαλάκη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...