Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Ολα στο τραπέζι

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας. Ρήξη, παράταση ή συμφωνία;

Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όλα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. Από τη συμφωνία μέχρι τη ρήξη, από την παράταση του προγράμματος και την αναφορά για το χρέος έως την επιβολή ελέγχων κεφαλαίου.

Οι επόμενες ώρες, οι προσεχείς τρεις έκτακτες συνεδριάσεις, μια πιθανή από την ΕΚΤ και δύο προγραμματισμένες του Eurogroup, που περιέργως ήρθε νωρίτερα, και της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που μένει να φανεί αν τελικά πραγματοποιηθεί στην ώρα της, σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας.

Η Δευτέρα 22 Ιουνίου αποτελεί deadline για να βρεθεί συμφωνία, όπως τη λένε οι θεσμοί, ή λύση, όπως την προσδοκά η κυβέρνηση. Αλλιώς πάμε σε αχαρτογράφητα νερά. Η ημέρα αναμένεται καυτή και γεμάτη διεργασίες, όπως γεμάτο ζυμώσεις ήταν και το Σαββατοκύριακο.

Πραγματοποιήθηκαν συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, προπαρασκευαστικές ενέργειες για τα σημερινά ραντεβού.

Η ελληνική ατζέντα περιλαμβάνει κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από 1/1/2016 και σε βάθος τριετίας, προτάσεις για τον ΦΠΑ (η Αθήνα επιδιώκει να μείνουν στο 13% τιμολόγια ενέργειας και εστίαση), περαιτέρω μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες, αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, φόρος στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω 500.000 ευρώ. Ωστόσο η Ελλάδα διεκδικεί και σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Από την πλευρά τους, οι ξένοι ευελπιστούν για μια συμφωνία, ωστόσο ζητούν μέτρα, ενώ φέρεται ότι υπενθύμισαν με… τελεσιγραφικό τρόπο στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να προηγηθεί της συνόδου μια λεπτομερής συμφωνία για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δείχνοντας τον εκνευρισμό τους για τις καθυστερήσεις και τις αντιφατικές δηλώσεις υπουργών και στελεχών.

Σημειώνεται ότι σε γερμανικά ΜΜΕ κυκλοφόρησε το σενάριο της Κομισιόν που προβλέπει παράταση του ισχύοντος προγράμματος έως τον Σεπτέμβριο και χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, και με συμμετοχή του ESM, χρήση κεφαλαίων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (κεφάλαια για τις τράπεζες).

Μήνυμα από Βαρουφάκη στη Μέρκελ

Μηνύματα με κύριο αποδέκτη την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στη «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», την ώρα που η ελληνική κρίση κλιμακώνεται πριν από μια οριστική απόφαση. Μάλιστα, λέει «όχι, ευχαριστούμε» στο αίτημα των δανειστών «να πράξω όπως οι προκάτοχοί μου είχαν πράξει τότε – να πάρω τα χρήματα, να επεκτείνω την κρίση στο μέλλον. Δεν εκλεχθήκαμε για να κάνουμε τα ίδια».

«Η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται πριν από μια κρίσιμη συμφωνία τη Δευτέρα» γράφει επίσης, αναφέροντας εμμέσως ότι η Γερμανία είναι αντιμέτωπη με δύο ενδεχόμενα, καλώντας την Ανγκελα Μέρκελ «ή να δεχθεί μια έντιμη συμφωνία με μια κυβέρνηση που απέρριψε το πακέτο διάσωσης και διαπραγματεύεται για μια λύση ή να ακολουθήσει τις φωνές κάποιων από την κυβέρνησή της που επιθυμούν να πετάξουν στη θάλασσα τη μόνη ελληνική κυβέρνηση που παραμένει πιστή στις αρχές της και μπορεί να φέρει τον ελληνικό λαό στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...