Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Το…who is who του Σπάιντερμαν

Θα πρέπει να είναι λευκός, στρέιτ, να μην πίνει, να μην καπνίζει και να μην κάνει σεξ πριν τα 16!

Θα πρέπει να είναι λευκός, στρέιτ, να μην πίνει, να μην καπνίζει και να μην κάνει σεξ πριν τα 16!

Αδιαπραγμάτευτα λευκός και straight πρέπει να είναι πάντα ο Σπάιντερμαν. Αυτές είναι οι δεσμευτικές ντιρεκτίβες που περιείχε η συμφωνία μεταξύ της εταιρίας παραγωγής Sony Pictures Entertainment και της Marvel Entertainment, όπως 1 35αποκαλύπτεται από το Wikileaks, από το οποίο διέρρευσαν τα συμφωνηθέντα των δυο πλευρών.

Στο συμβόλαιο που τέθηκε σε ισχύ από τις δύο πλευρές τον Σεπτέμβριο του 2011 προκειμένου ο υπερ-ήρωας να είναι ο άντρας ο σωστός, σύμφωνα με τα πουριτανικά αμερικανικά πρότυπα, ξεκαθαρίζεται ότι ο Σπάιντερμαν δεν είναι ομοφυλόφιλος (εκτός και αν η Marvel τον εμφανίσει ως ομοφυλόφιλο). Η εικόνα του καλού παιδιού όμως, σύμφωνα με τις λεπτομερείς οδηγίες του συμβολαίου, πρέπει να έχει και άλλα χαρακτηριστικά. Αυτά είναι ότι δεν θα πρέπει να βασανίζει, δεν θα πρέπει να σκοτώνει ούτε όταν βρίσκεται σε άμυνα ή όταν προστατεύει άλλους, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί υβριστική γλώσσα και δεν θα πρέπει να καπνίζει. Κατά τα λοιπά, δεν θα πρέπει να πουλάει ή να διανέμει παράνομα ναρκωτικά, να καταναλώνει αλκοόλ και να κάνει σεξ πριν τα 16 χρόνια του ή με παρτενέρ κάτω των 16 ετών.

Οσο για τον Πίτερ Πάρκερ, τον κοινό θνητό που αποτελεί τη βιτρίνα του ανθρώπου-αράχνη, από το συμβόλαιο προκύπτει ότι το πλήρες όνομά του θα πρέπει πάντα να είναι Πίτερ Μπέντζαμιν Πάρκερ, να είναι λευκός, στρέιτ, οι γονείς του να εξαφανίζονται από τη ζωή του στην παιδική ηλικία του και να μεγαλώνει στα χέρια της θείας Μέι και του θείου Μπεν στη Νέα Υόρκη. Και επειδή τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, όχι μόνο σε επίπεδο προφίλ του ήρωα αλλά και σε επίπεδο πλοκής, σε κάθε ταινία θα πρέπει να αποκτά τις υπερδυνάμεις του από το τσίμπημα μιας αράχνης, ενώ πηγαίνει στο γυμνάσιο ή στο κολέγιο και είναι ο ίδιος που θα σχεδιάσει την πρώτη κοκκινο-μπλε στολή του. Υπερτονίζεται, τέλος, η άκρως νεοϋορκέζικη ταυτότητά του, αφού επιβάλλεται να μεγαλώνει σε μια μεσοαστική οικογένεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης και να πηγαίνει κολέγιο στην ίδια πόλη.

Ο Πίτερ Πάρκερ και ο Σπάιντερμαν δημιουργήθηκαν το 1962 από τον Σταν Λι και τον Στιβ Ντίτκο. Ο χαρακτήρας εμφανίστηκε πρώτη φορά στο κόμικς Amazing Fantasy #15 ως ένα ορφανό που το μεγάλωσε το ζευγάρι των θείων του και πέρασε την εφηβεία του δίνοντας μάχη για να συνηθίσει τις υπερδυνάμεις του, που τον ώθησαν στη μάχη κατά του εγκλήματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...