Η πρώτη δικαίωση για μικροομολογιούχο

Απόφαση-σταθμός από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας υπέρ τραπεζικής υπαλλήλου και μητέρας δύο παιδιών, που είχε χάσει 25.000 ευρώ με το PSI

Απόφαση-σταθμό που δικαιώνει μικροομολογιούχο του Δημοσίου εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη φορά ελληνικό δικαστήριο.

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα ανοίγει πλέον ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους μικροομολογιούχους έχασαν τις οικονομίες τους από το «κούρεμα» των ομολόγων, δηλαδή το γνωστό PSI. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πολύ σημαντική απόφαση αφορά μια γυναίκα μικροομολογιούχο του Δημοσίου, η οποία είχε προσφύγει κατά τράπεζας επειδή έχασε τα χρήματά της λόγω του «κουρέματος» (PSI) των ομολόγων, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2012! Η αγωγή της εν λόγω μικροομολογιούχου, που είναι τραπεζική υπάλληλος, φέρεται ότι εκδικάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών (μάλιστα το ένα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας), η οποία «έχασε» συνολικά 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και τα οποία σήμερα διεκδικεί από την Τράπεζα Πειραιώς, ως διαδόχου της Αγροτικής Τράπεζας. Τελικά, το Ειρηνοδικείο της Αθήνας δικαίωσε την τραπεζική υπάλληλο και καταδίκασε την αντίδικο τράπεζα να της καταβάλει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας της, αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία της, συνολικού ύψους 13.875 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι μικροομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου ακόμη και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Μαρτίου του 2012, συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη στις αίθουσες των δικαστηρίων προκειμένου να δικαιωθούν για τις χαμένες οικονομίες τους.

Ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τόσο την τραπεζική υπάλληλο όσο και συνολικά πάνω από 1.200 μικροομολογιούχους (οι 650 εξ αυτών είναι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι, αντί αποζημίωσης, έλαβαν ομόλογα του Δημοσίου), εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία είναι η πρώτη που εκδίδεται από ελληνικό δικαστήριο και μάλιστα αφορά τραπεζική υπάλληλο.

Ο ίδιος επισημαίνει επίσης ότι πλέον αισιοδοξεί και πλήθος άλλων μικροομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου ότι θα έρθει η ώρα για τη δικαίωσή του.

Διαβάστε επίσης: Οργή κατά της Λούκας  

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ