Καλλιτέχνες και επιχειρηματίες στα δίχτυα μπράβων που προσποιούνται τους αστυνομικούς

Απατεώνες και άνθρωποι της νύχτας εκμεταλλεύονται την απομάκρυνση αστυνομικών από τις φρουρές επωνύμων και πλευρίζουν τραγουδιστές, ηθοποιούς, αλλά και εφοπλιστές και επιχειρηματίες για να τους προσφέρουν «προστασία» παριστάνοντας ότι έχουν στενές σχέσεις με εν ενεργεία αστυνομικούς…

Απατεώνες και άνθρωποι της νύχτας εκμεταλλεύονται την απομάκρυνση αστυνομικών από τις φρουρές επωνύμων και πλευρίζουν τραγουδιστές, ηθοποιούς, αλλά και εφοπλιστές και επιχειρηματίες για να τους προσφέρουν «προστασία» παριστάνοντας ότι έχουν στενές σχέσεις με εν ενεργεία αστυνομικούς.

Στα «αυτιά» των υπηρεσιών Ασφαλείας και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν φτάσει πληροφορίες ότι τρεις ομάδες προσώπων χρησιμοποιούν τα ονόματα γνωστών αστυνομικών από συγκεκριμένα τμήματα για να εξασφαλίσουν -με το αζημίωτο- την πρόσληψή τους στη φύλαξη επιχειρηματιών και εφοπλιστών, και στη συνοδεία λαϊκών τραγουδιστών σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι τρεις συγκεκριμένες ομάδες αποτελούνται από ανθρώπους της νύχτας, πρώην ή και νυν σεκιουριτάδες και συνταξιούχους αστυνομικούς, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συμμετοχής και εν ενεργεία αστυνομικών!

Η έρευνα έχει προχωρήσει σχετικά με τη δομή της μιας ομάδας, ο φερόμενος ως αρχηγός της οποίας πουλά προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, επικαλούμενος το όνομα εν ενεργεία αξιωματικού, ο οποίος έχει καταφέρει στο πρόσφατο παρελθόν σημαντικά χτυπήματα στα οργανωμένα κυκλώματα νονών της νύχτας. Ο εν λόγω αστυνομικός μπήκε στο μικροσκόπιο της έρευνας, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε με κυκλώματα προστασίας ούτε και με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που χρησιμοποιεί το όνομά του.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και για τις άλλες δύο οργανωμένες ομάδες, οι οποίες εξασφαλίζουν πόστα στη συνοδεία και τη φύλαξη επιχειρηματιών και άλλων γνωστών προσώπων που αντιμετώπισαν την απομάκρυνση των… κανονικών αστυνομικών. Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων κάνουν λόγο για απόστρατους ή ακόμα και εν ενεργεία αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε αυτές τις ομάδες και πουλάνε παραμύθια για δήθεν σχέσεις τους με υψηλόβαθμους αξιωματικούς, πείθοντας έτσι επιχειρηματίες και εφοπλιστές να τους αναθέσουν πλήρως τη φύλαξή τους.

Ιδιαίτερα εύκολα θύματα γι’ αυτά τα κυκλώματα αποτελούν κάποια μεγάλα ονόματα της δισκογραφίας, που πληρώνουν ακόμα και 3.000 ευρώ τον μήνα προκειμένου να εξασφαλίζουν συνοδεία ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις τους και ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν τελειώνουν την εργασία τους και έχουν εισπράξει το «νυχτοκάματο»! Χάρη σε δύο γνωστούς τραγουδιστές και έναν ηθοποιό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, όταν απευθύνθηκαν σε εν ενεργεία αστυνομικούς για να τους ρωτήσουν για «συναδέλφους» τους που εμφανίστηκαν στους ίδιους χρησιμοποιώντας το όνομά τους. Τότε διαπίστωσαν με έκπληξη πως οι άνθρωποι τους οποίους πλήρωναν αδρά για να τους παρέχουν ασφάλεια ουδεμία σχέση είχαν με την ΕΛ.ΑΣ. και δεν είχαν ποτέ υπηρετήσει στο Σώμα!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ