Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Lycabettus» τέλος

Τα απλήρωτα ενοίκια (300.000 ευρώ) προς την Αρχιεπισκοπή οδηγούν στο κλείσιμο το ξενοδοχείο του Κολωνακίου

Οπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην «Espresso», οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ενημέρωσαν τους εργαζομένους ότι η εταιρία αποφάσισε να κλείσει στις 28 Ιουνίου το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη γωνία Βαλαωρίτου 6 και Βουκουρεστίου.

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Πάντως φέρεται ότι δεσμεύτηκαν πως κανείς από τους εργαζομένους δεν θα χάσει τη δουλειά του, καθώς το ξενοδοχείο θα μεταφερθεί υπό τη διοίκηση άλλης εταιρίας στην Ομόνοια. Συγκεκριμένα αναμένεται να ανοίξει το «Ambrosia Suites & Aparts» στην οδό Σωκράτους.

3w4t43 2«Ενημερωθήκαμε για την υπόθεση και ήδη έχουμε στείλει επιστολή στο υπουργείο Εργασίας, με την οποία ζητάμε να κληθεί η διαχειρίστρια εταιρία του ξενοδοχείου για εξηγήσεις» ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό της Αθήνας Νίκος Παπαγεωργίου και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλουμε να εξασφαλίσουμε είναι να μη χάσει κανείς εργαζόμενος τη δουλειά του. Δεν θέλουμε να ζήσουμε ένα νέο “Πεντελικόν”».

Το τετράστερο «Athens Lycabettus» λειτουργεί από το 2006 υπό τη διεύθυνση του επιχειρηματία Στέργιου Παπαθεολόγου και, σύμφωνα με τον περσινό ισολογισμό του, παρουσίασε κύκλο εργασιών 693.890 ευρώ. Κατέγραψε όμως ζημίες ύψους 33.346 ευρώ, ενώ το σύνολο των συσσωρευμένων ζημιών αγγίζει τα 900.000 ευρώ.

Δεν τήρησε τη ρύθμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η διοίκηση του πολυτελούς ξενοδοχείου χρωστούσε ενοίκια ύψους περίπου 300.000 ευρώ, για τα οποία δεσμεύτηκε να κάνει 3w4t43 3ρύθμιση, χωρίς ποτέ να το πράξει. Σημειώνεται ότι το μηνιαίο μίσθωμα μεταξύ της διαχειρίστριας εταιρίας και της Αρχιεπισκοπής είχε οριστεί σχεδόν στα 20.000 ευρώ. Στην αρχή όλα κυλούσαν ομαλά, όμως τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα φαίνεται ότι άλλαξαν, με συσσώρευση απλήρωτων ενοικίων.

Το περίεργο είναι ότι η επιχείρηση, ενώ δεν κατέβαλε τα χρήματα, τώρα είναι σε θέση να δρομολογήσει τη «μετακόμιση». Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι οι υπεύθυνοί της πίστευαν ότι η Εκκλησία θα ανεχόταν τα «φέσια» και το επόμενο διάστημα. Οι υπεύθυνοι του «Athens Lycabettus» ήρθαν σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή και ζήτησαν να ρυθμίσουν το χρέος τους, όπως και έγινε.

Ομως στη συνέχεια φέρεται ότι δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες. Ειδικότερα, αποφασίστηκε με δικαστική εντολή να γίνει έξωση στους ενοικιαστές. Πάντως -σε ένδειξη καλής θέλησης- η Αρχιεπισκοπή έδωσε στη διαχειρίστρια εταιρία ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ως διορία, ώστε να βρει μια λύση και να μην πεταχτούν ξαφνικά οι πελάτες του ξενοδοχείου στον δρόμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...