Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Βαρουφάκης έβγαλε μαλλιά

Διαβάστε επίσης: ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Με κοινή γραμμή των πέντε πολιτικών αρχηγών

2r2rr4r4rr 2«Σκούζουν» οι γερμανικές εφημερίδες

Κριτική στην πολιτική της Ανγκελα Μέρκελ άσκησε μεγάλη μερίδα του γερμανικού Τύπου ύστερα από το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

«Αποτυχία» για τη Γερμανίδα καγκελάριο χαρακτηρίζει το ελληνικό «όχι» σε άρθρο της η εφημερίδα «Bild», αναφέροντας πως οι κουραστικές βραδινές συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες, οι αμέτρητες σύνοδοι κορυφής και τα τηλεφωνήματά της σε άλλους πολιτικούς αρχηγούς πήγαν στράφι, αφού «η Ελλάδα είναι 2r2rr4r4rr 1χρεοκοπημένη, θα παραμείνει χρεοκοπημένη και από χτες θέλει και επισήμως να παραμείνει χρεοκοπημένη».

Παράλληλα, σχολιάζει την πλεονεκτική θέση του Ελληνα πρωθυπουργού έναντι της Μέρκελ. «Τώρα ο Τσίπρας έχει την καγκελάριο στο χέρι. Από σήμερα κιόλας ο Ελληνας πρωθυπουργός θέλει να διαπραγματευτεί και πάλι για τα χρήματα, χωρίς επώδυνους όρους μεταρρυθμίσεων. Και θα απειλήσει την Ευρώπη με εικόνες εξαθλίωσης από την Αθήνα, άμα δεν πληρώσει. Τώρα η Μέρκελ πρέπει επιτέλους να παραμείνει σκληρή. Πρέπει να υπερασπιστεί τους κανόνες και τη δίκαιη αλληλεγγύη της Ευρώπης ενάντια στον ριζοσπαστικό αριστερό τζογαδόρο στην Αθήνα» αναφέρει, δίνοντας παράλληλα «οδηγίες» προς την καγκελάριο.

Αρθρο-σχόλιο

«Κυρία Μέρκελ, κινηθείτε!» ζητεί και η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» σε άρθρο-σχόλιό της, με το οποίο προτρέπει τη Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει κινήσεις ώστε να επιλυθεί η κρίση στην Ελλάδα και να αποφευχθεί ένα Grexit. Οπως τονίζει, κάποιος πρέπει να κινηθεί, διαφορετικά η Ελλάδα θα καταστραφεί οικονομικά και ίσως πολιτικά, ενώ χαρακτηρίζει «αφελή» την υπόθεση ότι ένα Grexit είναι διαχειρίσιμο και ότι θα επαναφέρει σε οικονομική ισορροπία την Ελλάδα. Αν και, όπως λέει, η Μέρκελ συγκρίνεται συχνά με τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ο δεύτερος σε ιστορικές στιγμές απέδειξε ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να ασκεί ενεργή πολιτική. Τώρα η Γερμανίδα καγκελάριος θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τον Κολ και να κινηθεί.

«Το “όχι” τη Αθήνας είναι ακόμα μία ήττα για τη Μέρκελ» σχολιάζει αρθρογράφος της «Welt». Η Γερμανίδα καγκελάριος, σημειώνει η εφημερίδα, βρίσκεται τώρα μπροστά σε ένα δίλημμα, ίσως το πιο δύσκολο που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα: υποχωρήσεις ή Grexit; 

2r3r234r2 1Ο υπ. Οικονομικών «μισός θεός, μισός σουβλάκι»

Με φωτογραφικά αφιερώματα που θα άρμοζαν σε ροκ σταρ «αποχαιρέτησε» ο γερμανικός Τύπος τον Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ύστερα από 260 ημέρες εργασίας σε αυτό, που τον έκαναν πλουσιότερο κατά 31.000 ευρώ, όπως αναφέρει το «Focus».

Και ενώ θα περίμενε κανείς από την «Bild» να πρωτοστατήσει με ευφάνταστα δημοσιεύματα, την έκπληξη έκανε η έγκριτη οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η οποία φιλοξενεί φωτογραφικό αφιέρωμα με τίτλο: «Τι μαρτυρά η μηχανή του Βαρουφάκη για τον ίδιο». Σε αυτό η εφημερίδα εκτιμά πως πρόκειται για άνθρωπο που αγαπά τον κίνδυνο, ενώ το γεγονός ότι δεν φοράει ειδική προστατευτική στολή δείχνει ότι «τα έχει όλα υπό έλεγχο και πιστεύει ότι ο θάνατος μπορεί να χτυπήσει μονάχα την πόρτα του γείτονα».

Φωτογραφία

Σε φωτογραφία του τέως υπουργού με λεζάντα «Βρες το λάθος» η εφημερίδα σχολιάζει επίσης πως ένα από τα «καλύτερα και σημαντικότερα “κεφάλια” της χώρας» θα έπρεπε να προστατεύεται από ένα καλύτερο κράνος, καθώς αυτό που έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης κοστίζει μόλις 399 ευρώ. Επικαλείται μάλιστα και δήλωση του εκπροσώπου της εταιρίας Shoei, ο οποίος εμφανίζεται απογοητευμένος για την επιλογή μοντέλου από τη «βασική σειρά» του υπουργού.

Φωτογραφικό αφιέρωμα με όλες τις προκλητικές δηλώσεις που είχε κάνει κατά καιρούς ο Ελληνας υπουργός τού έκανε όμως και η «Süddeutsche Zeitung», δανειζόμενη για τίτλο τον στίχο «Μισός θεός, μισός σουβλάκι» (από το video clip που είχε δημιουργήσει ο Γερμανός τηλεπαρουσιαστής Γιαν Μπέμερμαν για εκείνον και είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου).

2r3r234r2 2Ο Γιάννης έφυγε, ο Ευκλείδης ήρθε

Τη σκυτάλη από τον Γιάνη Βαρουφάκη πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εξωθήθηκε επί της ουσίας από το Μαξίμου σε αποχώρηση, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τη στάση των εταίρων που δεν τον ήθελαν στη θέση αυτή.

Πέρα πάντως από τη θέση ή την όποια πικρία του κ. Βαρουφάκη, η ουσία είναι ότι ο μέχρι χτες συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, πέφτοντας αμέσως στα… βαθιά.

Κι αυτό διότι σήμερα ο κ. Τσακαλώτος, που τυγχάνει αποδοχής από τους Ευρωπαίους εταίρους του, καλείται να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Eurogroup επιχειρώντας να μεταβάλει το σχεδόν εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της Ελλάδας.

Αντικαταστάτης

Την τοποθέτηση Τσακαλώτου στο ΥΠΟΙΚ είχε προαναγγείλει ήδη από το πρωί της Δευτέρας ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο κ. Βαρουφάλης είχε πει ότι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών «θα είναι γνωστός σας», ενώ μερικές ώρες αργότερα δήλωνε ότι ελπίζει να τον αντικαταστήσει ο κ. Τσακαλώτος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έβδομος υπουργός Οικονομικών στην ιστορία των Μνημονίων τη χώρας, γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Εχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το καλοκαίρι του 2010 είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Με… 5 χρόνια καθυστέρηση – Η πιο μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...