Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Επιστροφή στο μαντρί

Ο πρωθυπουργός ανοίγει την πόρτα σε πρώην στελέχη της Ν.Δ. εν όψει συνεδρίου.

Τον δρόμο για την επιστροφή στελεχών που έχουν διαγραφεί ή έχουν απομακρυνθεί, αλλά ακόμη και αυτών που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους ετοιμάζεται να ανοίξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν όψει του συνεδρίου του κόμματος τον επόμενο μήνα. Ο πρωθυπουργός φιλοδοξεί να χτίσει «μια ισχυρή φιλοευρωπαϊκή παράταξη σωτηρίας» και στις προτεραιότητές του βρίσκεται η επιστροφή στελεχών που κατά καιρούς βρέθηκαν εκτός «γαλάζιου» στρατοπέδου. Η αρχή έγινε με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Παπαχρήστο που τοποθετήθηκε στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ. Οι κινήσεις επιστροφής ή ένταξης συνεχίζονται. Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου πριν από δύο εβδομάδες από τον Κώστα Μαρκόπουλο και τον Θόδωρο Σολδάτο άνοιξε ήδη την πόρτα της επιστροφής τους.

Διακριτικές επαφές έχουν γίνει και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος προς το παρόν αρνείται ότι τίθεται τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά δεν αποκλείει κινήσεις στο μέλλον. Ο ίδιος πάντως σε δηλώσεις του άφηνε ανοιχτό το παράθυρο για την επανένταξή του στη Ν.Δ. μετά από περίπου δεκατρία χρόνια. «Πρέπει όλοι σε αυτό τον τόπο να σκεφτόμαστε με γνώμονα όχι το συμφέρον των κομμάτων, αλλά το τι υπηρετεί το έθνος. Ο ΛΑΟΣ μένει σταθερός στο δόγμα: “Εν οίδα, την πατρίδα”» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Την ίδια ώρα κάποια στελέχη του ΛΑΟΣ , όπως η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα, εμφανίζονται θετικά στα σενάρια ενοποίησης της Κεντροδεξιάς. Και η κυρία Τζαβέλλα είναι από τα ισχυρά χαρτιά της πολιτικής.

Με την ιδέα της επιστροφής του στη Ν.Δ. φλερτάρει και ο Δημήτρης Σταμάτης που σήμερα ανήκει στη Νέα Μέρα του Χρήστου Ζώη. Μια τέτοια κίνηση ίσως σηματοδοτήσει μια ευρύτερη μετακίνηση στελεχών από το νεοσύστατο κόμμα που αποσπάστηκε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Επίσης ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπεύθυνος της συντονιστικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη Αντώνης Φετλής προσχώρησε στη Ν.Δ. Μετά τον κ. Φετλή αναμένεται η επιστροφή και άλλων στελεχών των ΑΝΕΛ, που ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις και συνεννοήσεις με τα στελέχη της τοπικής Ν.Δ. Αυτό αναμένεται να γίνει στη διάρκεια του προσυνεδρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί και πιο σύνθετα ανοίγματα, όπως αυτά προς το Κέντρο, αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο αναφοράς για το εγχείρημα αυτό, καθώς και ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας φιλοευρωπαϊκής κεντρώας παράταξης.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...