Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Συνομιλίες με ολόγραμμα

Ο «πόλεμος» εταιριών για τη δημιουργία κινητών που θα φέρουν επανάσταση στις κλήσεις

Ο εμπορικός διαδικτυακός κολοσσός της Amazon ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά ένα κινητό τηλέφωνο βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το Amazon holophone 3D, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από την εταιρία, θα προβάλλει εικόνες υπό μορφή ολογράμματος, πάνω από την οθόνη! Αν και δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία ανίχνευσης αμφιβληστροειδούς, ώστε οι εικόνες που προβάλλει να μοιάζουν σαν να αιωρούνται πάνω από την οθόνη και να φαίνονται τρισδιάστατες από οποιαδήποτε οπτική γωνία.

Δεν είναι όμως μόνο η Amazon που αποφάσισε να ασχοληθεί με την εντυπωσιακή τεχνολογία ολογραμμάτων. Πολλές εταιρίες και ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν σχετικές τεχνολογίες και εφαρμογές. Αλλος ένας γίγαντας της ψηφιακής βιομηχανίας, η Microsoft, επενδύει στην τεχνολογία ολογραμμάτων. Η εταιρία ανέπτυξε νέο σύστημα, που μετατρέπει ένα σαλόνι (ή οποιοδήποτε δωμάτιο) σε ένα holodeck, την εντυπωσιακή αίθουσα που υπήρχε στον κόσμο του «Star Trek» μέσα στην οποία κάποιος έμπαινε και αλληλεπιδρούσε εικονικά με ολογράμματα. Το RoomAlive, όπως ονομάζεται το νέο σύστημα, μετατρέπει το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο στο περιβάλλον ενός videogame.

To RoomAlive χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες τεχνολογίες οικιακής ψυχαγωγίας της Microsoft και ειδικά εκείνες πίσω από το Kinect, αλλά με νέα, πρωτοποριακή αρχιτεκτονική. Εξι κάμερες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο Kinect μαζί με έξι προβολείς εικόνων τοποθετούνται σε διάφορα σημεία ενός δωματίου, στο ταβάνι, το πάτωμα, στους τοίχους και στα έπιπλα. Οι κάμερες στο ταβάνι χαρτογραφούν τον χώρο και δημιουργούν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του.

Αυτό γίνεται για να προσαρμόσει το σύστημα τα ολογράμματα που θα προβάλλει στις διαστάσεις του δωματίου, ώστε το εικονικό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Ανάλογη τεχνολογία για τον τομέα των videogames αναπτύσσει και η Sony, χωρίς ωστόσο να έχει γίνουν μέχρι σήμερα γνωστές κάποιες πληροφορίες γι’ αυτήν την εξέλιξη. Κάποιοι ειδικοί που μελετούν την πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα υποστηρίζουν ότι σε δέκα χρόνια η ολογραφική τεχνολογία θα έχει προοδεύσει τόσο πολύ ώστε θα είναι εφικτό ένας χειρουργός να πραγματοποιεί επέμβαση από μακριά μέσω του ολογράμματός του! Επίσης οι γιατροί θα μπορούν να εξετάσουν μια αξονική τομογραφία διά της αφής, δηλαδή να ψηλαφίσουν π.χ. έναν καρκινικό όγκο. Η μουσική βιομηχανία ήταν από τις πρώτες που επένδυσε στην τεχνολογία ολογραμμάτων. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται συναυλίες και διάφορα μουσικά events, στα οποία κάνουν την εμφάνισή τους επί σκηνής τραγουδώντας διάσημοι καλλιτέχνες που έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια! Ο πρώτος που ήρθε από τον… άλλο κόσμο ως ολόγραμμα ήταν ο Αμερικανός ράπερ Tupac και τον… ακολούθησε ο Μάικλ Τζάκσον. Γίνονται επίσης προσπάθειες να πραγματοποιήσει συναυλίες η μπάντα της Εϊμι Γουάινχαουζ, με το ολόγραμμά της να εμφανίζεται και να τραγουδά μπροστά από τους μουσικούς της, όπως θα γινόταν αν ήταν ζωντανή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...