Γαϊδουράκια στη Λέρο με αριθμό κυκλοφορίας

Γαϊδούρια και μουλάρια μόνο με αριθμό κυκλοφορίας (!) θα διαθέτει πλέον η Λέρος. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, εκτός από τα οχήματα, θα φέρουν πλέον πινακίδες και τα επιβατηγά… τετράποδα!

Γαϊδούρια και μουλάρια μόνο με αριθμό κυκλοφορίας (!) θα διαθέτει πλέον η Λέρος. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, εκτός από τα οχήματα, θα φέρουν πλέον πινακίδες και τα επιβατηγά… τετράποδα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Τον «κανονισμό αγοραίων επιβατηγών ζώων», που αναλύει πώς θα εκδίδονται η άδεια κυκλοφορίας τους, η άδεια ικανότητας ημιονηγού και ορίζει τους κανόνες κυκλοφορίας και μεταχείρισης των ζώων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Λέρου!

Σύμφωνα με τα βασικότερα σημεία του, τα επιβατηγά ζώα που μισθώνονται για τη μεταφορά επιβατών (αγοραίο) απαιτείται να έχουν άδεια κυκλοφορίας, η οποία χορηγείται από υπάλληλο του Δήμου Λέρου. Η άδεια εκδίδεται στο όνομα του κατόχου του ζώου με επικολλημένη τη φωτογραφία του και αναγράφει το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμό του, τον αριθμό φορολογικού μητρώου του, τον αριθμό μητρώου του ζώου, το έτος και τον μήνα γέννησής του. Το ζώο πρέπει να έχει συμπληρώσει το τρίτο έτος της ηλικίας του, να είναι υγιές, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρέπει να διαθέτει τα… νόμιμα προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματός του, δηλαδή να είναι άνω των 18 ετών αλλά και ικανός ψυχικά και σωματικά! Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 300, 200 και 60 ευρώ, ανάλογα με την παράβαση.

Μιλώντας στην «Espresso» ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα μέτρο που βασίζεται στη σχετική νομοθεσία (Υ.Α. 14119/22-4-2002) αλλά και στον ΚΟΚ (Ν. 2696/2009) και προβλέπει τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και ασφάλειας σε ζωήλατα οχήματα. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε με γνώμονα το συμφέρον τόσο των επαγγελματιών όσο και των τουριστών που μισθώνουν τα ζώα». Η άδεια κυκλοφορίας που τοποθετείται στην άμαξα φέρει τα αρχικά του δήμου (ΔΛ) και τον αύξοντα αριθμό του οχήματος, ανανεώνεται κάθε χρόνο, ενώ κάθε έξι μήνες τα ζώα εξετάζονται από κτηνίατρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ