Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Με δελτίο και οι συντάξεις

Μισή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν κάρτες ATM και συνεπώς δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα μέρος από τη σύνταξή τους, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μισή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν κάρτες ATM και συνεπώς δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα μέρος από τη σύνταξή τους, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε συνεργασία με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης προγραμματίζεται να ανοίξουν μεθαύριο Πέμπτη σε όλη τη χώρα 250 υποκαταστήματα της Εθνικής, άλλα 250 της Πειραιώς, 200 της Alpha Bank και 150 της Eurobank, τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο συνταξιούχους. Το ποσό που θα μπορούν να παρέχουν στους δικαιούχους θα ανέρχεται στο άθροισμα των 60 ευρώ επί των ημερών που είναι κλειστές οι τράπεζες, δηλαδή 240 ευρώ.

Οσοι συνταξιούχοι δεν μεταβούν στα γκισέ των τραπεζών την Πέμπτη, θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν κάποια από τις επόμενες ημέρες και να λάβουν τα επιπλέον 60 ευρώ ανά ημέρα, όπως είναι το ανώτατο όριο αναλήψεων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, όσοι συνταξιούχοι έχουν ήδη προχωρήσει σε ανάληψη μέσω ΑΤΜ, το ποσό αυτής θα αφαιρείται από το ποσό που θα μπορούν να εισπράξουν από τα γκισέ των τραπεζών.

Επισημαίνεται πάντως ότι ειδικά για τις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ ισχύει το όριο των 60 ευρώ την ημέρα, αλλά όχι σωρρευτικά. Αυτό σημαίνει ότι αν ο δικαιούχος μία ημέρα δεν αντλήσει 60 ευρώ, την επομένη δεν θα μπορεί να σηκώσει 120 ευρώ, αλλά πάλι 60 ευρώ).

Τα προβλήματα που θα προκύψουν

Η ειδική Επιτροπή Εγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της εστιάζοντας στα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν, ειδικά για τις περιπτώσεις των συνταξιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν πάνω από 1.100.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ (αγρότες) και του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες), οι οποίοι ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα λάβουν τη σύνταξή τους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, οι συντάξεις από αυτά τα δύο Ταμεία πρέπει σήμερα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και αύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου να μπορούν να γίνουν οι αναλήψεις, με το όριο των 60 ευρώ.

Πάντως, έως την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για να γίνει ομαλά η καταβολή των συντάξεων, τα οποία υπερβαίνουν τα 600.000.000 ευρώ. Είναι τέτοιο το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η κρατική μηχανή, ώστε το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει επιστολή προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς με την οποία ζητεί να μεταφέρουν, το αργότερο έως σήμερα, όλα τα πλεονάζοντα κεφάλαιά τους στο Κοινό Κεφάλαιο της Τραπέζης της Ελλάδος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...