Εμβοές τέλος με μια νέα super μέθοδο!

Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση βελτίωσε σημαντικά τα συμπτώματα

Μια σπουδαία ανακάλυψη των επιστημόνων στις ΗΠΑ, που ασχολούνται με την ακουστική αποκατάσταση, ανοίγει νέους δρόμους για τη θεραπεία όσων υποφέρουν από εμβοές στα αυτιά. Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πόρτλαντ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Ορεγκον διεξήγαγαν τη μεγαλύτερη αμερικανική κλινική δοκιμή του είδους, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Ερευνας και Αποκατάστασης των Υποθέσεων των Βετεράνων.

Οπως διαπιστώθηκε, η διακρανιακή μαγνητική διέγερση βελτίωσε σημαντικά τα συμπτώματα εμβοών στους περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες στη μελέτη. Για ορισμένους μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά ύστερα από χρόνια που βίωσαν κάποια ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Οι εμβοές είναι μια αρκετά συνηθισμένη ακουστική και νευρολογική πάθηση. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το 15% των Αμερικανών υποφέρει από κάποιο βαθμό εμβοών. Οι άνθρωποι με αυτή την κατάσταση ακούν έναν επίμονο ήχο που κυμαίνεται από σιγανό βούισμα μέχρι κουδούνισμα ή σφύριγμα ή ένα συνεχές βουητό. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες. Ετσι οι ασθενείς με την πάθηση συχνά αναπτύσσουν στρατηγικές αντιμετώπισης για να μπορούν να διαχειριστούν τις εμβοές, οι οποίες αποσπούν την προσοχή και επηρεάζουν την ικανότητα των ανθρώπων να κοιμούνται ή να συγκεντρώνονται.

Το σύστημα

Οι βετεράνοι στρατιωτικοί -άντρες και γυναίκες- αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν την πάθηση. Οι εμβοές αποτελούν την κυρίαρχη αναπηρία των στρατιωτικών στην Αμερική. Γι’ αυτό και οι παλαίμαχοι υποδέχτηκαν τη συγκεκριμένη μελέτη με ενθουσιασμό.

Ο επικεφαλής της κλινικής δοκιμής δρ Φόλμερ και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν ένα σύστημα που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο κωνικού σχήματος, το οποίο διαπερνά το δέρμα της κεφαλής και το κρανίο για να αλληλεπιδράσει με τον εγκεφαλικό ιστό.

Οσο υψηλότερη είναι η ένταση της διέγερσης τόσο βαθύτερα μπορεί να διεισδύσει το μαγνητικό πεδίο και να επηρεάσει τη νευρική δραστηριότητα. Προς το παρόν η διακρανιακή μαγνητική διέγερση χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ