«Τρέχει» με 1.000.000 € ο έρανος για την Ελλάδα

Η πρωτοβουλία του νεαρού Αγγλου «ιππότη» Τομ Φίνεϊ (ζει μόνιμα στο Λονδίνο και είναι υπάλληλος σε κατάστημα υποδημάτων) με τίτλο «Greek Bailout Fund» (κεφάλαιο για τη διάσωση της Ελλάδας) είχε κερδίσει μέχρι χθες πάνω από 50.000 «δωρητές» και το ποσό ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ, ενώ έχει τέτοια ανταπόκριση που «πέφτει» διαρκώς η πλατφόρμα Indiegogo!

Η πρωτοβουλία του νεαρού Αγγλου «ιππότη» Τομ Φίνεϊ (ζει μόνιμα στο Λονδίνο και είναι υπάλληλος σε κατάστημα υποδημάτων) για να συγκεντρωθούν 1,6 δισ. ευρώ με τίτλο «Greek Bailout Fund» (κεφάλαιο για τη διάσωση της Ελλάδας) είχε κερδίσει μέχρι χθες πάνω από 50.000 «δωρητές» και το ποσό άγγιζε το 1.000.000 ευρώ, ενώ έχει τέτοια ανταπόκριση που «πέφτει» διαρκώς η πλατφόρμα Indiegogo!

Ο Τομ Φίνεϊ μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ζήτησε από τους διαχειριστές του Indiegogo να βρουν λύση στα τεχνικά προβλήματα που προκαλεί η αυξημένη επισκεψιμότητα. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου συνεισφέρουν στην καμπάνια του νεαρού, με ό,τι ποσό μπορεί ο καθένας να διαθέσει. Ενδεικτικά, μαζεύτηκαν τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε περίπου έξι ώρες την Τρίτη! Οι Γερμανοί μάλιστα αναδεικνύονται πρώτοι στη λίστα των «ευεργετών», ενώ χρήματα έρχονται και από Ιερουσαλήμ, Ισπανία, Ιαπωνία, Καναδά, Πορτογαλία και Κέιπ Τάουν! Οι επισκέπτες του site «χαρίζουν» στην Ελλάδα από δύο έως και 200 ευρώ, ενώ πέντε είναι μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που κατέθεσαν 5.000 ευρώ (!) ο καθένας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας.

Με συνθήματα «Είμαστε όλοι Ελληνες» και «Ενωμένοι θα νικήσουμε», οι επισκέπτες εμψυχώνουν τον κόσμο να συμμετάσχει στην καμπάνια, ενώ εκατοντάδες είναι και τα μηνύματα που φτάνουν από την Ελλάδα ευχαριστώντας τον Φίνεϊ για την προσπάθεια. Οι «οπαδοί» του «Greek Bailout Fund» δεν διστάζουν με σχόλια που αναρτούν στο site να ζητήσουν την επέκταση του χρονικού ορίου (μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα «τρέχει» η καμπάνια), ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 1,6 δισ. ευρώ. Επίσης ζητούν την απόδοση στο ελληνικό κράτος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, ανεξάρτητα από το αν ο Φίνεϊ θα πιάσει τον στόχο.

«Το βράδυ της Κυριακής αποφάσισα να ξεκινήσω τον “έρανο”. Βαρέθηκα τις αντιπαραθέσεις των πολιτικών μας. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους που έχουν εμπλακεί στην καμπάνια» έγραψε σε άρθρο του στον «Guardian» ο 29χρονος.

ΝΙΚΗ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

http://www.dimokratianews.gr/content/49124/poto-kai-odigisi-pote-mazi
https://www.espressonews.gr/reportaz/2015/07/138969/poto-kai-odigisi-pote-mazi

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ