Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Αντίο βυζάκια με ένα φιλί

Η 30χρονη Δώρα Δημάκη «μετάλλαξε» την περιπέτειά της με τον καρκίνο σε δημιουργικό παιχνίδι και «κάλεσε» 2.500 επι-στήθιες φίλες

t232t23 2Μετά τη διάγνωση καρκίνου του μαστού τον περασμένο Αύγουστο και αφού ξεπέρασε το σοκ, μια νεαρή Θεσσαλονικιά υιοθέτησε νέο μότο: «Αφήνουμε τον καρκίνο στους γιατρούς! Φιλάμε τα βυζάκια μας και τα αποχαιρετάμε»!

ΑΠΟ ΤΗ
ΝΙΚΗ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

Στη θέση του στήθους η 30χρονη Δώρα Δημάκη, γραφίστρια και μητέρα ενός μικρού αγοριού, βάζει κάθε λογής σουρεαλιστικά σχέδια! Στα πρωτότυπα σκίτσα της νεαρής από τη Θεσσαλονίκη, το γυναικείο στήθος (κυρίως η θηλή) είναι πάντα «στολισμένο», πότε με λουλούδια και ήλιους, πότε με μετάλλια! Οπως λέει η ίδια στην «Espresso», ανέπτυξε μια νέα κοσμοθεωρία τον περασμένο Αύγουστο, όταν της διαγνώστηκε καρκίνος στον μαστό και αποφάσισε να αντιμετωπίσει την περιπέτειά της σαν δημιουργικό παιχνίδι, φορώντας το πιο πλατύ χαμόγελό της!

«Δεν θα το άφηνα να με βάλει κάτω, ένιωσα πως πρέπει να αγαπήσω τον καινούργιο εαυτό μου και να δω τη ζωή με αισιοδοξία. Αρνήθηκα να φορέσω περούκες, αντιθέτως γέμισα φρου φρου και κορδέλες! Ο μόνος τρόπος να το “ξορκίσω” ήταν να το ζήσω όπως ακριβώς είναι» αναφέρει η Δώρα Δημάκη και προσθέτει: «Θέλω ο δικός μου καρκίνος να γίνει μάθημα και για άλλες γυναίκες». Καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο βλέπει πλέον τα πράγματα έπαιξε πάντως η οικογένειά της: t232t23 3«Αλλωστε, τον πρώτο καιρό που έχασα τα μαλλιά μου από τις θεραπείες, ο γιος μου ζωγράφιζε στο κεφάλι μου τον Spider-Μan, γιατί το έβλεπε σαν παιχνίδι και αυτό με βοήθησε πολύ»!

Κάπως έτσι και αφού «αποχαιρέτησε», όπως λέει, το στήθος της, η 30χρονη Δώρα δημιούργησε την ομάδα «Βυζάκια, σας φιλώ» (δανειζόμενη τον τίτλο από ένα άρθρο της Ρέας Βιτάλη που τη στηρίζει μέχρι σήμερα). Γύρω από την ομάδα σχηματίστηκε ένα δίκτυο 2.500 γυναικών από Ελλάδα και εξωτερικό μέσω της ομώνυμης σελίδας στο facebook, ενώ ο ενεργός πυρήνας στη Θεσσαλονίκη αποτελείται από είκοσι γυναίκες. «Είμαστε μια σφιχτή παρέα και όχι σύλλογος καρκινοπαθών. Δεν μιλάμε για χημειοθεραπείες και επεμβάσεις, δεν αναφέρουμε καν τη λέξη “καρκίνος”. Οχι από φόβο, αλλά γιατί δεν μας αφορά». Η καλύτερη αντιμετώπιση, τονίζει η νεαρή, είναι σαφώς η πρόληψη. «Προσωπικά, διαμαρτυρόμουν συνεχώς για το στήθος μου και τη φυσική φθορά του, αλλά αυτό ήταν τελικά αχαριστία. Δεν αγαπούσα πραγματικά το σώμα μου. Τώρα; Περνάω την πιο glamour φάση της ζωής μου, βάφομαι, φωτογραφίζομαι, βγάζω τη… γυναικεία ματαιοδοξία και γιορτάζω τη θηλυκότητά μου» περιγράφει.

Δραστηριότητες

«Μέσα από το γέλιο και τις τέχνες προσπαθούμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας για να κερδίσουμε ξανά την υγεία μας» λένε τα μέλη της ομάδας «Βυζάκια, σας φιλώ». Καταπιάνονται με χορό, yoga, εναλλακτική γυμναστική, art therapy, ζωγραφική, πλέξιμο και ό,τι εμπνέει την καθεμία. Την ίδια στιγμή δημιουργούν χρηστικά αντικείμενα, τα οποία δωρίζουν σε συλλόγους και ομάδες, όπως είναι οι πλεκτές περούκες που χρησιμεύουν κυρίως ως σκουφάκια για τον χειμώνα και «είναι η απάντηση στην κοινή περούκα που μόνο περιοριστική μπορεί να είναι για εμάς».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...