Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Μην κλαις, παππού

Ελληνοαυστραλός είδε τη φωτογραφία-σοκ του κ. Γιώργου, τον αναγνώρισε και προσφέρεται να του δίνει 250 ευρώ την εβδομάδα

Μέχρι την ομογένεια στη μακρινή Αυστραλία έφτασε η φωτογραφία-σοκ του συνταξιούχου που κατέρρευσε και ξέσπασε σε κλάματα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν μπορούσε να πάρει τη σύνταξη της συζύγου του.

Η εικόνα του 77χρονου Γιώργου Χατζηφωτιάδη να «λυγίζει» έξω από την τράπεζα -την ώρα που είχε σχηματιστεί ατελείωτη ουρά- έκανε τον γύρο του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς που την είδαν στην άλλη άκρη του πλανήτη ήταν ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Κουφός, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του ηλικιωμένου έναν συμμαθητή του πατέρα του!

rq34rq34r 2Συγκινημένος από την περιπέτεια της χώρας αλλά και του ίδιου του 77χρονου, ο ομογενής (ιδιοκτήτης εταιρίας χρηματοοικονομικών συμβούλων) τον αναζητάει για να του κάνει μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά. Μέσω του facebook ο Τζέιμς Κουφός και η αρραβωνιαστικιά του Εύα Αλιφέρη δημοσίευσαν έκκληση στους διαδικτυακούς «φίλους» τους να βοηθήσουν στον εντοπισμό του κυρίου Γιώργου, ώστε να μπορέσουν να του προσφέρουν κάθε εβδομάδα 250 ευρώ, για όσο καιρό χρειαστεί!

«Καλώ όλους να βοηθήσουν ώστε να εντοπίσω αυτό τον άνδρα» έγραψε στο προφίλ του ο ομογενής, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορώ να αφήσω να πεινάσει ένας περήφανος Ελληνας που δούλεψε τόσο σκληρά στη ζωή του στα ορυχεία της Γερμανίας». Ο κ. Κουφός περιγράφει ότι η μητέρα του (βρίσκεται στην Ελλάδα, πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη, αυτές τις μέρες) ήρθε σε επικοινωνία μαζί του μόλις έμαθε την ιστορία του συνταξιούχου που έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να πάρει τη σύνταξη της γυναίκας του και ξέσπασε σε λυγμούς έξω από την τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. « “Ηταν καλός φίλος του πατέρα σου ο άνθρωπος αυτός, είχαν πάει μαζί σχολείο” μου είπε η μητέρα μου» περιγράφει ο Ελληνοαυστραλός, εκφράζοντας την πρόθεση να βοηθήσει οικονομικά τον 77χρονο, όπως θα ήθελε να κάνει ο πατέρας του Γιώργος Κουφίδης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. «Θα κάνω τα πάντα για να τον βοηθήσω!» τονίζει και αναφέρει ως απόδειξη μια σειρά από τρόπους με τους οποίους μπορεί να στείλει χρήματα στον 77χρονο.

Η «Espresso» βρέθηκε χθες στη γειτονιά του συνταξιούχου και προσπάθησε να τον συναντήσει για να του μεταφέρει ότι ο κ. Κουφός κάνει αγώνα μέσω διαδικτύου προκειμένου να τον βρει και να μιλήσουν. «Σας παρακαλώ, μη μας ενοχλείτε. Δεν γνωρίζουμε αυτά τα ονόματα. Δεν θέλουμε τίποτα» ήταν τα μόνα λόγια που είπε -μιλώντας από το θυροτηλέφωνο- η σύζυγος του κ. Χατζηφωτιάδη, μη θέλοντας (ίσως από φόβο) να δώσει συνέχεια στη συζήτηση.

Σε απόγνωση

Οι φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο 77χρονος έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη δημοσιεύτηκαν από μεγάλη μερίδα των διεθνών μέσων. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες, λίγο μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να μπει στην τράπεζα ο Γιώργος Χατζηφωτιάδης κάθεται στο έδαφος έχοντας δίπλα του το βιβλιάριο καταθέσεων και την ταυτότητά του.

Σε απόγνωση, καθώς έχει πάει ήδη σε τρεις τράπεζες χωρίς να μπορέσει να πάρει τα 120 ευρώ, ξεσπά σε λυγμούς, με αποτέλεσμα να σπεύσουν να τον βοηθήσουν ένας αστυνομικός και άλλος ένας άντρας, πιθανότατα υπάλληλος της τράπεζας. «Να τα χάλια μας. Δουλέψαμε σε ανθυγιεινές δουλειές και σήμερα κοίτα την κατάντια μας» ήταν τα λόγια του προτού τον αιχμαλωτίσει ο φωτογραφικός φακός την ώρα που λύγιζε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...