Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Στην Κίνα με το χλιδάτο αεροπλάνο για οικονομία

Με το κυβερνητικό Gulfstream V θα πετάξει αύριο η ελληνική αποστολή υπό τον Αντώνη Σαμαρά για Πεκίνο, αφού η πτήση κοστίζει λιγότερο απ’ ό,τι με τα αεροσκάφη της γραμμής.

Με το υπερπολυτελές κυβερνητικό αεροσκάφος Gulfstream V θα μεταβεί η ελληνική αποστολή, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αύριο στο Πεκίνο. Οσο και αν ακούγεται παράδοξο, αυτό γίνεται για λόγους… οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει εδώ και πολύ καιρό σε αυστηρό τόνο ότι τα κυβερνητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνται πλέον μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ώστε να μπει τέλος στα φαινόμενα αλόγιστης σπατάλης που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια, με τους υπουργούς να πηγαίνουν, για παράδειγμα, στις Βρυξέλλες παίρνοντας το Gulfstream ή ένα από τα δύο Embraer προκειμένου να πετάνε μέσα στη χλιδή. Αυτό τηρήθηκε πιστά όλους τους μήνες διακυβέρνησης Σαμαρά. Ακόμη και ο ίδιος ταξίδευε με το αεροπλάνο της γραμμής και τα κυβερνητικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνταν μόνο για αεροδιακομιδή ασθενών.

Το ταξίδι στην Κίνα, όμως, αποτελεί ειδική περίπτωση. Το εισιτήριο μετ’ επιστροφής με τα συμβατικά αεροπλάνα κοστίζει περίπου 1.800 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση, και αυτή η τιμή αφορά την οικονομική θέση. Εάν σκεφτεί κανείς ότι η ελληνική αποστολή θα απαρτίζεται σχεδόν από το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, καταλαβαίνει κανείς ότι η πτήση με το Gulfstream V θα είναι πιο συμφέρουσα. Το εν λόγω αεροσκάφος αγοράστηκε το 2003 και είναι το μόνο που μπορεί να πραγματοποιεί υπερατλαντικά ταξίδια. Μπορεί να ταξιδεύει χωρίς την ανάγκη ανεφοδιασμού για περίπου δεκατέσσερις ώρες, όσο διαρκεί και το ταξίδι ώς το Πεκίνο.  

Υπάγεται στην Πολεμική Αεροπορία και ειδικότερα στο Σμήνος Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της 356 Μοίρας στην Ελευσίνα. Είναι αμερικανικής κατασκευής και κατά τη διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες μπορούν να εργαστούν άνετα στους χώρους του, να συσκεφθούν, να επικοινωνήσουν δορυφορικά με οποιοδήποτε μέρος της Γης, ακόμη και να κοιμηθούν, εάν το θελήσουν. Το ταξίδι με ένα τέτοιο αεροσκάφος επιβάλλεται επίσης για λόγους υγείας, καθώς μετά την επέμβαση που είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο ο πρωθυπουργός στο μάτι θα πρέπει να προσέχει -ακόμη και σήμερα- τα ύψη και την ατμοσφαιρική πίεση.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον πρωθυπουργό, έχουν εξασφαλίσει θέση στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, καθώς επίσης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Γιώργος Μουρούτης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...