Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τα αντηλιακά «σκοτώνουν» το σπέρμα

Την ίδια στιγμή που οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να μην παραλείπουμε ποτέ το αντηλιακό μας, δεδομένης της έλευσης του καλοκαιριού, μια άλλη ειδικότητα γιατρών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων από τους άντρες, εκείνους τουλάχιστον που φιλοδοξούν να αποκτήσουν απογόνους.

Την ίδια στιγμή που οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να μην παραλείπουμε ποτέ το αντηλιακό μας, δεδομένης της έλευσης του καλοκαιριού, μια άλλη ειδικότητα γιατρών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων από τους άντρες, εκείνους τουλάχιστον που φιλοδοξούν να αποκτήσουν απογόνους.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Ειδικοί σε θέματα αναπαραγωγής υποστηρίζουν ότι τα χημικά συστατικά που περιέχονται στα αντηλιακά και σε άλλα προϊόντα του σύγχρονου lifestyle βλάπτουν σημαντικά τις πιθανότητες των ανδρών να αποκτήσουν οικογένεια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας αλλά και πολλά ακόμη χημικά που υπάρχουν στις κουζίνες και τα μπάνια μας «σκοτώνουν» το ανθρώπινο σπέρμα.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε ο Νιλς Γιόργκενσεν, σύμβουλος του τμήματος Ανάπτυξης και Αναπαραγωγής του Rigshospitalet της Κοπεγχάγης, στην οποία συμμετείχαν 5.000 Δανοί άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 19 έτη, διαπίστωσε ότι το 15% είχε πολύ κακή ποιότητα σπέρματος, γεγονός που σημαίνει ότι μελλοντικά θα χρειαστεί θεραπεία γονιμότητας. Ενα επιπλέον 25% των συμμετεχόντων θα χρειαστεί να προσπαθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αποκτήσει παιδί, το 35% είχε μέτρια ποιότητα σπέρματος, ενώ μόλις το 25% είχε καλή ποιότητα. Οπως εξήγησε ο Γιόργκενσεν, ολοένα περισσότερα στοιχεία από έρευνες σε ζώα δείχνουν ότι τα πολλά χημικά διαταράσσουν και μπλοκάρουν την παραγωγή τεστοστερόνης. «Μας συμβουλεύουν να προστατευόμαστε με τα αντηλιακά, όμως αν τα πάρει κανείς και τα εξετάσει στο εργαστήριο, θα διαπιστώσει ότι κάποια από τα χημικά που περιέχουν μπορεί να διαταράξουν τη σπερματική λειτουργία. Αν θα έπρεπε να συμβουλεύσω τη δική μου οικογένεια, θα έλεγα να μην τα χρησιμοποιούν» είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα όμως, κατά τον Γιόργκενσεν, δεν περιορίζεται στα αντηλιακά. «Στη σύγχρονη ζωή εκτιθέμεθα σε πολλά χημικά, τα οποία δεν γνωρίζουμε τι κάνουν» δήλωσε, τονίζοντας πως πολλές ουσίες που περιέχονται στα καλλυντικά, στα τηγάνια, στα αυτοκίνητα, ακόμα και σε αντικείμενα ρουχισμού αυξάνουν τον κίνδυνο αλλοιώσεων στο σπέρμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...