Στους έξι ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη και την κατάρρευση του κτιρίου στην Πλάκα, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν στα συντρίμμια και οι δύο τελευταίες σοροί που αναζητούσαν τα σωστικά συνεργεία.
Με τον εντοπισμό τους επιβεβαιώθηκε η τραγική κατάληξη και για τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και τέσσερις τουρίστες τα θύματα
Στο κτίριο της Πλάκας βρίσκονταν συνολικά έξι άνθρωποι. Στον δεύτερο όροφο διέμενε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκονταν τέσσερις Αμερικανοί τουρίστες, οι οποίοι είχαν νοικιάσει κατάλυμα μέσω Airbnb.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και του Σαββάτου, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν μέσα στα συντρίμμια αναζητώντας τους αγνοούμενους.
Περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας και λίγες ώρες αργότερα ανασύρθηκε ένας άνδρας. Επρόκειτο για το ηλικιωμένο ζευγάρι που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο.
Στις 13:30 εντοπίστηκαν οι δύο τελευταίες σοροί
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ακολούθησε ο εντοπισμός ακόμη δύο θυμάτων, ενώ λίγο μετά τις 13:30 οι πυροσβέστες βρήκαν και τις δύο τελευταίες σορούς μέσα στα χαλάσματα.
Πλέον απομένει η ολοκλήρωση της ανάσυρσής τους από το κατεστραμμένο κτίριο.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









