Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Μητέρα (60 ετών) και γιος (25) μπούκαραν σε σπίτια

Η σεσημασμένη 60χρονη και ο 25χρονος είχαν στήσει οικογενειακή «επιχείρηση» με ειδικότητα τις διαρρήξεις και χτυπούσαν μονοκατοικίες στο Κορωπί

Σαν άλλοι «Μπόνι και Κλάιντ», με τη διαφορά ότι πρόκειται για μητέρα και γιο (!), μία 60χρονη και ένας 25χρονος είχαν αναγάγει σε οικογενειακή «επιχείρηση» τις διαρρήξεις στο Κορωπί και επί μήνες αποτελούσαν αχτύπητο δίδυμο, που σκορπούσε τον φόβο!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Οι δυο τους κατάφεραν να εισβάλουν σε τουλάχιστον έξι μονοκατοικίες και διαμερίσματα της περιοχής μόνο κατά το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, διέπρατταν κλοπές με «θρασύτητα και ταχύτητα, οι οποίες δεν ήταν ευκαιριακές, αλλά προϊόν οργανωμένου σχεδίου».

Ο νεαρός «Ράμπο» και η μητέρα «αράχνη» είχαν διακριτούς ρόλους και συντονισμένη δράση, χτυπώντας κυρίως πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα, η 60χρονη ήταν εκείνη που ανίχνευε το έδαφος και εισχωρούσε σε σπίτια από ανασφάλιστες πόρτες, ενώ τις… δύσκολες περιπτώσεις αναλάμβανε ο γεροδεμένος γιος της!

Οπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος τους, ο 25χρονος, «που διέθετε μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη», ήταν εκείνος που έσπαγε πόρτες και παραβίαζε μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μητέρα του.

Οι… εξ αίματος συνεργοί, οι οποίοι φέρεται ότι δρούσαν από τις 15 Απριλίου έως τις 10 Ιουλίου του 2015 (όταν συνελήφθησαν), εισέβαλαν στο εσωτερικό των σπιτιών κυρίως πρωινές ώρες, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν και άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο μπορούσαν να μεταφέρουν με ευκολία. Η λεία που φέρεται ότι αποκόμισαν από τις απανωτές ληστρικές επιθέσεις τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος τους στην τελευταία απόπειρά τους να μπουκάρουν σε διώροφη μονοκατοικία επί της οδού Φειδίου. Πιθανώς νόμιζαν ότι στο σπίτι δεν βρισκόταν κανείς, αλλά μητέρα και γιος έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια, που έβαλε τις φωνές ξεσηκώνοντας τη γειτονιά! Ταραγμένοι οι γείτονες βγήκαν στον δρόμο και κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν το δίδυμο των κακοποιών, μέχρι που αστυνομικοί έσπευσαν να τους περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το «διαβολικό» δίδυμο ενδέχεται να είχε και συνεργούς, που τους παρείχαν πληροφορίες αναφορικά με τα σπίτια τα οποία θα «χτυπούσαν» αλλά και κάλυψη κατά τη διαφυγή τους.

Η 60χρονη έχει «βαρύ» παρελθόν στην παρανομία, μετρώντας στο ενεργητικό της αρκετές ακόμα περιπτώσεις διαρρήξεων τα τελευταία 15 χρόνια, για τις οποίες έχει καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης. Τόπος δράσης της σεσημασμένης κακοποιού ήταν και στο παρελθόν τα ανατολικά προάστια, ενώ οι διαδοχικές συλλήψεις μπορεί να… αναχαίτισαν προσωρινά τη δράση της, αλλά δεν στάθηκαν ικανές να τη φέρουν στον ίσιο δρόμο. Η ίδια άλλωστε δεν δίστασε να «βάλει» και το παιδί της στο… επικερδές επάγγελμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...