Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

«Γονυπετείς προστρέχουμε στη χάρη σου, Αγιε Παΐσιε»

Μπροστά στον τάφο του Αγιορείτη μοναχού χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν με τη σκέψη στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα

34eq34t 3Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Ανθρωποι κάθε ηλικίας προσκύνησαν στο πλαίσιο του πρώτου εορτασμού της μνήμης του Αγιορείτη μοναχού, έπειτα από την πρόσφατη αγιοκατάταξή του.

Ηλικιωμένοι, νεαροί και γονείς με τα παιδιά τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό περίμεναν υπομονετικά επί ώρες, όρθιοι στην ουρά, μέχρι να φτάσουν μπροστά στον τάφο του Αγιορείτη μοναχού και να ζητήσουν (οι περισσότεροι) το «θαύμα» 34eq34t 2για την πατρίδα! Το «παρών» έδωσε και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστατώντας το Σάββατο σε αγρυπνία, ο οποίος έστειλε μήνυμα στήριξης για τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι Ελληνες. «Γονυπετείς προστρέχουμε στη χάρη σου, Αγιε Παΐσιε» ψέλλισε μια ηλικιωμένη μόλις έφτασε στον τάφο. «Ας αφήσουμε το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό και ας προσευχηθούμε ο νέος άγιος της Ορθοδοξίας μας να κάνει το θαύμα του για τη δύστυχη πατρίδα μας» είπε ένας νεαρός, ενώ ένας άνεργος πατέρας ζήτησε από τον άγιο: «Μην αφήσεις να δικάσουν και να καταδικάσουν την Ελλάδα σου, την Ελλάδα μας, οι σύγχρονοι Φαρισαίοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Αλλωστε, η αίσια κατάληξη της περιπέτειας της χώρας μας ήταν το πρώτο που βρισκόταν στις προσευχές των πιστών. «Κάνε τη χώρα μας ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά μας» είπε στην προσευχή της μια πολύτεκνη μητέρα. «Ολοι μαζί σε συναγερμό προσευχής» όπως συνήθιζε να λέει και ο ίδιος, η λαοθάλασσα πιστών ολοένα και μεγάλωνε κατά τις εκδηλώσεις για τη μνήμη του αγίου. Μάλιστα, όσο έπεφτε το σκοτάδι, αυξανόταν η προσέλευση του κόσμου.

Αγρυπνία
34eq34t 4
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε το Σάββατο στην ιερά αγρυπνία, ενώ νωρίτερα τέλεσε τον εσπερινό. Η υποδοχή στην Ιερά Μονή έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τις μοναχές και πολλούς ιεράρχες, μεταξύ αυτών οι Κασσανδρείας Νικόδημος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Λαγκαδά Ιωάννης, Βεροίας Παντελεήμων, Καστορίας Σεραφείμ, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Μιλήτου Απόστολος, επισκόπους, ηγουμένους μονών του Αγίου Ορους και πλήθος ιερέων. «Ο λόγος της επισκέψεώς μου είναι για να πανηγυρίσουμε τον Αγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, έναν καινούργιο και πολύ λαοφιλή άγιο της Εκκλησίας μας. Η επίσκεψίς μου αυτή συμπίπτει με μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα. Εύχομαι όλα να εξελιχθούν ομαλά. Σε ανάλογες δύσκολες στιγμές της ζωής και της Ιστορίας της Ελλάδος ο Αγιος Παΐσιος μας έλεγε ότι ο Θεός μας αγαπά, ότι όλα θα περάσουν και ότι δεν πρέπει να απογοητευόμαστε» ανέφερε στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...