Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ξαναβάζει τα «πράσινα»!

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ

Η περσινή φωτογραφία του Νικ Καλάθη στα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την πράσινη φανέλα στα χέρια γίνεται ολοένα και πιο… φετινή.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Αλλωστε, από πέρυσι ο διεθνής γκαρντ, αν και παίκτης των Μέμφις Γκρίζλις, είχε ξεκαθαρίσει πως, σε περίπτωση αποχώρησης από το ΝΒΑ, η επιστροφή του στην Ευρώπη θα γίνει μόνο για το «τριφύλλι». Η ιστοσελίδα sportando.net ανέφερε χθες πως ο παίκτης συμφώνησε με τους «πράσινους» για 3ετές συμβόλαιο έναντι 7.000.000 δολαρίων, αλλά ο Καλάθης δεν απάντησε οριστικά στους Κυπελλούχους, ζητώντας μια μικρή παράταση στην προθεσμία της Κυριακής που του είχαν δώσει από την Αθήνα.

Ο 26χρονος πλέι μέικερ θέλει να περιμένει μέχρι αύριο το ενδεχόμενο μιας εξαιρετικής (οικονομικά) πρότασης από την αμερικανική Λίγκα, όμως φαίνεται πως πλησιάζει στο ΟΑΚΑ. Αφού ως τώρα έχει λάβει τυπικά τη λεγόμενη qualifying πρόταση από την ομάδα του (αντί ποσού 1.417.000 δολαρίων για το 2015-2016), η οποία απλώς δίνει το δικαίωμα στους Γκρίζλις να τον κρατήσουν ισοφαρίζοντας οποιαδήποτε πρόταση από ΝΒΑ ή διατηρώντας τα δικαιώματά του σε περίπτωση που επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Ο Καλάθης είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και την τριετία 2009-2012, πριν αποχωρήσει για μία σεζόν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και στη συνέχεια παίξει για δύο χρόνια στο Μέμφις (μ.ό. 4.6π.-2,7ασ.-1.9ριμπ. σε 127 ματς και 15,6′ συμμετοχής). Το θέμα του αποτελεί προτεραιότητα για τους «πράσινους», που προσφέρουν 6.000.000 για 3 χρόνια, και μετά την εξέλιξη μαζί του θα κινηθούν για απόκτηση ψηλών, με τα ονόματα των Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Στεφάν Λάσμε και Νίκολα Μιλουτίνοφ να ξεχωρίζουν.

Ο Ολυμπιακός

Οι ανακοινώσεις δείχνουν να απομένουν για τον Καλάθη, την ίδια στιγμή που στον Ολυμπιακό ανακοίνωσαν χθες επισήμως την απόκτηση του 19χρονου γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου Βασίλη Τολιόπουλου. Ο διεθνής με την Εθνική Εφήβων -και εκ των κορυφαίων στην 4η θέση στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κρήτης- δεν θα δοθεί δανεικός, αλλά θα παραμείνει στο ρόστερ των πρωταθλητών. Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ τόνισε ότι «ήρθα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ξέρω ποια φανέλα θα φορέσω και πόσο μεγάλη είναι αυτή η πρόκληση, η οποία δεν με φοβίζει». Αποκάλυψε, επιπλέον, τη χαρά του που θα παίξει πλάι στο είδωλό του, τον Βασίλη Σπανούλη, συμπληρώνοντας πως «είναι απίστευτο ότι θα είμαι στα ίδια αποδυτήρια με τον Σπανούλη, τον οποίο έχω ως πρότυπο».

Εκτός από τη φιλοφρόνηση από τον νεοφερμένο Τολιόπουλο, ο Βασίλης Σπανούλης έλαβε χθες και μία ακόμη ατομική διάκριση. Αφού συμπεριελήφθη στην κορυφαία 5άδα της φετινής Α1, έπειτα από ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ, στην οποία έλαβαν μέρος οι αρχηγοί και οι προπονητές των 14 ομάδων, εκπρόσωποι του Τύπου και κοινό μέσω της ιστοσελίδας της διοργανώτριας Αρχής. Τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» πλαισίωσαν ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Κώστας Σλούκας, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ο επίσης «κόκκινος» Γιώργος Πρίντεζης, ο σέντερ του Παναθηναϊκού Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, και ο MVP της σεζόν, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, που άφησε προ ημερών τον Αρη για την Μπαρτσελόνα.

Η ΑΕΚ

Στο μεταξύ, στην ΑΕΚ εξετάζεται και πάλι η περίπτωση του Ιαν Βουγιούκα, που πέρυσι προπονήθηκε μερικές μέρες με την «Ενωση», πριν αγωνιστεί στη γερμανική Ουλμ ως το τέλος της σεζόν. Επίσης, απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για τις προσθήκες των Κατσίβελη (ελεύθερος από Ολυμπιακό) και του 16χρονου Μωραΐτη του Πανιωνίου. Ο τελευταίος δεν θα ακολουθήσει τους «κυανέρυθρους» εκτός Α1 μετά τον πρόσφατο υποβιβασμό, ενώ η διοίκησή τους ενημέρωσε χθες επισήμως ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης δήλωσε συμμετοχή στην Α2 της επόμενης περιόδου και δεν θα επιδιώξει οικειοθελή παρουσία στη Β’ Εθνική. Αναζητώντας «οποιονδήποτε επιθυμεί και δύναται, να συνεισφέρει με οποιονδήποτε τρόπο και να προωθήσει τις προτάσεις του στη διοίκηση της ομάδας, για το συμφέρον του Πανιωνίου».

Τέλος, η Εθνική Νέων-Γυναικών πανηγύρισε την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων -μετά την προχθεσινή νίκη επί της Λιθουανίας στο Μαυροβούνιο-, και η Ομοσπονδιακή τεχνικός, Ελένη Καφαντάρη, δήλωσε χθες ότι «θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “μπράβο” μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτά τα κορίτσια που πάλεψαν και κατέθεσαν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...