Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ληστές στρωματέξ

Βρίσκουν τα λεφτά μέσα στο σπίτι όπου και αν είναι κρυμμένα

Γλίτωσαν τις οικονομίες τους από πιθανό «κούρεμα», όχι όμως και από τους ληστές… Χουντίνι που εξαφάνισαν (με χειρουργικό τρόπο!) τα χρήματά τους μέσα από τις «κρύπτες» σε σπίτια, γραφεία και μαγαζιά.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΝΔΡΕΑ ΑΞΙΩΤΗ

Πολίτες ανά τη χώρα, που έπεσαν θύματα ληστρικής επιδρομής, απευθύνονται σε ντετέκτιβ, θεωρώντας ύποπτες τις ληστείες και κοιτάζοντας πλέον με επιφύλαξη ακόμη και συγγενείς και φίλους ή τις οικιακές βοηθούς! Το σίγουρο είναι ότι τα σπίτια τους αποδείχτηκαν μη ασφαλή και οι επιτήδειοι πολύ καλά πληροφορημένοι τόσο για το «άδειασμα» των τραπεζικών λογαριασμών όσο και για τις κρυψώνες με το ζεστό χρήμα.

Τους τελευταίους μήνες, οι περίεργες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες γνώριζαν καλά πού θα βρουν τις αυτοσχέδιες κρυψώνες με μετρητά, χρυσαφικά ή ακόμη και λίρες και τα έκαναν… δικά τους με χαρακτηριστική ευκολία, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση ενός γιατρού από την Κέρκυρα, που αποφάσισε να φυλάξει στο σπίτι του το ποσό των 176.000 ευρώ, δημιουργώντας τρεις διαφορετικές κρύπτες! Αρχικά, κανείς δεν γνώριζε το πολύτιμο μυστικό του. Ωστόσο, ο γιατρός φέρεται ότι προέτρεψε κάποιους φίλους του να κάνουν το ίδιο για να «σώσουν» τα χρήματά τους. Λίγες μέρες αργότερα, οι οικονομίες του Κερκυραίου είχαν κάνει φτερά! Παρά το γεγονός πως στο σπίτι σχεδόν πάντα βρίσκεται κάποιο μέλος της οικογένειάς του (η σύζυγός του, τα δύο παιδιά τους ή η ηλικιωμένη μητέρα του), οι δράστες κατάφεραν να τρυπώσουν σε μία από τις σπάνιες στιγμές που έλειπαν όλοι και άρπαξαν τα χρήματα.

Στα βόρεια προάστια Αττικής, επιχειρηματίας «έχασε» 300.000 ευρώ και οικογενειακά κειμήλια (χρυσαφικά κτλ). Η περίπτωσή του φαίνεται ότι είναι πιο ξεκάθαρη. «Τα είχε κρύψει στο υπνοδωμάτιό του, σε μέρος που θεωρούσε ασφαλές» αναφέρει ο κ. Τσούκαλης και περιγράφει: «Ο επιχειρηματίας ζει με τη σύζυγό του και δύο φορές την εβδομάδα καλούσαν μια οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες.

Αναζήτησε τη Φιλιππινέζα

»Οταν ανακάλυψαν ότι κάποιος είχε βάλει… χέρι στις οικονομίες τους, ήταν αργά. Η οικογένεια αναζήτησε τη Φλιππινέζα αλλά δεν τη βρήκε ποτέ!».

Το «μακρύ χέρι» της οικιακής βοηθού από τη Γεωργία εικάζει μια ηλικιωμένη από την Αθήνα ότι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση 78.000 ευρώ, 3.000 δολαρίων και πολλών χρυσών λιρών που είχε κρυμμένα στο σπίτι της. Η γυναίκα φέρεται ότι μίλησε στη Γεωργιανή για την κρυψώνα. Οταν διαπίστωσε πλέον ότι οι οικονομίες δεν υπήρχαν, αναζήτησε μάταια την ύποπτη οικιακή βοηθό.

Μεγάλο είναι και το χρηματικό ποσό που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μέσα από την κατοικία άλλου Αθηναίου. Ο συνταξιούχος είχε μαζέψει 259.000 ευρώ με σκοπό να βοηθήσει τον γιο του να αγοράσει το δικό του σπίτι. Είχε βάλει τα χρήματα σε μια μικρή βαλίτσα και την είχε στριμώξει στην καμινάδα! Επιπλέον, την είχε τυλίξει με αλουμινόχαρτο για να μη φθαρεί! Την ημέρα που έσπευσε να ελέγξει αν η «χρυσή» βαλίτσα βρισκόταν στη θέση της, έπαθε σοκ διαπιστώνοντας ότι κάποιος την πήρε – μαζί με το αλουμινόχαρτο!

«Ασφάλεια μόνο στην τράπεζα»

f134234tΚαμία κρυψώνα του σπιτιού δεν μπορεί να παρέχει την ασφάλεια του τραπεζικού λογαριασμού, σημειώνει ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης (φωτό) και τονίζει: «Και αυτό διότι οι διαρρήκτες ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

Οσο “έξυπνη” και αν είναι μια κρυψώνα, αν έχουν χρόνο στη διάθεσή τους, θα τη βρουν. Πολλά από τα θύματα μου έχουν πει ότι σήκωσαν τα λεφτά τους για να μην τους τα “κουρέψουν” και τελικά τα έχασαν, επειδή είτε αποκάλυψαν το μυστικό τους σε ανθρώπους που δεν έπρεπε είτε κάποιος κατάλαβε πού είναι η κρυψώνα ή, ακόμη, επειδή είχαν την ατυχία να πέσουν σε “επαγγελματίες” διαρρήκτες που κοιτούν όλες τις πιθανές κρυψώνες για μετρητά που υπάρχουν σε ένα σπίτι.

Οι περισσότεροι πλέον μου λένε απογοητευμένοι: “Τελικά δεν γλιτώσαμε το κούρεμα και ήταν και… γουλί”!».

Μυστήριο με γραφείο τελετών

Θύμα αρχικά της ανασφάλειάς του και έπειτα ληστών έπεσε με μυστηριώδη τρόπο ένας ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος είχε βγάλει από την τράπεζα, σταδιακά, συνολικά 100.000 ευρώ και μαζί με διάφορες επιταγές τα είχε φυλάξει σε χρηματοκιβώτιο.

Μάλιστα ήταν εντοιχισμένο, ενώ ο άνδρας είχε φροντίσει να βάλει και ένα μεγάλο κάδρο στον τοίχο του γραφείου του.

«Κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών δέχτηκε τηλεφώνημα. «Του είπαν να πάει αμέσως στον Πειραιά προκειμένου να κανονίσει μια τελετή. Οπως αποδείχτηκε, το ραντεβού ήταν “μαϊμού”! Πήγε στη διεύθυνση που του έδωσαν, αλλά δεν βρήκε κανέναν. Οταν επέστρεψε στο γραφείο του, διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν μπει μέσα και είχαν ξηλώσει όλο το χρηματοκιβώτιο» περιγράφει στην «Espresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

25.07 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...