Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις»

Ολάντ και Ρέντσι τόνισαν ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι με τους εταίρους

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προανήγγειλε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος δημοψηφίσματος, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για επιστροφή της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Είτε οι Ελληνες ψηφίσουν ναι είτε όχι, θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντός του στη «Le Journal du Dimanche» πριν από το δημοψήφισμα, ενώ προανήγγειλαν ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα συζητήσει, όπως και θα γίνει απόψε, με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες δήλωνε χθες το πρωί και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Messaggero».

«Οταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό του όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι» σημείωσε ο Ρέντσι.

Νέα αγορά εργασίας

«Βεβαίως», επισήμανε, «είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς».

Για εξεύρεση των απαραίτητων εργαλείων για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα την επόμενη μέρα κάνει λόγο από την πλευρά του ο Μπενουά Κερέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Στις παρούσες συνθήκες, που είναι συνθήκες πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αβεβαιότητας, η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρη στο ότι εάν πρέπει να κάνει περισσότερα, τότε θα κάνει περισσότερα. Θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία, θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας για να κάνουμε περισσότερα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο Κερέ στο πλαίσιο του οικονομικού συνεδρίου με θέμα «Μήπως η απασχόληση είναι η λύση;», που διεξήχθη στη νότια Γαλλία.

Δημόσια τοποθέτηση πάντως για το θέμα της Ελλάδας υπέρ της χώρας μας έκαναν και οι πρόεδροι του γαλλικού και του ιταλικού Κοινοβουλίου. Σε κοινό τους άρθρο στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας «Λιμπερασιόν» ο Κλοντ Μπαρτολόν και η Λόρα Μπολντρίνι τονίζουν ότι η «Ευρωπαϊκή Ενωση δεν βρίσκεται στον σωστό δρόμο». Απόδειξη αυτού, όπως επισημαίνουν, είναι τόσο η ελληνική κρίση όσο και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

«Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τελευταία στην Ελλάδα από την τρόικα απέτυχαν. Με δεδομένα δε τα αποτελέσματα στα οποία οδήγησαν, θα μπορούσαμε να βεβαιώσουμε ότι διεξήχθησαν εις βάρος της χώρας αυτής» εκτιμούν οι δύο πρόεδροι, που ψέγουν και τις «απαράδεκτες δηλώσεις» ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι εμφανίζονται έκπληκτοι με το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού απορρίπτει τα μέτρα που τού επιβλήθηκαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...