Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αντίδοτο στην…κρίση με hip hop και popping

O μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός χορών δρόμου, το JusteDebout, έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας.

Hip hop, house, locking ή popping δεν έχει σημασία, αρκεί να νιώσει κανείς τον ρυθμό να διαπερνά το κορμί του. Την περασμένη Κυριακή διοργανώθηκε στην Ελλάδα για δεύτερη φορά το JusteDebout, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός χορών δρόμου, με 160 χορευτές απ’ όλο τον κόσμο να δίνουν ραντεβού στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας.

Πρόκειται για ένα διεθνές γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τους χορευτές του είδους, αφού οι καλύτεροι διαγωνίζονται στο Παρίσι, σε μια εκδήλωση την οποία παρακολουθούν χιλιάδες θεατές. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι οι περσινοί νικητές επιλέχθηκαν από την Beyoncé να χορεύουν στο πλευρό της.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός χορογράφος Jean Pierre και η σύζυγός του Ευαγγελία Δήμου. Οι δυο τους προσπαθούν να κάνουν τρόπο ζωής τον χορό και να προωθήσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό. «Ο χορός είναι όντως αντίδοτο στην κρίση. Το JusteDebout δεν είναι ακόμη γνωστό στη χώρα μας, ωστόσο αποτελεί το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός στον κόσμο» λέει στην «Espresso» η Ευαγγελία Δήμου και εξηγεί: «Φέτος είχαμε 160 συμμετοχές. Ηρθαν χορευτές ακόμη και από την Ιαπωνία. Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό που γίνεται στο Παρίσι. Το σημαντικό είναι πως θα εκπροσωπούν την Ελλάδα».

Οι κανονισμοί του διαγωνισμού είναι απλοί. Οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάζονται μπροστά στους τέσσερις κριτές, οι οποίοι ψηφίζουν τους καλύτερους, που πηγαίνουν στα προημιτελικά. Ακολουθεί μια «χορευτική μάχη» ενώπιον των κριτών. «Οι χορευτές έχουν το δικαίωμα να διαγωνιστούν μόνο σε μία χώρα. Για παράδειγμα, κάποιος που διαγωνίστηκε στη Νέα Υόρκη δεν μπορεί να διαγωνιστεί και στην Ελλάδα» λέει η Ευαγγελία, η οποία όταν ήρθε από το Βέλγιο, όπου ζούσε, στην Ελλάδα, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως χορεύτρια δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του πενταγράμμου. Τον διαγωνισμό παρουσίασε ο γνωστός ράπερ Ισορροπιστής, ενώ κριτική επιτροπή στην κατηγορία junior ήταν οι χορογράφοι Κaroli Vamos και Jean Pierre και ο ράπερ Bo. Αξίζει να σημειωθεί πως στο JusteDebout της Ελλάδας στις κατηγορίες popping, locking ξεχώρισαν οι Γάλλοι, στο hip hop οι Ελβετοί και στην κατηγορία house dancing ένα ζευγάρι από τη Γαλλία και την Ελβετία.

Η νέα τάση, που τον τελευταίο καιρό έχει τρελάνει μικρούς, μεγάλους αλλά και την ελληνική showbiz, ακούει στο όνομα «Ηarlem Shake». Μετά το Gangam style ήρθε η σειρά του νideotrend «Harlem shake»: ο «αρχηγός» ξεκινάει τον χορό και στη συνέχεια τον ακολουθεί πλήθος χορευτών που ξεπροβάλλουν από δεξιά κι αριστερά. Μάλιστα έχει γίνει τόσο μεγάλη μανία και στην Ελλάδα που πριν από λίγες ημέρες 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Θησείο και χοροπήδησαν στον ρυθμό του «Ηarlem shake».

Πρώτος από τους επωνύμους που επινόησαν τη δική τους χορογραφία «Harlem shake» ήταν ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, που έστησε μαζί με τους συνεργάτες τους τον χορό μέσα στο στούντιο του Radio DJ, ενώ πρόσφατα ακολούθησε ο Αντύπας με τους Vegas, οι οποίοι γύρισαν το βιντεάκι τους μέσα στο καμαρίνι.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...