Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ο Πίου το… μαύρο πιστόλι με ηρωίνη

Ο 37χρονος Νιγηριανός Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς μετέφερε στο στομάχι του 1.285 γραμμάρια λευκού θανάτου

Ο τηλεοπτικός «Πίου», το «μαύρο πιστόλι» της μπάλας, εξελίχθηκε στο πιο γρήγορο βαποράκι της νιγηριανής μαφίας! Ο γνωστός πρωταγωνιστής σε διαφημίσεις εταιρίας κινητής τηλεφωνίας συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς μετέφερε στο… στομάχι του ποσότητα ηρωίνης, βάρους ενός κιλού και 285 γραμμαρίων.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο 37χρονος Νιγηριανός Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, έγινε γνωστός μέσα από τις διαφημίσεις ως ο άσχετος μπαλαδόρος από την «ποδοσφαιρομάνα» Λουλιαλάμπα, τον οποίο ανακάλυψε ο πρόεδρος ομάδας (ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης) από τη Φανάρμπαξε! Ο Νιγηριανός ωστόσο δεν ήταν το ίδιο… άσχετος με την εισαγωγή καθαρής ηρωίνης στη χώρα μας.

Οπως έγινε γνωστό από τους άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που του πέρασαν χειροπέδες το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 37χρονος «Πίου» ταξίδεψε από την Ουγκάντα μέσω Κωνσταντινούπολης έχοντας καταπιεί (!) 58 σακουλάκια που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους σχεδόν 1,3 κιλού. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώνεται ότι αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα ηρωίνης) από χώρες της Αφρικής προς τη δυτική Ευρώπη.

Μόλις οι έμπειροι αστυνομικοί που είχαν τη σχετική πληροφορία είδαν τον 37χρονο στην αίθουσα αφίξεων, τον ακινητοποίησαν και πραγματοποίησαν έλεγχο, ενώ η ακτινογραφία αποκάλυψε την ύπαρξη των αυτοσχέδιων ωοειδών συσκευασιών με τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μπαλαδόρος από τη Νιγηρία, ο οποίος ζει μόνιμα στα Χανιά τα τελευταία χρόνια, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν έχει μεταφέρει ναρκωτικά στο παρελθόν. Ειδικότερα, όπως περιέγραψε, δέχτηκε πρόσφατα ένα τηλεφώνημα από κάποιο γνωστό του πρόσωπο στη Νιγηρία, που του πρότεινε να κάνει το συγκεκριμένο «αμαρτωλό» ταξίδι. Η αμοιβή του θα ανερχόταν σε 4.000 ευρώ.

«Το έκανα για τα λεφτά, ήταν η πρώτη φορά» φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος Νιγηριανός που στρατολόγησε τον 37χρονο Τζόελ Ανίνο τού είχε πει πως μόνο όταν φτάσει στην Αθήνα θα τον ενημερώσει με νέα τηλεφωνική κλήση για τον παραλήπτη της καθαρής ηρωίνης. Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ, ωστόσο η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα. Εις βάρος του «Πίου» σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Από τη Σμαράγδα στα ξερά γήπεδα των τοπικών

Μπορεί ο «Πίου» να μας συστήθηκε μέσα από τη διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, στο πλευρό του αγαπημένου ηθοποιού Τάκη Σπυριδάκη, ωστόσο εκείνη που τον γνώρισε πρώτη από κοντά είναι η Σμαράγδα Καρύδη, αφού ο Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο είχε κάνει το ντεμπούτο του δίπλα στην όμορφη ηθοποιό συμμετέχοντας στην ταινία «Η κληρονόμος».

Γεννημένος στη Νιγηρία στις 18 Δεκεμβρίου του 1978, ο «Πίου» βρέθηκε πρώτη φορά στη χώρα μας πριν από 15 χρόνια, με σκοπό να αγωνιστεί στη θέση του δεξιού χαφ, διεκδικώντας τότε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Χαϊδαρίου, συνεργασία όμως που λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού του δεν προχώρησε. Λίγο διάστημα αργότερα και ως τεχνικός σε τηλεοπτικές παραγωγές άρχισε να δουλεύει για διάφορα projects, μέχρι που ήρθε η πρόταση για τη συμμετοχή του στην κινηματογραφική ταινία «Η κληρονόμος» και αμέσως μετά η «μεταγραφή» για μια σειρά διαφημίσεων που τον έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο.

Το 2012, ύστερα από τη δημοσιότητα που είχε κερδίσει, το όνομά του άρχισε να απασχολεί και πάλι τα… ποδοσφαιρικά δελτία, με τον τότε πρόεδρο του Πανακρωτηριακού Χανίων Κυριάκο Καλλέργη να κάνει τα πάντα προκειμένου το «μαύρο πιστόλι» να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του. Πριν από τα Χανιά και το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ο Ιζουάνα Τζόελ Ανίνο, όπως είχε κάνει γνωστό σε συνέντευξη του ο πρόεδρος Κυριάκος Καλλέργης, διέθετε δελτίο αθλητικής ιδιότητας από την ομάδα Αρτεμις Μεγάρων.

Οπως αναφέρει στην «Espresso» μέλος της σημερινής διοίκησης του Πανακρωτηριακού, ο Νιγηριανός παρέμεινε στην ομάδα μόνο ένα χρόνο, ενώ ελάχιστες ήταν οι φορές που επιλέχτηκε από τον προπονητή του προκειμένου να λάβει μέρος σε αγώνες κι αυτό γιατί δεν κατάφερε με τις επιδόσεις του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και τον θαυμασμό των οπαδών. Εκτός όμως από τις αθλητικές υποχρεώσεις του, άλλος ένας λόγος που είχε οδηγήσει το 2012 τον «Πίου» μόνιμα στην πόλη των Χανίων ήταν η Κρητικιά σύζυγός του, με καταγωγή από τις Στέρνες Ακρωτηρίου, και τα δύο παιδιά τους.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...