Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η… δυστυχία του να είσαι πλούσιος στην Ελλάδα

Να μπορείς να οδηγήσεις Ferrari, να έχεις λεφτά να αγοράσεις πανάκριβο ρολόι και να τα σπάσεις στα μπουζούκια, αλλά να καταπιέζεσαι για να μην προκαλέσεις…

Να μπορείς να οδηγήσεις Ferrari, να έχεις λεφτά να αγοράσεις πανάκριβο ρολόι και να τα σπάσεις στα μπουζούκια, αλλά να καταπιέζεσαι για να μην προκαλέσεις.

Αυτή τη «σκληρή» μοίρα που βιώνουν οι πλούσιοι της Ελλάδας παρουσιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, με τον εύγλωττο τίτλο «Αβολο! Είναι δύσκολο να είσαι πλούσιος στην Ελλάδα». Φιλοξενεί δηλώσεις ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε τομείς της αγοράς, τους οποίους προτιμούσαν οι έχοντες και κατέχοντες. «Με τα capital controls, την οικονομική αβεβαιότητα και την όλο και αυξανόμενη στέρηση υλικών αγαθών, η επίδειξη πλούτου στην Ελλάδα έχει γίνει μεγάλη απρέπεια» αναφέρει το δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι πλούσιοι Ελληνες κρατούν χαμηλό προφίλ.

«Οι πλούσιοι προσπαθούν να μην εκθέτουν υπερβολικά τον εαυτό τους και τον πλούτο τους. Ακόμη και το να οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα είναι πλέον κάτι σπάνιο. Αντί να κάνουν βόλτες στην Κηφισιά με Porsche ή Ferrari, προτιμούν κάτι πιο αποδεκτό, όπως ένα Audi» δηλώνει ένας μεσίτης ακινήτων πολυτελείας με έδρα τη Βουλιαγμένη. Αποκαλύπτει ότι λόγω της ρευστότητας της κατάστασης που επικρατούσε εδώ και μήνες και επιδεινώθηκε ραγδαία με το ενδεχόμενο ενός Grexit, ακόμη και οι πλούσιοι έχουν παγώσει συμβόλαια αγορών πολλών εκατομμυρίων ευρώ «διότι δεν θέλουν να εκθέσουν τον πλούτο τους στους κινδύνους της αναταραχής», όπως τονίζει.

Ξοδεύουν λιγότερα

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όπως τα ποσά των χρημάτων που ξοδεύουν και πόσο συχνά βγαίνουν. Ηταν ένα σοκ για εμάς.

»Η πλούσια πελατεία προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ» προσθέτει από την πλευρά του ο μάνατζερ exclusive club στην Αθήνα, ενώ για «θέμα ψυχολογίας» κάνει λόγο ο ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων με ρούχα πολυτελείας σε Πειραιά και Γλυφάδα, μιλώντας για μια σχεδόν νεκρή αγορά. «Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν μεγάλες εταιρίες και αναγκάζονται να κάνουν απολύσεις. Δεν μπορούν την ίδια ώρα να πηγαίνουν στη δουλειά με ένα μεγάλο αυτοκίνητο ή ένα ακριβό ρολόι ή μια τσάντα. Πρέπει να κρατούν χαμηλό προφίλ. Είναι θέμα επιβίωσης!» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...