Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ! Οι κλειστές τράπεζες μπλοκάρουν τις προμήθειες στα ξενοδοχεία

Ούτε ταινίες δεν αλλάζουν οι κινηματογράφοι! Χιονοστιβάδα οι αναβολές παραστάσεων

Καίριο πλήγμα δέχεται ο τουρισμός από τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα και οι παράγοντες του κλάδου εκπέμπουν SOS, καθώς οι κρατήσεις «πάγωσαν».
Οι κλειστές τράπεζες μπλοκάρουν τις προμήθειες στα ξενοδοχεία

Διάχυτος είναι πλέον και ο φόβος ότι σε λίγες μέρες τα ξενοδοχεία θα ξεμείνουν από προμήθειες, λόγω των κλειστών τραπεζών και της έλλειψης μετρητών! «Κρεμόμαστε από μία κλωστή» λέει ο γ. γ. της Ενωσης Ξενοδόχων Πηλίου, Πάρις Κονιόρδος και προσθέτει: «Εχουμε πολλές ακυρώσεις, ενώ για νέες κρατήσεις δεν το συζητάω. Επίσης δεν δίνονται προκαταβολές από τουρίστες που είχαν ήδη κλείσει, που σημαίνει ότι και αυτές οι κρατήσεις ακυρώνονται. Υπάρχει μια ανησυχία σε Ελληνες και ξένους. Πολλοί φεύγουν νωρίτερα επειδή φοβούνται για ελλείψεις καυσίμων και τροφίμων». Ο κ. Κονιόρδος κρούει τον κώδωνα τον κινδύνου για την τροφοδοσία: «Οι προμηθευτές ζητούν ρευστό, που δεν μπορούμε να παρέχουμε ως επιχειρήσεις, αφού δεν έχουμε πρόσβαση στις τράπεζες και επομένως πολλοί δεν μας δίνουν προμήθειες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί». Ο πρόεδρος ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρ. Τάσιος επισημαίνει: «Η τροφοδοσία ξενοδοχείων αρκεί μέχρι Τρίτη, Τετάρτη. Κάποια στιγμή δεν θα έχουμε να ταΐσουμε τον κόσμο».

Καύσιμα και κρατήσεις

Οπως αναφέρει, προς το παρόν οι ακυρώσεις είναι περιορισμένες, αλλά νέες κρατήσεις δεν υπάρχουν, ενώ πρόβλημα δημιουργείται σε πρατήρια καυσίμων που δεν δέχονται πιστωτικές.

Παρόμοια εικόνα στα νησιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου Γ. Μπαφίτη, οι ακυρώσεις στις κρατήσεις είναι μεν σποραδικές, αλλά οι νέες κρατήσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Ραγδαία πτώση παρατηρείται και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ρόδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής ένωσης Παν. Τοκούζη. Δηλώσεις για το θέμα έκανε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στις εισαγωγές αγαθών για την τροφοδοσία των τουριστικών μονάδων και πτωτική τάση στις κρατήσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, Αμερικανοί tour operators ενημέρωσαν Ελληνες ξενοδόχους ότι οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται, χωρίς να διευκρινίσουν τον λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ρεπόρτερ «Τσίου» του CNN

H… ιστορία του ρεπόρτερ – τσίου του CNN που «κήρυξε» τη χρεοκοπία 

Αναβολή παραστάσεων λόγωτης κρίσης
 

Το δημοψήφισμα έβαλε «φρένο» και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αν και κάποιοι αντιστέκονται στο… τσουνάμι των ακυρώσεων ανεβάζοντας τις παραγωγές τους, πολλοί είναι οι πολιτιστικοί οργανισμοί αλλά και οι θίασοι που «παγώνουν» τις δράσεις τους.

Η παράσταση των «Νεφελών» στο Κατράκειο στις 10 Ιουλίου και εκείνες που ήταν προγραμματισμένες έως της 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του θιάσου ακυρώνονται. Δεν θα γίνει, όπως ενημέρωσε η εταιρία παραγωγής B&G, η σημερινή συναυλία του Βασίλη Καρρά με τον Γιώργο Σαμπάνη, (Κατράκειο), καθώς οι καλλιτέχνες «συμμετέχοντας στο εθνικό πρόβλημα της χώρας μας αποφάσισαν να ακυρώσουν τη συναυλία».

Η προγραμματισμένηγια σήμερα παράσταση «Ενας ιδανικός σύζυγος» στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», επίσης ακυρώθηκε. Η συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου στην Τεχνόπολη, αναβάλλεται για την 1η Σεπτεμβρίου.

Με ανακοίνωσή του το θέατρο Badminton έκανε γνωστό πως ματαιώνονται οι παραστάσεις της «Ηλέκτρας» μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.

Αναβάλλεται επίσης το εναλλακτικό φεστιβάλ «Γιορτές της Γης» στη Βλάστη Κοζάνης, το οποίο θα ξεκινούσε στις 9 Ιουλίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...