Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Αύρα με χρωστήρα και πηλό

Εντυπωσιακή έκθεση με έργα ζωγραφικής και κεραμικά στο Βουρκάρι της Κέας

Εντυπωσιακή έκθεση με έργα ζωγραφικής και κεραμικά στο Βουρκάρι της Κέας

Με εικαστικές δημιουργίες που «μυρίζουν» αλμύρα και ευφάνταστα κεραμικά θα γεμίσει η Τζια σε λίγες ημέρες. Την προσεχή Παρασκευή στο γραφικό νησί των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στο Βουρκάρι θα εγκαινιαστεί μια ενδιαφέρουσα έκθεση, στην οποία η ζωγραφική ανταμώνει την κεραμική τέχνη. «Πρωταγωνιστές» της νέας αυτής παρουσίασης που θα διαρκέσει για ένα μήνα στο παραθαλάσσιο Βουρκάρι είναι τρεις κεραμίστες και ένας ζωγράφος, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο καλλιτεχνικό στέκι Marina Keas. Πρόκειται για τη ζωγράφο Τάνια Δημητρακοπούλου αλλά και τους πηλοπλάστες Χαρούλα Κοροπούλη, Βασίλη Παπαϊωάννου και Ηλία Χριστόπουλο.

Θαλασσινά τοπία, ξένοιαστα παιδιά που τσαλαβουτούν στην ακροθαλασσιά, δελφίνια αλλά και κεραμικά που θυμίζουν όστρακα είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα αντικρίζει ο επισκέπτης στις όμορφες αίθουσες της γκαλερί. Μάλιστα στη Marina Keas gallery θα εκτεθούν συνολικά περί τα εκατό έργα, τα οποία θα είναι χωρισμένα σε ενότητες και θα παρουσιαστούν τμηματικά (κάθε δεκαήμερο και ένα διαφορετικό μέρος της έκθεσης).

Γκαλερί

Οπως επισημαίνει και στην εφημερίδα «Espresso» η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Κατερίνα Μαρούλη: «Ο καθένας από τους δημιουργούς που παίρνει μέρος στην έκθεση έχει το δικό του, προσωπικό ύφος. Αυτό φυσικά συμβαίνει διότι θέλουμε να έχουμε πλουραλισμό στην γκαλερί. Μας ενδιαφέρει να φέρνουμε καλές δουλειές».

Οι ζωγραφικές δημιουργίες της Τάνιας Δημητρακοπούλου έχουν σαφώς θαλασσινή αύρα, μια και στους πίνακές της απεικονίζονται καλοκαιρινά και ζωηρά στιγμιότυπα. Παρόμοια… θερινή θεματολογία έχουν και τα κεραμικά του Βασίλη Παπαϊωάννου, πάνω στα οποία ο δημιουργός έχει φιλοτεχνήσει όμορφα δελφίνια. Η Χαρούλα Κοροπούλη, η οποία πέρυσι απέσπασε το βραβείο κεραμικής, παρουσιάζει στην Τζια μια σειρά έργων τα οποία θυμίζουν οστρακόμορφα σπαράγματα. Τέλος, ο Ηλίας Χριστόπουλος θα δείξει στο κοινό της Κέας μια συλλογή κεραμικών από λευκή πορσελάνη που έχουν πλεκτή όψη, με μια ιδιαίτερη τεχνική που αξίζει την προσοχή μας.

«Η αλήθεια είναι πως συνεργάζομαι πρώτη φορά και με τους τέσσερις καλλιτέχνες» εξηγεί η κυρία Μαρούλη. «Είναι σχετικά νέοι δημιουργοί, ωστόσο έχουν μεγάλη παρουσία στα εικαστικά δρώμενα». Κατά την ίδια, οι ξένοι επισκέπτες του νησιού δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την τέχνη, αφού είναι εκείνοι που όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους «κουβαλούν» αρκετά καλλιτεχνικά αναμνηστικά στις αποσκευές τους.
«Προτιμούν ιδιαίτερα τα έργα που έχουν θαλασσινό θέμα. Κι αυτό γιατί τα βλέπουν ως ενθύμια» τονίζει η κυρία Μαρούλη.

Η επιτυχία συνεχίζεται

Οπως υποστηρίζει η γκαλερίστα, η περσινή καλοκαιρινή έκθεση της Marina Keas gallery, στην οποία γνωστοί ζωγράφοι (μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Βερούκας, αλλά και ο Γιώργος Χαδούλης) κλήθηκαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πάνω στον πηλό, γνώρισε μεγάλη επιτυχία. «Μέχρι και τον χειμώνα πουλούσαμε έργα από την έκθεση αυτή. Ηταν μια οικονομική πρόταση, γι’ αυτό και αγκαλιάστηκε θερμά από τους φιλότεχνους». Λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της δεινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, οι Ελληνες μπορεί να είναι πιο φειδωλοί στην αγορά έργων τέχνης, ωστόσο το… τολμούν! «Χαίρομαι, γιατί μας ενισχύουν και οι Ελληνες συλλέκτες» υποστηρίζει η κυρία Μαρούλη.

Info: Η έκθεση με τους τρεις κεραμίστες και τη ζωγράφο θα εγκαινιαστεί στην γκαλερί Marina Keas, στο Βουρκάρι της Τζιας, την Παρασκευή 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Ιουλίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...