Αδειες (λόγω κρίσης) οι βίλες to… let σε Μύκονο, Σαντορίνη

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα για την οικονομία της Ελλάδας έχει αποτέλεσμα να μένουν στα αζήτητα αρκετές ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες…

Η απειλή του Grexit βλάπτει σοβαρά τις… βίλες της Μυκόνου! Η παρατεταμένη αβεβαιότητα για την οικονομία της Ελλάδας έχει αποτέλεσμα να μένουν στα αζήτητα αρκετές ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες τόσο στο νησί των ανέμων όσο και σε άλλους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, καθώς αρκετοί ξένοι τουρίστες φοβούνται το «στέγνωμα» της ρευστότητας και αποφεύγουν να δώσουν προκαταβολή.

Η μέχρι πρότινος ακμαία αγορά των «χλιδάτων» παραθεριστικών κατοικιών περνάει αυτό το διάστημα έντονη δοκιμασία, καθώς οι προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αυξάνουν τον αριθμό των ξένων επισκεπτών που, παρότι επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να προκαταβάλουν το απαιτούμενο ποσό γα την ενοικίαση μιας εξοχικής κατοικίας.

Κτηματαγορά

Σύμφωνα με παράγοντες της κτηματαγοράς, αυτό έχει ως συνέπεια να παραμένουν ξενοίκιαστα αρκετά εξοχικά σπίτια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μολονότι κοντεύει να τελειώσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από ξένη εταιρία αναζήτησης ενοικιαζόμενων πολυτελών σπιτιών και διαμερισμάτων πρώτης κατηγορίας (σε καλή τοποθεσία, με πισίνα κ.λπ.). Για παράδειγμα, από τις σχεδόν 900 προσφερόμενες κατοικίες στη Μύκονο, περίπου 200 παραμένουν διαθέσιμες προς ενοικίαση για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Για το ίδιο χρονικό διάστημα υπάρχει διαθεσιμότητα για τα 300 από τα 800 προσφερόμενα σπίτια στη Σαντορίνη, ενώ προς το παρόν χωρίς μισθωτή βρίσκονται τα 50 από τα περίπου 300 προσφερόμενα σπίτια πρώτης κατηγορίας στην Πάρο. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα, με 240 ξενοίκιαστες κατοικίες σε σύνολο 930.

Οι ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και βίλες μισθώνονται κατά κανόνα από εύπορους ξένους τουρίστες σε μηνιαία βάση, με το μίσθωμα να κυμαίνεται κατά μέσο όρο γύρω στις 5.000 ευρώ/μήνα και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ