Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ενας σταρ σώζει μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Είδα με τα μάτια μου τη χειρότερη προσφυγική κρίση, δηλώνει συγκλονισμένος ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόρισεϊ

Σωτήρας για δεκάδες εξαντλημένους Σύριους μετανάστες αναδείχθηκε ο Αμερικανός σταρ Ντέιβιντ Μόρισεϊ, που με γενναιότητα και αυτοθυσία έσωσε γυναίκες και παιδιά από ακυβέρνητο δουλεμπορικό σκάφος που έπλεε ανοιχτά της Λέσβου.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

e234r1234 6Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Walking Dead» και ενεργό μέλος της Υπατης Αρμοστίας για τους πρόσφυγες (UNHCR), δεν θα ξεχάσει ποτέ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε καταμεσής της θάλασσας, τους τρομαγμένους ηλικιωμένους, τις απελπισμένες μητέρες, το κλάμα των μικρών παιδιών και βέβαια τον ηρωισμό των αντρών της ελληνικής Ακτοφυλακής.

Εζησε την ένταση

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που υποδυόταν τον κυβερνήτη του Γούντμπερι, της ειδυλλιακής και ανέπαφης από την επέλαση των ζόμπι πόλης, όπου βρήκαν καταφύγιο οι επιζώντες της σειράς που σημειώνει ρεκόρ τηλεθέασης, άφησε τις ανέσεις της πολυτελούς βίλας του και βρέθηκε για δύο ημέρες στο νησί του βόρειου Αιγαίου για καλό σκοπό. Μαζί με κλιμάκιο του ΟΗΕ πήρε μέρος σε μία από τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, με σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής, και έζησε από κοντά την ένταση και τις εναλλαγές συναισθημάτων που προσφέρει το σωστικό έργο των ελληνικών Αρχών.

«Η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε ήταν μια μικρή κουκκίδα στην οθόνη του ραντάρ. Στη συνέχεια, όσο πλησιάζαμε, πορτοκαλιά σωσίβια άρχισαν να γίνονται ορατά στο γαλάζιο της θάλασσας. Τότε αρχίσαμε να βλέπουμε και τα πρόσωπα» θυμάται.

«Τους ακούγαμε να καλούν σε βοήθεια πάνω από τους ήχους του σκάφους. Οι γυναίκες, τρομοκρατημένες, κρατούσαν αγκαλιά τα παιδιά τους» περιγράφει ο Μόρισεϊ. Μάλιστα μια φωτογραφία του με τον ίδιο να σηκώνει στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι και να το μεταφέρει από το δουλεμπορικό στο σκάφος του Λιμενικού κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν πενήντα Σύριοι βρισκόταν ακυβέρνητο για 10 ώρες. «Η απεγνωσμένη προσπάθεια να διασχίσουν τη θάλασσα τους αφήνει στο έλεος των λαθρεμπόρων, που δεν ενδιαφέρονται αν το ανθρώπινο “φορτίο” τους θα επιβιώσει εντέλει» δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρωταγωνιστής.

«Είδα με τα μάτια μου τη χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο «κυβερνήτης» (στη σειρά) που βίωσε από κοντά το δράμα των εκατοντάδων φοβισμένων από τις αγριότητες του ISIS Σύριων.

«Η γενναιοδωρία και η υποστήριξη από τους κατοίκους του νησιού προς αυτούς τους ανθρώπους είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν περισσότερο, γιατί πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο η άφιξη μεταναστών» δήλωσε ο χολιγουντιανός σταρ. «Οι ακτοφύλακες κάνουν το καλύτερό τους σε αυτή τη φοβερή κατάσταση» πρόσθεσε δείχνοντας τους εξαντλημένους άντρες του Λιμενικού. «Από τη μία πλευρά θα δείτε πρόσφυγες και από την άλλη πλευρά τους Ελληνες να στέκονται σε ουρές αναμονής στα ΑΤΜ για τα 60 ευρώ την ημέρα τους. Είναι μια… καταιγίδα» κατέληξε.

Φωτογραφίες από τη διάσωση των Σύρων προσφύγων ανεβάζει στα social media o πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Walking Dead» και ενεργό μέλος της Υπατης Αρμοστίας για τους πρόσφυγες (UNHCR):

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...