Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το πωλητήριο σε νησάκι προκαλεί «φουρτούνα»

Θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της Βόνιτσας για την πανέμορφη Κουκουμίτσα που πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ.

9f8g74n7Μετά την πώληση της Οξυάς, αλλά και άλλων μικρών νησιών του Ιονίου σε Ελληνες και ξένους μεγιστάνες του πλούτου, πωλητήριο φαίνεται πως μπαίνει και στο πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας στο Αμβρακικό κόλπο, αλλά και της πανέμορφης παραλίας Σάλτινη που βρίσκεται απέναντι από το νησί. Μάλιστα, η είδηση πως τα μαγευτικά τοπία στη Βόνιτσα οδεύουν προς πώληση έπεσε σαν βόμβα μεγατόνων στην περιοχή προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ανάστατοι κάτοικοι και τοπικοί φορείς ξεκινούν αγώνα για να αποτρέψουν τις εξελίξεις, ενώ το δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα κατεπείγουσα συνεδρίαση για το θέμα. «Η υπόθεση δεν θα λήξει αναίμακτα. Ηδη ο δήμαρχος Νίκος Σολδάτος βρέθηκε στην Αθήνα (σ.σ.: χθες) και είχε επαφές με τους αρμόδιους φορείς για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι» λέει στην «Espresso» δημοτικός σύμβουλος της περιοχής και προσθέτει: «Χωρίς κανένα αντίτιμο, σαράντα στρέμματα, που είναι το νησάκι της Κουκουμίτσας, και 128 στρέμματα στη Σάλτινη, απέναντι από το νησάκι, πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο αποκρατικοποιήσεων) και θα πουληθούν σε ιδιώτες. Το γραφικό νησάκι Κουκουμίτσα στον όρμο της Βόνιτσας, που συνδέεται με πέτρινη πεζογέφυρα με την παραλία, σε μικρή απόσταση από τις ακτές, μαζί με το άλσος στη Σάλτινη, περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, θα παραμείνουν ελεύθερα και θα τα χαίρονται οι πολίτες! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε!»

Με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων που ρυθμίζει το θέμα προβλέπεται ότι μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ η νήσος Κουκουμίτσα και η Σάλτινη έναντι της νησίδας. Η απόφαση έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1020, 2013, τεύχος 2ο) και υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη, Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Η παραχώρηση των ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ γίνεται χωρίς κανένα αντίτιμο. Γι’ αυτό και προφανής στόχος είναι να εισπραχθούν έσοδα, τα οποία στο σύνολό τους θα διατεθούν για την αποπληρωμή των δανείων. Το Ταμείο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στις πωλήσεις με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Espresso», οι αρμόδιοι στο ΤΑΙΠΕΔ εξετάζουν το ενδεχόμενο της μακροχρόνιας μίσθωσης σε ιδιώτες και όχι της πώλησης.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...