Η χαρά των… «ποντικών»!

42,5 δισ. € καταχωνιασμένα σε στρώματα

42,5 δισ. € καταχωνιασμένα σε στρώματα

Η παρακάτω είδηση μπορεί να είναι… λυπηρή για τις τράπεζες, μάλλον όμως αποτελεί τη… χαρά του κάθε επίδοξου ληστή! Ούτε ένα ούτε δύο, ούτε πέντε αλλά σχεδόν 45 δισ. ευρώ «κρύβουν στα σεντούκια» τους οι Ελληνες!

Περίπου το 25% του ΑΕΠ της χώρας είναι καταχωνιασμένο σε στρώματα, συρτάρια, αποθήκες, μπαούλα, γλάστρες, ντουλάπια και κήπους ή σε κάθε άλλης φύσεως κρυψώνα. Αναδεικνύοντας έτσι τους φτωχότερους, σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους, Ελληνες πρωταθλητές στο «πιο γεμάτο σεντούκι»! Ολα αυτά την ώρα που οι τράπεζες έχουν χάσει καταθέσεις σχεδόν 35 δισ. ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες και στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αυτά προκύπτουν από επίσημα στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή χιλιάδες συμπολίτες μας είτε υπό τον φόβο κατάρρευσης των τραπεζών ή επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων είτε γιατί τρέμουν στο ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» καταθέσεων ή γιατί απλώς αισθάνονται μεγαλύτερη… ασφάλεια έχουν σηκώσει τα χρήματά τους και τα έχουν… αποταμιεύσει κάπου στο σπίτι τους. Και από εκεί, αν χρειαστεί, κάνουν… αναλήψεις για να εξυπηρετήσουν υποχρεώσεις τους.

Αυτή η τακτική των Ελλήνων αποτελεί τη μία όψη του νομίσματος, γιατί, όπως είπαμε, τέτοια διαβάζουν και μαθαίνουν οι επίδοξοι ληστές και τρίβουν τα χέρια τους. Αλλωστε οι κλοπές και οι διαρρήξεις, ιδίως σε σπίτια ηλικιωμένων αλλά και σε κάπως απομακρυσμένες κατοικίες δεν έχουν σταματήσει, ενώ οι «μπούκες» από τις μασκοφόρες σπείρες δυστυχώς είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Βλέπετε όμως, η συνολική λεία που πάνε να χτυπήσουν οι ληστές δεν είναι μικρή, φτάνει τα 45 δισ. ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ