Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το ντουέτο που σπέρνει πανικό για τις ακυρώσεις στα ξενοδοχεία

Για «εσωτερικό δάκτυλο» που επιδεινώνει σκόπιμα τον έτσι κι αλλιώς επηρεασμένο από την κρίση εγχώριο τουριστικό τομέα μιλούν ευθέως στελέχη της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας…

Για «εσωτερικό δάκτυλο» που επιδεινώνει σκόπιμα τον έτσι κι αλλιώς επηρεασμένο από την κρίση εγχώριο τουριστικό τομέα μιλούν ευθέως στελέχη της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας. Προβλήματα υπάρχουν, ακυρώσεις παρουσιάζονται, επόμενο είναι λόγω της κατάστασης. Ομως άλλο πράγμα είναι να καταγράφονται επιπτώσεις και ανησυχίες και άλλο να ακούγονται «κραυγές» και «σπέκουλες» για… ναυάγιο του τουρισμού, για δραματικές στιγμές, για χιλιάδες λουκέτα, για απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και άλλες ανάλογες «κορόνες» που μόνο τρόμο προκαλούν επηρεάζοντας την κοινή γνώμη!

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ξενοδοχειακού-τουριστικού κόσμου δείχνει προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων προσώπων, αλυσίδων ή συμφερόντων που έχουν υποστεί ζημίες όχι τόσο λόγω της κρίσης όσο λόγω των πηγών προέλευσης των πελατών τους.

Τα περισσότερα βέλη δέχονται δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, γνωστός και από τη σχέση του με την αλυσίδα ΣΑΝΗ στη Χαλκιδική, και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, της επίσης γνωστής αλυσίδας Aldemar Resorts.

Εχασαν τους Ρώσους

Ποιο είναι το κοινό σημείο των δύο αυτών περιπτώσεων; Δουλεύουν κατά βάση, πέραν κάποιων ευκατάστατων Ελλήνων, με τουρίστες από τη Ρωσία ή άλλες ανατολικές-βαλκανικές χώρες.

Και όπως είναι γνωστό, η Ρωσία βιώνει μια οικονομική κρίση, ακόμη και οι ευκατάστατοι πιέζονται, το νόμισμά της έχει δεχτεί τεράστια υποτίμηση, η χώρα και ο επιχειρηματικός κόσμος τελούν υπό εμπάργκο κ.λπ. Με απλά λόγια, το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας κάποιων μεγάλων λουξ ξενοδοχειακών συγκροτημάτων δεν έχει λεφτά, ή τουλάχιστον δεν έχει όσα διέθετε τα προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια να μην έρχονται στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο λόγος που ο ΣΕΤΕ κάθε μέρα «χαλάει κόσμο» σε εφημερίδες και κανάλια και παίζει μπάλα με το… δράμα του τουρισμού. Ναι, υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις. Αλλά στην πιάτσα λένε ότι ο εκ των… εκλεκτών της παλιάς τρόικας, ο κ. Ανδρεάδης, που φερόταν ότι είναι από αυτούς που είχε στενές σχέσεις με τον εριστικό, βλοσυρό αλλά πάντα, περιέργως, καλά ενημερωμένο για πολλά θέματα της Ελλάδας κ. Τόμσεν (τον βλοσυρό τύπο του ΔΝΤ), δεν «σκούζει» τάχα για τα συμφέροντα του κλάδου, αλλά κινδυνολογεί για τους δικούς του λόγους.

Ο κοσμοπολίτης, με πολιτικές άκρες, εκλεπτυσμένος, εξωστρεφής, λάτρης του ευ ζην, της τέχνης, της υψηλής αισθητικής πρόεδρος του ΣΕΤΕ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι διευθύνων σύμβουλος της ΣΑΝΗ Α.Ε. (που προ ολίγου καιρού έκανε ντιλ με αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο που διαχειρίζεται 80 δισ. δολάρια!), εταιρίας Αναπτύξεως και Τουρισμού στην οποία ανήκει και το «Sani Resort» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, καθώς και διευθύνων σύμβουλος της Ανδρεάδης-Ζησιάδης Α.Ε., κατασκευαστικής εταιρίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...