Νέα διάκριση για τις «χελώνες» του ΑΠΘ

Οι «χελώνες» του ΑΠΘ διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό Formula κερδίζοντας υψηλές θέσεις ανάμεσα σε 24 πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο! Η νεοσύστατη φοιτητική ομάδα «Aristurtle» πήρε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Formula Student Class 2 στην κατηγορία της κοστολόγησης (Cost Competition) και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.

Οι Ελληνες φοιτητές συμμετείχαν για δεύτερη χρονιά στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Αγγλίας και αφορά τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κοστολόγηση και την προώθηση ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η συμμετοχή της 16μελούς ομάδας απέσπασε τους επαίνους της κριτικής επιτροπής, ενώ μόλις μία μονάδα ήταν αυτή που της στέρησε την πρώτη θέση!

Μονοθέσιο όχημα

«Η ομάδα του ΑΠΘ παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη τεχνικοοικονομική μελέτη για την οικονομικότερη κατασκευή του μονοθέσιου ηλεκτροκίνητου οχήματος» δήλωσε ο επιστημονικά υπεύθυνος της «Aristurtle», αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Χρήστος Μαδεμλής.

Την ομάδα απαρτίζουν οι φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικής και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ Σωτήρης Αντωνιάδης, Αχιλλέας Γεωργιάδης, Ορέστης Γιάνγκας – Μπελτράτης, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Γιώργος Δαρίκας, Λάμπρος Ζυγλάκης, Κατερίνα Ηλιάδου, Δημήτρης Ιακωβάκης, Γιώργος Καλιακούδας, Κωνσταντίνος Κανδύλας, Σταύρος Καρασαββίδης, Σοφία Μπουτσούκη, Ιωάννης Μυρσινιάς, Μιχάλης Στεργίδης και Λάμπρος Τερζόπουλος, ενώ «αρχηγός» είναι ο Δημήτρης Παπαγιάννης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ