Η… δυστυχία του να είσαι πλούσιος στην Ελλάδα

Να μπορείς να οδηγήσεις Ferrari, να έχεις λεφτά να αγοράσεις πανάκριβο ρολόι και να τα σπάσεις στα μπουζούκια, αλλά να καταπιέζεσαι για να μην προκαλέσεις…

Να μπορείς να οδηγήσεις Ferrari, να έχεις λεφτά να αγοράσεις πανάκριβο ρολόι και να τα σπάσεις στα μπουζούκια, αλλά να καταπιέζεσαι για να μην προκαλέσεις.

Αυτή τη «σκληρή» μοίρα που βιώνουν οι πλούσιοι της Ελλάδας παρουσιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, με τον εύγλωττο τίτλο «Αβολο! Είναι δύσκολο να είσαι πλούσιος στην Ελλάδα». Φιλοξενεί δηλώσεις ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε τομείς της αγοράς, τους οποίους προτιμούσαν οι έχοντες και κατέχοντες. «Με τα capital controls, την οικονομική αβεβαιότητα και την όλο και αυξανόμενη στέρηση υλικών αγαθών, η επίδειξη πλούτου στην Ελλάδα έχει γίνει μεγάλη απρέπεια» αναφέρει το δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι πλούσιοι Ελληνες κρατούν χαμηλό προφίλ.

«Οι πλούσιοι προσπαθούν να μην εκθέτουν υπερβολικά τον εαυτό τους και τον πλούτο τους. Ακόμη και το να οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα είναι πλέον κάτι σπάνιο. Αντί να κάνουν βόλτες στην Κηφισιά με Porsche ή Ferrari, προτιμούν κάτι πιο αποδεκτό, όπως ένα Audi» δηλώνει ένας μεσίτης ακινήτων πολυτελείας με έδρα τη Βουλιαγμένη. Αποκαλύπτει ότι λόγω της ρευστότητας της κατάστασης που επικρατούσε εδώ και μήνες και επιδεινώθηκε ραγδαία με το ενδεχόμενο ενός Grexit, ακόμη και οι πλούσιοι έχουν παγώσει συμβόλαια αγορών πολλών εκατομμυρίων ευρώ «διότι δεν θέλουν να εκθέσουν τον πλούτο τους στους κινδύνους της αναταραχής», όπως τονίζει.

Ξοδεύουν λιγότερα

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όπως τα ποσά των χρημάτων που ξοδεύουν και πόσο συχνά βγαίνουν. Ηταν ένα σοκ για εμάς.

»Η πλούσια πελατεία προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ» προσθέτει από την πλευρά του ο μάνατζερ exclusive club στην Αθήνα, ενώ για «θέμα ψυχολογίας» κάνει λόγο ο ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων με ρούχα πολυτελείας σε Πειραιά και Γλυφάδα, μιλώντας για μια σχεδόν νεκρή αγορά. «Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν μεγάλες εταιρίες και αναγκάζονται να κάνουν απολύσεις. Δεν μπορούν την ίδια ώρα να πηγαίνουν στη δουλειά με ένα μεγάλο αυτοκίνητο ή ένα ακριβό ρολόι ή μια τσάντα. Πρέπει να κρατούν χαμηλό προφίλ. Είναι θέμα επιβίωσης!» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ