Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Από την κόλαση στη ζωή

Επέστρεψαν στην οικογενειακή θαλπωρή οι γυναίκες που βίωναν την απόλυτη φρίκη επί μία δεκαετία.

8d956g4Με κουκούλες προκειμένου να αποφύγουν τον φωτογραφικό φακό και τις κάμερες, αλλά και κάνοντας το σήμα της νίκης άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους οι γυναίκες που επί δέκα χρόνια έζησαν μία από τις πιο σκληρές μορφές ομηρίας.

Μετά την Αμάντα Μπέρι, τον δρόμο της επιστροφής στην ομαλότητα πήρε και η Τζίνα Ντε Χεσούς. Εκατοντάδες ντόπιοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αυλή, η οποία ήταν καταστόλιστη με μπαλόνια και συγκινητικά μηνύματα υποστήριξης. Οι οικογένειες των γυναικών φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να επισημαίνουν πόσο έχουν ανάγκη τον χρόνο και την ηρεμία, ώστε να ξαναβρούν την ψυχική τους ισορροπία. Η θεία της Ντε Χεσούς, η Νάνσι Ρουίζ, ζήτησε από τα μέσα να δείξουν σεβασμό στις οικογένειες, την ώρα που οι γονείς της δεν μπορούσαν να σταματήσουν να χαμογελούν και να χαιρετούν τον κόσμο.

Νωρίτερα χθες το πρωί η Μάντι Μπέρι είχε φτάσει στο σπίτι της αδερφής της συνοδεία περιπολικών, έχοντας δίπλα της την κόρη της Τζοσλίν, η οποία φορούσε λευκή κουκούλα. Και οι δύο γυναίκες μπήκαν στο σπίτι από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν τους φωτορεπόρτερ. Κάποια στιγμή στην μπροστινή πόρτα εμφανίστηκε η αδερφή της Μάντι, η Μπεθ Σεράνο, της οποίας η φωνή έσπαγε, όταν ευχαριστούσε τον κόσμο για το ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους, κυρίως φίλοι και συγγενείς της Μπέρι, δάκρυσαν, όταν έφτασε στο σπίτι η αυτοκινητοπομπή που τη μετέφερε, ενώ από νωρίς είχαν αφήσει στη βεράντα αρκουδάκια και μπαλόνια με μηνύματα συμπαράστασης. Στα σπίτια τους ωστόσο θα επιστρέψουν μάλλον σύντομα και οι αδερφοί του απαγωγέα Αριέλ Κάστρο, αφού κατηγορίες απαγγέλθηκαν μόνο σε αυτόν. Για τον Πέντρο και τον Ονίλ δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής στην υπόθεση, ωστόσο θα εμφανιστούν και αυτοί στο δικαστήριο για άλλα παραπτώματα.

8d956g5Οχι και τόσο ήρωας…

Αποκαλύψεις για το κάθε άλλο παρά καθαρό ποινικό μητρώο του Τσαρλς Ράμσεϊ αποδομούν την εικόνα του «ήρωα» που πρόβαλλαν από την πρώτη στιγμή τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει το «Smoking Gun», ο Ράμσεϊ έχει συλληφθεί τρεις φορές στο παρελθόν για άσκηση σωματικής βίας στην πρώτη γυναίκα του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίστηκε ένας άλλος γείτονας, ο Ανχέλ Κορντέρο, που υποστηρίζει ότι ήταν αυτός που έσπασε πρώτος την πόρτα του σπιτιού της φρίκης.

Σαδιστικός εφιάλτης διάρκειας δέκα ετών

Ανεξάντλητο ήταν το ρεπερτόριο του σαδισμού που ασκούσε πάνω στις άτυχες γυναίκες, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ο Αριελ Κάστρο. Τούρτες για την επέτειο της απαγωγής τους, αντί για τούρτες γενεθλίων, ήταν ένα από τα τελετουργικά που εφάρμοζε για να τους θυμίζει συνεχώς ότι η ζωή που έκαναν πριν από την απαγωγή είχε τελειώσει οριστικά. Επίσης ο οδηγός σχολικών λεωφορείων, ενώ τους έλεγε ότι θα έφευγε για δουλειές, έμενε στο σπίτι και κρυβόταν για να διαπιστώσει αν θα έκαναν κίνηση να ξεφύγουν. Οταν κάποια άρχιζε να ψάχνει τρόπο διαφυγής, εμφανιζόταν μπροστά της και την τιμωρούσε με τους πιο εμετικούς τρόπους.

Η Μισέλ Νάιτ στην κατάθεσή της αποκάλυψε ότι ο Κάστρο την ανάγκασε να κάνει τεχνητή αναπνοή στην Μπέρι και την Τζόσελιν που είχε μόλις γεννηθεί μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα και δεν ανέπνεε. Ο Κάστρο μάλιστα την απειλούσε ότι αν το μωρό τελικά δεν τα κατάφερνε, θα σκότωνε τη μητέρα του! Τέλος, η Νάιτ αποκάλυψε ότι  είχε μείνει έγκυος πέντε φορές, αλλά έχασε και τα πέντε μωρά, γιατί ο Κάστρο την άφηνε να λιμοκτονήσει και την κλοτσούσε επανειλημμένα στην κοιλιά για να προκαλέσει την αποβολή των μωρών.

Αρχικά ο απαγωγέας κρατούσε τις τρεις γυναίκες αλυσοδεμένες στο υπόγειο, ωστόσο αργότερα τους επέτρεπε να ζουν στον δεύτερο όροφο. Δύο φορές μάλιστα τους επέτρεψε να λιαστούν στην αυλή, φορώντας ωστόσο γυαλιά και περούκες. Αυτή η άρρωστη συμπεριφορά ήταν πάντως κάτι που φαίνεται ότι είχε αρχίσει να απασχολεί και τον ίδιο τον δράστη. Στο σπίτι του Κάστρο φέρεται να βρέθηκε γράμμα που είχε γράψει ο ίδιος το 2004, στο οποίο παραδέχεται ότι είναι ένας σεξουαλικά διεστραμμένος άνθρωπος που έχει ανάγκη από βοήθεια, ενώ περιγράφει και τους τρόπους με τους οποίους σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.8d956g9

Αναζητούν περισσότερα θύματα

Για την ομηρία και τέταρτης γυναίκας έκανε λόγο στην κατάθεσή της η Μισέλ Νάιτ, με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει ξεκινήσει νέο γύρο ερευνών. Η Νάιτ, η οποία απήχθη το 2002, είπε ότι ακόμα ένα κορίτσι βρισκόταν στο σπίτι πριν από δέκα χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια έχασαν τα ίχνη του. Εσπευσε δε να διευκρινίσει ότι καμία από τις γυναίκες δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για το πόσες ακόμα γυναίκες ήταν «φυλακισμένες» στο σπίτι του Κάστρο, καθώς τις κρατούσε κλειδωμένες σε ξεχωριστά δωμάτια.

Η αστυνομία δεν αποκλείει αυτό το τέταρτο κορίτσι να είναι η Ασλεϊ Σάμερ, η οποία ήταν 14 ετών όταν εξαφανίστηκε, στις 6 Ιουλίου του 2007, στην ίδια γειτονιά από την οποία απήχθησαν η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντε Χεσούς. Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι η Ασλεϊ το έσκασε ηθελημένα, αλλά το 2009 το FBI ανέφερε ότι η εξαφάνισή της είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την εξαφάνιση της Μπέρι και της Ντε Χεσούς. Δεδομένων αυτών των στοιχείων, η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες και σε σπίτια που είναι δίπλα στο σπίτι του Κάστρο με τη συμβολή λαγωνικών που είναι εκπαιδευμένα να εντοπίζουν ανθρώπινα απομεινάρια. Μέχρι στιγμής όμως, όπως διευκρινίζουν οι Αρχές, δεν έχει προκύψει κάποιο εύρημα.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...