Η «μούρη» μετράει, όχι το μέγεθος

Ενδελεχής έρευνα με συμμετοχή 105 γυναικών, που αξιολογούν το πέος

Δεν είναι το μέγεθος τελικά αυτό που μετράει, αλλά η εμφάνιση. Νέα έρευνα στην οποία γυναίκες κλήθηκαν να αξιολογήσουν το ανδρικό πέος δείχνει ότι βασικό κριτήριο στην άποψη που σχηματίζουν είναι αυτό που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «συνολική αισθητική εμφάνιση», ενώ ακολουθεί η κατάσταση του τριχωτού της περιοχής αλλά και του δέρματος.

Τρίτο χαρακτηριστικό που βαρύνει στη γνώμη μιας γυναίκας είναι το πάχος του γεννητικού οργάνου, ενώ το μήκος -ως κριτήριο- έρχεται έκτο και καταϊδρωμένο! Πρώτα από το τέλος της λίστας των κριτηρίων… φαλλικής καλαισθησίας είναι η θέση και το σχήμα του ανοίγματος της ουρήθρας.

Αυτή η εξαντλητικά ενδελεχής βαθμολόγηση της εμφάνισης του πέους προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησαν ειδικοί του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Ζυρίχης στην Ελβετία, στην οποία συμμετείχαν άνδρες που είχαν υποβληθεί σε επέμβαση αντιμετώπισης υποσπαδίας, συγγενούς -δηλαδή εκ γενετής- ανωμαλίας (η δημιουργία της ουρήθρας του πέους κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη είναι ατελής).

Η ανατομία των ανδρών αυτών τέθηκε στην κρίση ομάδας γυναικών, προκειμένου να προκύψουν συμπεράσματα για τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν αυτό που μπορεί να ονομαστεί «εμφανίσιμο πέος», φράση που αποτελεί και τον τίτλο της σχετικής έρευνας (δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης «Journal of Sexual Medicine»).

Κριτική επιτροπή

Οι 105 γυναίκες που συμμετείχαν σε ρόλο κριτικής επιτροπής ανήκαν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (16-20 ετών, 25-30 ετών και 40-45 ετών) και κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα στάνταρ ερωτηματολόγιο. Σε αυτό καλούνταν να βαθμολογήσουν τη σημασία οκτώ διαφορετικών χαρακτηριστικών του ανδρικού πέους, συμπεριλαμβανομένων του πάχους, του μήκους αλλά και της εμφάνισής του.

Από τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης προκύπτει αυτό που έχει προκύψει και από προηγούμενες έρευνες, αλλά οι άνδρες δείχνουν να το πιστεύουν δύσκολα: ότι οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν το μέγεθος μη σημαντικό ή ακόμα και καθόλου σημαντικό. Μάλιστα οι περισσότερες δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένες από το μέγεθος του γεννητικού οργάνου του συντρόφου τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ