Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δυνατές γεύσεις με… θέα τον βαρουφάκη

Σήμερα προτάσεις για διασκέδαση, αύριο «βόλτα» στον κόσμο του fitness

r42r423r3ATTIKOS GREEK HOUSE

Από το 1972, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του, το Attikos Greek House (Γαριβάλδη 7) συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για όποιον θέλει να απολαύσει το φαγητό του με την εξαιρετική θέα σε Ηρώδειο και Ακρόπολη.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Φτάνοντας στην είσοδο περνάς από μια μικρή πόρτα που σε βγάζει στον «χειμερινό» χώρο. Παίρνεις το ασανσέρ, πατάς «3ος» και περιμένεις να βγεις σε έναν κλασικό όροφο. Αυτό όμως που αντικρίζεις σου κόβει την ανάσα. Ενα εκπληκτικό «μπαλκόνι» και αμέσως αντιλαμβάνεσαι γιατί πρέπει να κάνεις κράτηση μέρες πριν. «Εμείς ένα καλό και φτηνό φαγητό κάνουμε, με 20-25 ευρώ το άτομο τρως» σημειώνει η κυρία Μίνα, η «ψυχή» του μαγαζιού. «Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να είμαστε μια οικογένεια, μια ομάδα, χωρίς διαφημίσεις ή δημόσιες σχέσεις» συμπληρώνει.

«Η φήμη μας πηγαίνει στόμα με στόμα. Θα έρθει την πρώτη φορά ο πελάτης και την επόμενη φορά θα φέρει την παρέα του. Ετσι λειτουργούμε και με καλή πελατεία». Μπαίνω στον πειρασμό να τη ρωτήσω για το πρόσφατο επεισόδιο με τον Γ. Βαρουφάκη και τον δημοσιογράφο Χρ. Ράπτη, οι οποίοι αντάλλαξαν χοντρές κουβέντες. «Oχι, δεν θέλω να γράψεις, δεν θέλουμε τέτοια διαφήμιση, γιατί θα μας περάσουν για ψώνια. Θα σου μιλήσω αν σταματήσεις την ηχογράφηση. Να βγάλω έναν μεζέ και ένα κρασάκι;».

34rft2342wΓΙΑΝΤΕΣ

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να φύγεις μακριά από το κέντρο της Αθήνας προκειμένου να απολαύσεις το φαγητό σου χωρίς τίποτα να σου θυμίζει την -ώρες ώρες- αφόρητη τσιμεντούπολη; Μια μόνο βόλτα από την πλατεία Εξαρχείων αρκεί για να ανακαλύψεις την καλοκαιρινή αυλή του Γιάντες (Βαλτετσίου 44) και να την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Η κουζίνα του είναι ελληνική με βάση βιολογικά προϊόντα, υπάρχουν γκουρμέ πιάτα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, όπως το νοστιμότατο χοιρινό κότσι με σάλτσα μπίρας και ρόστι πατατούλες ή το φιλέτο φρέσκου σολομού με τσιγαριστά χόρτα (όλα πάνω κάτω σε τιμές που αγγίζουν τα 40 ευρώ το ζευγάρι με το κρασί), ενώ και η κάβα του Γιάντες περιλαμβάνει τις περισσότερες ετικέτες βιολογικών κρασιών.

Το σέρβις είναι υψηλού επιπέδου, χωρίς υπερβολές, σου δίνει την εντύπωση από την πρώτη φορά που θα κλείσεις τραπέζι ότι «εδώ προσέχουν τον πελάτη». Ισως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το προτιμάει για το δείπνο του και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μετά το θερμό επεισόδιο που είχε με ομάδα αντιεξουσιαστών πριν από λίγες εβδομάδες ακριβώς έξω από την αυλή του, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει στα Εξάρχεια. Και καλά θα κάνει!

ROCK ‘N’ ROLL COCKTAILS

Vintage, 70s lounge διακόσμηση, κατάλογος που μοιάζει με δίσκο βινυλίου, υπέροχη ατμόσφαιρα και μοναδικά cocktails συμπληρώνουν το παζλ του Craizy Daisy. Ενα στέκι σε rock ‘n’ roll cστιλ, ακριβώς στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Ρόμβης 18), που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του αρχιτέκτονα (και σκηνογράφου) Γιώργου Γαβαλά, κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα περάσει την πόρτα του και θα επιλέξει να καθίσει είτε στη σχετικά μικρή μπάρα είτε μπροστά στο μαγαζί, στον πεζόδρομο, και να απολαύσει το ποτό του, που ενδέχεται να σερβιριστεί ακόμη και σε βάζο!

Διαδρομές της ζωής

dΤο cafe Διαδρομές (Φραγκούδη 15-17Β) λειτουργεί εδώ και περίπου δύο χρόνια και προσφέρει στην πελατεία του, εργαζομένους σε παρακείμενες επιχειρήσεις, αλλά κυρίως φοιτητόκοσμο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε απόσταση εκατό μέτρων, μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους θέλουν κάτι οικονομικό, σε ένα φιλικό περιβάλλον: από ένα απλό πρωινό ή καφέ και δροσερές σαλάτες έως κλαμπ σάντουιτς και μαγειρευτές γκουρμεδιές, όπως φακές με λουκάνικο, αρακά με μάραθο και φέτα ή καπνιστή πανσέτα στο τηγάνι με μέλι και πορτοκάλι, σε πολύ προσιτές τιμές. Υπάρχει και επάνω όροφος, με χώρο όπου γίνονται πολιτιστικά δρώμενα, σεμινάρια, βραδιές ποίησης και θεάτρου αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής. Και το κυριότερο; Το μαγαζί «τρέχουν» (από την κουζίνα έως και το σέρβις) ψυχικά ασθενείς άνθρωποι, οι οποίοι υπό διαφορετικές προϋποθέσεις δεν θα έβρισκαν δουλειά με τίποτα, αλλά εδώ έχουν την ευκαιρία για άμεση επικοινωνία και -τελικά- συνύπαρξη με την ίδια τη ζωή.

ΠΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΛΕΡΙ;

Σε έναν κάθετο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Αθ. Διάκου 6 & Πορίνου) «ξεπήδησε» εδώ και μερικές ημέρες το Froots Juice bar. Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αρχικά το γνώριζαν μόνο φίλοι και γνωστοί, αλλά fγρήγορα η φήμη του κυκλοφόρησε. Η Λήδα, που μαζί με την Ελένη και τον Μιχάλη είναι οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, αναλαμβάνει να μας βάλει στο νόημα: «Τα juice bars είναι καινούργιο trend στην Ελλάδα. Αντίθετα, στις χώρες του εξωτερικού τέτοιου είδους μαγαζιά λειτουργούν περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, με σκοπό να οδηγήσουν τον πελάτη να αλλάξει νοοτροπία στη διατροφή του». Και κάπου εκεί έρχεται η πρόκληση: «Δεν είναι εύκολο να πείσεις τον άλλον, αντί να πιει αλκοόλ, να δοκιμάσει έναν χυμό με σέλερι ή ένα smoothie. Ο τουρίστας είναι εξοικειωμένος, ο Ελληνας όχι. Εσύ, για παράδειγμα, θα έπινες κάτι τέτοιο;». Τι να της πεις; «Ναι, βέβαια, πώς να γράψω το άρθρο χωρίς να δοκιμάσω;». Πέντε λεπτά αργότερα η Ελένη έφερε μπροστά μου ένα καταπράσινο ποτήρι. «Είναι το Mr. Green, δοκίμασε». Ενα πολύ εύγευστο κοκτέιλ από πράσινο μήλο, σέλερι, αγγούρι, μοσχολέμονο, σπανάκι και μαϊντανό, το οποίο μπορεί να σε «τρομάζει» στην ιδέα ότι θα πιεις σέλερι, αλλά, ομολογώ, ότι ευχαρίστως θα έπινα ακόμη ένα.

Tα ξακουστά κεφτεδάκια

kΤο ραντεβού με τον φωτογράφο έξω από το Rock & Balls (Βασιλικής 2), ένα από τα top spots στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ήταν για το μεσημέρι και ο λόγος απλός: γύρω στις 12.30 «ανοίγει» η κουζίνα του, οπότε θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία μήπως καταφέρουμε να κλέψουμε από τον σεφ Λεωνίδα το «μυστικό» για τους ξακουστούς κεφτέδες, τους οποίους σερβίρει το πολυμορφικό μαγαζί. Γιατί πολυμορφικό; Επειδή μπορεί και συνδυάζει από ιδιαίτερες προτάσεις για έναν «ήσυχο» καφέ (το πρωί) έως φουλ βραδινή διασκέδαση, οπότε μετατρέπεται σε μπαρ, με τη μουσική να δυναμώνει και στα τραπέζια να έρχονται τα πιάτα, από σούσι και μπέργκερ έως κοτόπουλο και μοσχαράκι. Τalk of the town όμως έχει γίνει για ένα συγκεκριμένο πιάτο. Πλησιάζω τον σεφ, είχε ήδη μπροστά του τρεις παραγγελίες να ετοιμάσει. «Πώς καταφέρνεις να μιλούν όλοι για τους κεφτέδες σας;». «Το κόλπο είναι στην τεχνική του ψησίματος στον φούρνο, με steamer και κενά αέρος. Να σου φτιάξω μια μερίδα;». Και το ρωτάς;

ΟΙΝΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Το κρασί βρίσκει το γευστικό ταίρι του με αλλαντικά και τυριά (αλλάζουν ανάλογα με την εποχή) και το αποτέλεσμα είναι το Heteroclito, ένας από τους «δέκα λόγους για να αγαπήσεις την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι», σύμφωνα hμε πρόσφατο άρθρο του «Forbes». Απέναντι από τη Μητρόπολη (Φωκίωνος 2 & Πετράκη), οι φίλοι του κρασιού θα βάλουν στο ποτήρι τους κλασικές αγαπημένες ελληνικές ετικέτες και θα δοκιμάσουν πρωτοεμφανιζόμενες ή εξαιρετικά μικρής παραγωγής. Στο διά ταύτα: ετερόκλητες γεύσεις παντρεύονται και τελικά απογειώνουν την οινική απόλαυση.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...