Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

«Βαθύ λαρύγγι» για το αμαρτωλό swap του Σημίτη

Επιστολή από «βαθύ λαρύγγι» της Goldman Sachs φέρεται ότι έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση, η οποία αφορά…

Επιστολή από «βαθύ λαρύγγι» της Goldman Sachs φέρεται ότι έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση, η οποία αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής εναντίον του αμερικανικού γίγαντα και του ρόλου που αυτός έπαιξε στα swaps, το 2001, στα deals δηλαδή που είχαν σκοπό το «μαγείρεμα» των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, ώστε η κυβέρνηση Σημίτη να πετύχει την είσοδο της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ.

Οπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Independent», ο Τζαμπέρ Τζορτζ Τζαμπούρ, που έχει συμβουλέψει και άλλες κυβερνήσεις αναφορικά με διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Goldman Sachs, απηύθυνε επίσημη επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, με την οποία προσφέρεται να βοηθήσει την Ελλάδα να διεκδικήσει μέρος των τεράστιων κερδών που είχε η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων από τα swaps. Πληροφορίες μιλούσαν για 500.000.000 δολάρια. Η Goldman τις διέψευσε, ωστόσο αρνήθηκε να ανακοινώσει το ποσό που κέρδισε. Σε εκείνη την υπόθεση φέρεται ότι είχε εμπλοκή και κέρδη 12.000.000 δολαρίων Ελληνίδα στέλεχος της Goldman Sachs.

Η Ελλάδα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, κατάφερε να «πιάσει» τους κανόνες του Μάαστριχτ ώστε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, ύστερα από τα «μαγειρέματα» που πρότεινε η Goldman προκειμένου να κρυφτεί μέρος του χρέους και δέχτηκε η κυβέρνηση Σημίτη. Το στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας που χειρίστηκε την υπόθεση είναι, όπως αναφέρει ο «Independent», η σπουδασμένη στην Οξφόρδη Αντιγόνη Λουδιάδη, η αμοιβή της οποίας για τη συμφωνία φέρεται ότι έφτασε έως τα 12.000.000 δολάρια.

Ο Τζαμπούρ, που σήμερα έχει την εταιρία συμβούλων Ethos Capital Advisors, έχει βοηθήσει την Πορτογαλία να επαναδιαπραγματευτεί «ανόητες» συμφωνίες που είχε κάνει με βρετανικές τράπεζες, αλλά και αποζημιώσεις προς Πορτογάλους φορολογουμένους. Βασισμένος σε στοιχεία και πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το πρώην στέλεχος της Sachs πιστεύει πως η αμερικανική τράπεζα αποκόμισε παράλογα μεγάλα κέρδη και θεωρεί ότι υπάρχει βάση στήριξης μιας προσφυγής της Ελλάδας.

Η Αντιγόνη Λουδιάδη

Είναι ευρύτερα γνωστή ως Αντι και δουλεύει στο City του Λονδίνου βγάζοντας όλο και περισσότερα κέρδη. Οπως γράφει ο «Independent», η Αντιγόνη Λουδιάδη σήμερα είναι επικεφαλής της γρηγορότερα αναπτυσσόμενης ασφαλιστικής εταιρίας, της Rothesay Life. Η 52χρονη τραπεζίτης ζει με την οικογένειά της στο δυτικό Λονδίνο και θεωρούνταν ένα από τα «αστέρια» της Goldman Sachs. Δηλώνει Ελληνίδα, οι σπουδές της όμως είναι απόλυτα αγγλικές. Αφού τέλειωσε το Cheltenham Ladies’ College, συνέχισε στην Οξφόρδη προτού ενταχθεί στο δυναμικό της JP Morgan. Ακολούθησε η Goldman, στην οποία από το 2000 πήρε partner status, που σημαίνει αναβάθμιση σε κορυφαίο στέλεχος, αμοιβές εκατομμυρίων δολαρίων και φυσικά ανέλιξη χωρίς περιορισμούς. Συνάδελφοί της την περιγράφουν «άγρια έξυπνη», αν και κάποιοι τη λένε «απλώς άγρια». Πολλοί λέγεται ότι υποδύονταν πως μιλούσαν στο τηλέφωνο όταν περνούσε από μπροστά τους προκειμένου να την αποφύγουν. Πρώην συνεργάτες της μιλούν για μια αυστηρή επαγγελματία, αλλά λίγο επιθετική. Οπως και να ‘χει, η αλήθεια είναι ότι την εμπιστεύτηκε μια κυβέρνηση «πολύ πιο δεξιά από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το δημοσίευμα του «Independent».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...