Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Ο «φευγάτος» Μαρκαριάν και ο «άτολμος» Γκιρτζίκης

Ο ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΕΠΟ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ

4req435t 1Κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις της Εθνικής μας ομάδας, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να ανακοινώνει την παραίτησή του (την οποία δεν αποδέχτηκε, πάντως, σε πρώτη φάση η Ομοσπονδία), «τροφοδοτώντας» διάφορα σενάρια. Ενα από αυτά -που έχει και την πιο ισχυρή βάση- είναι πως, εφόσον αποχωρήσει τελικά ο Ουρουγουανός, θα συνεχίσει στην Εθνική (μέχρι… νεωτέρας) ο Νίκος Κωστένογλου, τον οποίο εμπιστεύεται ο Γιώργος Καραγκούνης.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΛΕΚΟΓΛΟΥ

Το άλλο σενάριο (που απασχόλησε για λίγο) ήθελε τον Αγγελο Αναστασιάδη να βρίσκεται προ των πυλών της «γαλανόλευκης», κάτι που είχε συζητηθεί καιρό πριν, στο πλαίσιο της αναζήτησης του διαδόχου του (καταστροφέα) Ρανιέρι για τον πάγκο της Εθνικής (την περίοδο, όμως, κατά την οποία ο Μακεδόνας τεχνικός βρισκόταν στην ηγεσία του ΠΑΟΚ).

Τι συνέβη όμως και ο Ουρουγουανός τεχνικός, ο οποίος, μόλις μερικές ημέρες πριν, είχε δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κάνοντας λόγο για ένα «πλάνο μέλλοντος» αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, έστειλε την παραίτησή του στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή; Για απραγματοποίητες υποσχέσεις ή για πιθανές ανατροπές στη συνεργασία με ανθρώπους της δικής του επιλογής έκαναν λόγο οι πρώτες πληροφορίες, ενώ άλλες σχετίζονταν με διαφωνίες του με τον Γιώργο Καραγκούνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαρκαριάν είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη (πριν από περίπου έναν μήνα), αναδιάρθρωση στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής! Μάλιστα, επιθυμία του Ουρουγουανού φαίνεται να ήταν η αποχώρηση του Νίκου Κωστένογλου και η πρόσληψη, αντίστοιχα, ενός ανθρώπου στον οποίο να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Τα αιτήματα του Μαρκαριάν δεν έγιναν δεκτά, με αποτέλεσμα ο Σέρχιο, που φημίζεται για την επιμονή του να παλεύει και να διεκδικεί στα δύσκολα, να υποβάλει την παραίτησή του. Η «καυτή πατάτα» έπεσε μονομιάς στην ΕΠΟ, με τον πρόεδρό της να δηλώνει: «Δεν την κάνω (σ.σ.: την παραίτηση) αποδεκτή. Συνεχίζω να τον πιστεύω και να τον εμπιστεύομαι», ατάκες που όχι απλά δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το διαιωνίζουν…

Να δούμε όμως και τη δήλωση του Μαρκαριάν: «Hρθα στην Ελλάδα για την Εθνική ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία που μου έδωσε. Eκανα την προσπάθειά μου, και, από την ημέρα που ήρθα, εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η Εθνική ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγgνώμη από τους Eλληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση. Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου».

Τα αποτελέσματα

Ο Σέρχιο υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ τον περασμένο Φεβρουάριο με προοπτική να οδηγήσει την Εθνική στα τελικά του Eυρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, με την Ελλάδα να αποσπά έναn βαθμό στην Ουγγαρία (0-0), αλλά να γνωρίζει την οδυνηρή ήττα (2-1) στα Νησιά Φερόες, χάνοντας, ουσιαστικά, το τρένο για την κατάληψη ακόμη και της 3ης θέσης. (Στο φιλικό που ακολούθησε με την Πολωνία, 0-0 στο Γκντανσκ, στις 16 Ιουνίου, η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη.) Ο Μαρκαριάν δεν τα κατάφερε, και, αν τελικά αποχωρήσει εμμένοντας στην παραίτησή του, θα είναι μια ακόμη «ήττα» για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς ο Ουρουγουανός θεωρείται (και είναι) άριστος οργανωτής σε θέματα λειτουργίας ποδοσφαίρου τμημάτων υποδομών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...