Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Από τα πεδία των μαχών στα ρινγκ!

H δυναμική Γωγώ Μπιτάκου είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που διοργανώνει events πολεμικών τεχνών

43eq234rtawe 3Από τα ρεπορτάζ στην εμπόλεμη ζώνη στη διοργάνωση σκληρών μαχών στα ρινγκ έχει βρεθεί η Γωγώ Μπιτάκου, εμπνεύστρια του No Limits, του μακροβιότερου και πιο επιτυχημένου ελληνικού fight show! Η μελαχρινή Μανιάτισσα έχει τον «τίτλο» της μοναδικής γυναίκας στον κόσμο που διοργανώνει μαχητικά events, ενώ στο βιογραφικό της έχει -μεταξύ άλλων- αποστολές σε πεδία πολέμου. Μιλώντας στην «Espresso» η ίδια γυρίζει τον χρόνο πίσω, εξομολογείται τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της και προτρέπει τη νέα γενιά να νιώθει υπερήφανη, να μη φοβάται και να ξεπερνάει τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια.

Ολα άρχισαν το 2006, όταν η Γωγώ Μπιτάκου ταξίδεψε μαζί με τον αδελφό της, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Muai Thai Σταμάτη (Stam The Showman), στην Κωνσταντινούπολη για ένα μεγάλο show πολεμικών τεχνών, που μεταδιδόταν τηλεοπτικά σε όλο τον πλανήτη. Στο αεροπλάνο της επιστροφής η ζωή της άλλαξε για πάντα. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Σταμάτης και ο Γιάννης Σοφοκλέους, δύο μεγάλοι αθλητές με διεθνείς διακρίσεις, μου πρότειναν να διοργανώσω κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε κάτι ανάλογο και οι αθλητές μαχητικών αθλημάτων έπαιζαν αγώνες μέσα σε κλαμπ. Το έβαλα μπροστά και μόλις δύο μήνες αργότερα πραγματοποιήθηκε το πρώτο No Limits στο Περιστέρι!

»Η επιτυχία ήταν μεγάλη και σύντομα βρεθήκαμε στον δρόμο, να κάνουμε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Καταφέραμε να κάνουμε αληθινά sold out με 7.000 εισιτήρια και εκπληκτικές μάχες με τους κορυφαίους αθλητές του χώρου!» λέει η ίδια και θυμάται: «Ενα από τα shows που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν αυτό στο Παλέ Ντε Σπορ. Ηταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη και κανείς δεν πίστευε πως θα τα καταφέρουμε. Οταν όμως βγήκα από τα αποδυτήρια, αντίκρισα ένα κατάμεστο γήπεδο, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα! Ο Διονύσης Ψωμιάδης, αδερφός του Παναγιώτη, μου είχε πει χαρακτηριστικά πως αυτό είχε να γίνει από την εποχή του Γκάλη! Η κερκίδα έβραζε και ο αδερφός μου, που έπαιζε με τον μεγάλο Τούρκο Τζενκ Μπέχιτς, κέρδισε με νοκ άουτ στο πρώτο λεπτό».

43eq234rtawe 4Οπως λέει η Γωγώ Μπιτάκου, ανακάλυψε το κοινό στοιχείο που χαρακτηρίζει τον πολεμικό ανταποκριτή και τον μαχητή του ρινγκ: «Και οι δύο υπερβαίνουν τα όριά τους και κυνηγούν την υστεροφημία. Είναι σαν να κλείνουν το μάτι στον χάρο και να τον αφήνουν πίσω. Αλλωστε η υστεροφημία είναι η νίκη απέναντι στον θάνατο που μας συντροφεύει από την ώρα που γεννιόμαστε σκορπώντας τρόμο και φόβο σε κάθε ευκαιρία. Ο πρωταθλητής και ο πολεμικός ανταποκριτής πρέπει να νικούν τον φόβο, να τον προσπερνούν και να τον μετατρέπουν σε κινητήριο δύναμη για το επόμενο βήμα».

43eq234rtawe 1Η ίδια έχει βρεθεί σε «γραμμή πυρός»: «Τελειώνοντας το σχολείο έφυγα για Ιταλία, που αποτέλεσε μια ευκαιρία να ζήσω την ελευθερία που αναζητούσα. Παρά τις σπουδές Νομικής, Δημοσιογραφίας και Θεατρολογίας, το όνειρό μου ήταν να γίνω πολεμική ανταποκρίτρια! Εχοντας ως πρότυπο την Ιταλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Οριάνα Φαλάτσι, γνωστή και για τη σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη, τον οποίο γνώρισα και εκτίμησα απεριόριστα μέσα από το βιβλίο της «Ενας άνδρας, μια ιστορία», δεν δυσκολεύτηκα να επιλέξω τη διαδρομή μου.

»Η επιστροφή στην Ελλάδα με βρήκε να γράφω τα πρώτα κείμενά μου στην “Απογευματινή”. Σε ηλικία 22 ετών ταξίδεψα στην Ιταλία με δικά μου έξοδα και εξασφάλισα αποκλειστική συνέντευξη από τον φυλακισμένο Μάριο Μορέτι, το αρχηγικό μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, που κρατούσε το στόμα του κλειστό για πάνω από δέκα χρόνια. Ακολούθησε το ταξίδι στο εμπόλεμο Ιράκ, όπου ακόμη μία φορά πήγα με δικά μου χρήματα. Εκεί έμεινα περίπου δύο μήνες, τους οποίους πλέον θεωρώ τους πιο σημαντικούς στη ζωή μου. Πήρα συνέντευξη από Φενταγίν, είδα τη φρίκη και όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, δεν είχα ποτέ ξανά το ίδιο βλέμμα».

Αποτολές

Μία από τις αποστολές που δύσκολα θα ξεχνούσε η Γωγώ Μπιτάκου ήταν στο Μεξικό, όπου για μεγάλο διάστημα έζησε δίπλα στους Ζαπατίτσας: «Μοναδική εμπειρία! Πρόκειται για μια εσωτερική ανάγκη να αποδεικνύω πως δεν υπάρχει τίποτα ανέφικτο. Οταν υπάρχει δύναμη ψυχής, τότε δεν υπάρχουν όρια. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι μου στη διοργάνωση μαχητικών events».

Η ίδια σημειώνει ότι έχει έρωτα με το φλαμένκο, ενώ λατρεύει το θέατρο και την aerial yoga. Οπως συμπληρώνει: «Μου αρέσει να περιποιούμαι τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου. Η αλήθεια είναι πάντως πως οι περισσότεροι άντρες είναι καλοί στα κομπλιμέντα, αλλά δεν με φλερτάρουν εύκολα! Υποθέτω πως ορισμένοι τρομάζουν από τον δυναμισμό του χαρακτήρα μου».

Ο μονόχειρας πυγμάχος που παλεύει κατά του bullying

43eq234rtawe 7Αφιερωμένο στη μάχη κατά του bullying είναι το No Limits 26 «The Magic One» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο στάδιο Εσπερος της Καλλιθέας και μέρος των εσόδων (είσοδος 15 ευρώ) θα διατεθεί στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας. Πρώτη φορά τη ζώνη του θεσμού θα διεκδικήσει ο πυγμάχος-σύμβολο Βαγγέλης Χατζής, ο μοναδικός μονόχειρας πυγμάχος στον κόσμο, που θα αντιμετωπίσει τον αξιόμαχο Γιάννη Γεωργόπουλο! Παράλληλα διακεκριμένοι αθλητές θα αγωνιστούν στα στιλ Kickboxing και Muay Thai χαρίζοντας συναρπαστικές μάχες, με προεξέχουσα τη γυναικεία πυγμαχία, ανάμεσα στην 4η στον κόσμο Τζένη Τασίδου και τη δημοφιλή Δήμητρα Δημητρακοπούλου.

Στο No Limits 26 θα συμμετάσχουν και μικροί πρωταθλητές, όπως ο 10χρονος Βασίλης «Billerman» Κατσίγιαννης, ο πρώτος ανήλικος αθλητής επίσημου αγώνα. Επίσης το event θα φιλοξενήσει και αγώνες χειροπάλης σε τραπέζι μπρα ντε φερ!

«Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει κοντά στα μαχητικά αθλήματα, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι θέλουν τον Ελληνα ντροπιασμένο και υποταγμένο. Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να καταλάβει πως δύο είναι οι θεμέλιοι λίθοι που θα βοηθήσουν τον κόσμο να σταθεί ξανά στα πόδια του: ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Εκτός κι αν δεν θέλουν να υπάρχουν ανεξάρτητοι και δυνατοί Ελληνες» καταλήγει η Γωγώ Μπιτάκου.

Ανδρέας Αξιώτης 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...