«Αλλοι φταίνε που έκλεισε το Τ.Τ.»

Μόνο ο Αγγελος Φιλιππίδης δεν έχει καμία ευθύνη για την τραγωδία που ζούνε (όπως αποκάλυψε το «Point System» της «Espresso») οι 72.000 μικρομέτοχοι

Ουδεμία ευθύνη σε μεθοδεύσεις και παράνομες ενέργειες που οδήγησαν στο κλείσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) έχει ο απελθών πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Τ.Τ. Αγγελος Φιλιππίδης, ξεκαθαρίζει ο νομικός εκπρόσωπος της Ενωσης Μετόχων του τραπεζικού οργανισμού.

Με αφορμή δημοσίευμα του ενθέτου «Point System»της «Espresso» (με τίτλο: Στα όπλα οι 72.000 μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στις 7 Ιουλίου), σε σχέση με το μπαράζ νομικών ενεργειών για την απαξίωση του ιδρύματος που ετοιμάζουν οι 72.000 μέτοχοι -κατείχαν συνολικά το 50% του μετοχικού κεφαλαίου του Τ.Τ.-, επισημαίνουν ότι η διοίκηση Φιλιππίδη είναι η μόνη που δεν φέρει καμία ευθύνη.

Αντιθέτως, υποστηρίζουν, πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και των δικών τους. Χαρακτηρίζουν δε «ύποπτη» την προσπάθεια εμπλοκής του για τη χορήγηση δανείων επί των ημερών του, καθώς ακολουθήθηκε από την οικονομική σφαγή των μικρομετόχων και το ξεπούλημα του μοναδικού αποταμιευτικού τραπεζικού οργανισμού.

«Απολύτως άμοιρη ευθυνών»

Σε ανακοίνωσή του ο νομικός εκπρόσωπος, δικηγόρος – διαχειριστής εταίρος της KYROS LAW OFFICES, Γιάννης Κυριακόπουλος διευκρινίζει: «Από τη μελέτη του φακέλου της υποθέσεως που έχει αναλάβει το γραφείο μας η μόνη διοίκηση η οποία είναι απολύτως άμοιρη ευθυνών και αντιθέτως έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση όχι μόνον των συμφερόντων του Δημοσίου, ως μεγαλομετόχου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και έναντι των μικρομετόχων και εν γένει όλων των μετόχων της τραπέζης, είναι αυτή που ασκήθηκε από τον Αγγελο Φιλιππίδη.

»Η καθόλα “ύποπτη” προσπάθεια εμπλοκής του για τη χορήγηση δανείων επί των ημερών του κρύβει -κατά την επιστημονική μας άποψη- την απόλυτα τεκμηριωμένη ευθύνη των μετέπειτα διοικήσεων του Τ.Τ., της ΤτΕ αλλά και του υπουργείου Οικονομικών για την οικονομική σφαγή 72.000 μικρομετόχων αλλά και -κυρίως- για την οριστική απεμπόληση από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου των δυνατοτήτων του να έχει υπό τον έλεγχό του τον μοναδικό αποταμιευτικό τραπεζικό οργανισμό, τη στιγμή ακριβώς που περισσότερο θα ήταν απαραίτητος, δηλαδή σήμερα που η χώρα μας εκβιάζεται στυγνά υπό ποικίλες μορφές και εκφάνσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ