Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το λιμάνι έχει για όλους μια θέση!

Στροφή… ενενήντα μοιρών στον μεταγραφικό τους σχεδιασμό έχουν κάνει στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, όπως μαρτυρούν οι τελευταίες τους κινήσεις στο καλοκαιρινό παζάρι, αναζητούν κυρίως ποδοσφαιριστές πιο έμπειρους και με υψηλές ευρωπαϊκές παραστάσεις, προκειμένου να είναι έτοιμοι για ενδεκάδα.

Στροφή… ενενήντα μοιρών στον μεταγραφικό τους σχεδιασμό έχουν κάνει στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, όπως μαρτυρούν οι τελευταίες τους κινήσεις στο καλοκαιρινό παζάρι, αναζητούν κυρίως ποδοσφαιριστές πιο έμπειρους και με υψηλές ευρωπαϊκές παραστάσεις, προκειμένου να είναι έτοιμοι για ενδεκάδα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΑΡΗ ΔΑΝΤΣΗ

Ανάλογη τακτική είχαν ακολουθήσει και στο (πρόσφατο) παρελθόν. Με αφορμή λοιπόν το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδος για την απόκτηση των Μπερμπάτοφ, Ροναλντίνιο, Νενέ, θυμίζουμε ποιοι από τους ξένους που φόρεσαν την «ερυθρόλευκη» φανέλα σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία τούς δικαίωσαν και ποιοι όχι.

Το συμβόλαιο και τα χρήματα που έλαβαν από τον πειραϊκό σύλλογο τίμησαν με το παραπάνω επτά ποδοσφαιριστές. Με πρώτο και καλύτερο τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος στην τετραετία (2010-2014) που αγωνίστηκε στο λιμάνι πρόσφερε τα μέγιστα. Γι’ αυτό κι ο κόσμος… τοποθέτησε τον Αργεντινό «μαέστρο» στην καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών. Βέβαια, πολλά πρόσφεραν και οι Ολοφ Μέλμπεργκ (2009-2012, 71 συμ./7γκολ), Γκαμπριέλ Σούρερ (2004-2006, 40 συμ./1 γκολ), Πάμπλο Ορμπάιθ (2011-2012, 24 συμ./1 γκολ), Ντάρκο Κοβάσεβιτς (2007-2009, 60 συμ. 31 γκολ), όπως φυσικά και ο Ριβάλντο (2004-2007, 94 συμ./41 γκολ). Στη λίστα των… επιτυχόντων συμπεριλαμβάνουμε και τον Κριστιάν Καρεμπέ (2001-2004, 68 συμ./3 γκολ), που εντάχθηκε στην ομάδα του Πειραιά λίγους μήνες πριν κλείσει τα 32 του χρόνια. Αντίθετα, εκτός αφήνουμε τον Τσόρι Ντομίνγκες διότι είναι ακόμη εν ενεργεία παίκτης του Ολυμπιακού.

Δεν… ακούμπησαν

Οσον αφορά τους παίκτες που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν, οι δύο πιο τρανταχτές περιπτώσεις είναι αυτές του Ισπανού επιθετικού Ντάνι Γκαρθία (2005-2006, 19 συμ./1 γκολ) και του συμπατριώτη του, Φραν Γέστε (2011-2012, 5 συμ.).

Αποτυχημένη μεταγραφή «κρίθηκε» και αυτή του Χιλιανού στόπερ Πάμπλο Κοντρέρας (2012-2013, 17 συμ./1 γκολ), ενώ δεν πρόσφεραν όσα θα ήθελαν οι φίλοι της πειραϊκής ομάδας, από αγωνιστικής πάντα άποψης, και οι Χαβιέρ Σαβιόλα (2013-2014, 17 συμ./11 γκολ), Ερίκ Αμπιντάλ (13 συμ.).

Οι δύο τελευταίοι ωστόσο βοήθησαν σε άλλους τομείς, ενώ ο Γάλλος σούπερ σταρ προσφέρει πλέον από άλλο πόστο τους Πειραιώτες.

Παρ’ όλα αυτά, οι νταμπλούχοι Ελλάδος συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να φέρουν στο λιμάνι κάποιων εκ των Ροναλντίνιο, Νενέ και Μπερμπάτοφ. Για την απόκτηση του τελευταίου φαίνεται πως κινείται τις τελευταίες ώρες ζεστά και η Μπούρσασπορ. Στο λιμάνι πάντως είναι αποφασισμένοι για μεταγραφή «αεροδρομίου» και δεν αποκλείεται σύντομα να γίνει το… μπαμ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...