Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Εχασε ο αδελφός του Μόρα τη μάχη

Ο ποδοσφαιριστής της Ελλάς Βερόνα και της Εθνικής θρηνεί για τον θάνατο του Δημήτρη που νικήθηκε από οξεία λευχαιμία

dfqw4rtq34rt 2Θρήνος για τον Βαγγέλη Μόρα, που χθες το μεσημέρι αποχαιρέτησε τον αδερφό του Δημήτρη. Ο διεθνής αμυντικός, οι απαρηγόρητοι γονείς του, συγγενείς και φίλοι οδήγησαν το γελαστό παιδί της Λάρισας στην τελευταία του κατοικία, αφού ο 35χρονος που από τον Απρίλιο του 2014 έδινε μάχη με τη λευχαιμία δεν άντεξε.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

Κατέληξε προχθές τα ξημερώματα, ύστερα από νοσηλεία ενός μήνα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της πόλης του, ενώ η εξόδιος ακολουθία εψάλη χθες στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στους Αμπελόκηπους, εκεί όπου είχε κάνει τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τόσο η αθλητική οικογένεια των Αμπελοκήπων όσο και η ΑΕΛ. Στο πλευρό του Βαγγέλη αυτές τις δύσκολες ώρες στάθηκε και Ελλάς Βερόνα, η ιταλική ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής.

Η περιπέτεια υγείας του Δημήτρη, με την τραγική κατάληξη, άρχισε πέρυσι τον Μάρτιο, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», όταν μετά το πολύωρο και κουραστικό ταξίδι που έκανε στην Αυστραλία -εκεί ζουν συγγενείς της οικογένειας- αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Αμέσως εισήχθη στο νοσοκομείο Αλφρεντ της Μελβούρνης για εξετάσεις, η διάγνωση των γιατρών όμως ήταν «γροθιά στο στομάχι» για τον αδερφό του διεθνούς αμυντικού, καθώς διαπίστωσαν ότι έπασχε από οξεία λευχαιμία.

Οι εντολές των επιστημόνων ήταν σαφείς: Ο Δημήτρης έπρεπε να νοσηλευτεί, ενώ έκριναν επικίνδυνη έως απαγορευτική για την υγεία του οποιαδήποτε μετακίνηση. Η μόνη σωτηρία του νέου άντρα, που υπήρξε αξιόλογος αθλητής όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αλλά και στα ταπί του tae kwon do (είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας), ήταν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Από τους πρώτους που έσπευσαν να κάνουν εξετάσεις στην Αθήνα ήταν ο αδερφός του Βαγγέλης, ο οποίος βρέθηκε συμβατός κι έτσι πριν από ένα χρόνο έκανε την κίνηση που ήλπιζε πως θα δώσει ζωή στον Δημήτρη. Πήγε στη Μελβούρνη και έγινε δότης. Οπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του, όταν έφυγε από την Αυστραλία προτιμούσε να μιλάει απευθείας με τον αδερφό του, αφού όπως είχε πει: «Οταν άκουγα τους γονείς μου, ήταν σαν να μην υπάρχει ο Δημήτρης».

Συμπαράσταση

Στο πλευρό της οικογένειας Μόρα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι Ελληνες ομογενείς της Αυστραλίας, οι οποίοι έκαναν τα πάντα ώστε να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του 35χρονου στο Αλφρεντ. Επειδή μάλιστα τα νοσήλια ήταν αρκετά ακριβά, όπως και τα φάρμακα των θεραπειών, διοργάνωσαν εκδηλώσεις με το σλόγκαν «Save Moras» και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Εξάλλου, ο Δημήτρης είχε αναρτήσει βίντεο στο YouΤube, μέσα από το οποίο ευχαριστούσε γνωστούς, άγνωστους και φίλους για τη βοήθεια που του πρόσφεραν, ώστε να βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη, κάτι που δυστυχώς στάθηκε αδύνατον. Πριν η μοίρα τού δείξει το σκληρό της πρόσωπο ο Δημήτρης ασχολιόταν με το μπιτς βόλεϊ, ενώ υπηρετούσε τους Αμπελόκηπους και ως διοικητικός παράγοντας στην κορυφή της ιεραρχίας του συλλόγου. Μάλιστα είχε καταφέρει τη συνεργασία με τον Αγιαξ -σε επίπεδο dfqw4rtq34rt 1ακαδημιών- ύστερα από πρωτοβουλία του αδελφού του.

Η συγκινητική συνάντηση με τον Ρέμο στην Αυστραλία

Ενας απροσδόκητος επισκέπτης είχε δώσει ιδιαίτερη χαρά στον άτυχο Δημήτρη. Ο Αντώνης Ρέμος, που βρέθηκε τον Απρίλιο του 2014 στην Αυστραλία για περιοδεία, μόλις ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του πως ο αδερφός του Βαγγέλη Μόρα νοσηλευόταν στο δημόσιο νοσοκομείο Αλφρεντ της Μελβούρνης, έσπευσε να τον επισκεφτεί για να του δώσει κουράγιο.

Ο Δημήτρης είχε συγκινηθεί ιδιαίτερα και μάλιστα χάρισε στον καλλιτέχνη μια φανέλα του αδερφού του με το νούμερο 18 από την ομάδα της Βερόνα, ως αναμνηστικό της συνάντησής τους και γνωρίζοντας ότι ο Αντώνης είναι κι εκείνος λάτρης του ποδοσφαίρου. Οι δύο άντρες συζήτησαν μεταξύ τους για αρκετή ώρα, ενώ στην παρέα τους βρέθηκε και η μητέρα του Δημήτρη, η οποία ήταν ο φύλακας-άγγελός του.


{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...