Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Φιλέτα και… ασημικά σε τιμές ευκαιρίας

Το νέο ΤΑΙΠΕΔ των 50 δισ. ευρώ, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί στους δανειστές μας, θα περιλάβει από λιμάνια και παραλίες έως αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και ξενοδοχεία

Λιμάνια, παραλίες, δημόσιες εκτάσεις, ακίνητα, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, σιδηρόδρομοι, οδικοί άξονες έως και βραχονησίδες της Ελλάδας. Απ’ όλα περιλαμβάνει το πακέτο με τα «ασημικά» του κράτους, τα οποία μπορούν να βγουν προς πώληση τα επόμενα χρόνια προς μεγάλη ικανοποίηση εγχώριων και ξένων συμφερόντων που ορέγονται τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και μάλιστα σε… τιμή ευκαιρίας λόγω της κρίσης!

ΑΠΟ ΤΟΝ
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

Το παλιό «αμαρτωλό» ΤΑΙΠΕΔ, που ενδέχεται να μετονομαστεί σε Ταμείο Δημόσιου Πλούτου και να… χρησιμοποιηθεί ως μπόνους-εγγύηση στο ταμείο-γίγας των 50 δισ. ευρώ, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί στους δανειστές μας, θα περιλάβει όλα τα «φιλέτα» του κράτους.

Οχι μόνο τα ακίνητα, αλλά όλες τις συμμετοχές σε επιχειρήσεις, τράπεζες, τα μετοχικά πακέτα ή άλλα δικαιώματα, τα μελλοντικά έσοδα από διαγωνισμούς για υδρογονάνθρακες. Και από εκεί που κάποτε το ΤΑΙΠΕΔ αποτελούσε για τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι σαν «εκτροφείο σκανδάλων», φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε με ξεπούλημα χιλιάδων ακινήτων ή κρατικών μεριδίων. Στο δε ταμείο των 50 δισ. ευρώ θα περάσουν θεωρητικά 25 δισ. ευρώ από την επανάκτηση δημόσιων μετοχών των τραπεζών, καθώς και στοιχεία αξίας επιπλέον 25 δισ. ευρώ σε βάθος 30ετίας.

Η «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Ποια περιουσιακά στοιχεία φιγουράρουν ως πιθανά «ασημικά»; Τα λιμάνια μας, κυρίως ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ (ίσως και περιφερειακά), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Rosco (εταιρία συντήρησης τροχαίου υλικού), τα αεροδρόμια, το Ελληνικό, η Εγνατία Οδός, ο Αστέρας, ξενοδοχεία, ιαματικές πηγές, παραλίες, οι εγκαταστάσεις που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μαραζώνουν, κτίρια στο εξωτερικό, μαρίνες, ενεργειακές εταιρίες κ.λπ., δηλαδή το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων που εκκρεμεί, συν άλλες που ίσως έρθουν και θα μπουν στο χαρτοφυλάκιο των 50 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά τα ακίνητα, ο αριθμός που θα ενταχθεί αναμένεται να φτάσει τα 80.000 και είναι συνολικής επιφάνειας 400.000 στρεμμάτων. Αμεσα αξιοποιήσιμα θεωρούνται 3.000 ακίνητα, ενώ ήδη 1.000 ακίνητα (μόλις 49 έχουν βρει τον δρόμο της αξιοποίησης) έχουν περάσει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.

Στη λίστα αναμένεται να μπουν και εκτάσεις-φιλέτα στην παραλιακή ζώνη της Αττικής, αυτή την οποία κάποτε η αγορά ονόμαζε «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Οπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου αυτού του Ταμείου θα είναι τα «φιλέτα» της παραλιακής της Αττικής.

Μεταξύ αυτών, η έκταση από το Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο (ο διαγωνισμός για το Συνεδριακό ήταν άγονος) έως το ΣΕΦ, με στόχο μια συνολικότερη αξιοποίηση, και όχι απαραιτήτως αλά καρτ, αλλά και σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις και τα «φιλέτα» σε Ελληνικό, Φλοίσβο, Λυρική Σκηνή κ.λπ.

Εξάλλου μένει να φανεί αν στο πρότζεκτ μπουν και τα «φιλέτα» από Βάρκιζα έως Σούνιο. Ολο αυτό το πακέτο ενδιαφέρει άλλωστε ισχυρά εγχώρια επιχειρηματικά και εφοπλιστικά ονόματα, με αυτά των Λασκαρίδη, Λάτση, Ιωάννου, Κόκκαλη, Βασιλάκη κ.ά. να καιροφυλακτούν.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...