Ο Ακης σήκωσε χθες τους τόνους

Κόντρα του προέδρου του δικαστηρίου με τον Τσοχατζόπουλο που χαρακτήρισε τη δίκη του πολιτική – Κατάθεση στελέχους του ΣΔΟΕ «καίει» τη Σταμάτη για τη μεταβίβαση ακινήτου

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από τις μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο  Ακης Τσοχατζόπουλος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, από τον οποίο ζήτησε τον λόγο χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίκη του, ενώ υποστήριξε ότι το αντικείμενό της αφορά μια κυβερνητική απόφαση για την αγορά όπλων που λήφθηκε μετά τα γεγονότα των Ιμίων. «Τότε η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να υπάρχει επαρκής ισχύς, γιατί αυτό ήταν εθνικά απαραίτητο. Αυτή η απόφαση αφορά και την υπόθεση των υποβρυχίων, που ήταν καθοριστικός παράγοντας ανασυγκρότησης του Πολεμικού Ναυτικού» δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος με τον πρόεδρο της έδρας:

– Πρόεδρος: Τα είπαν αυτά οι συνήγοροί σας…

– Τσοχατζόπουλος: Δεν μπορεί να υπάρχουν υποψίες και κατηγορίες. Υπάρχουν στα χαρτιά αυτά.

– Πρόεδρος: Τα λέει το βούλευμα αυτά. Αρκεί η άρνησή σας στην κατηγορία.

– Τσοχατζόπουλος: Υπαρκτό το θέμα της αποσβεστικής προθεσμίας όμως…

– Πρόεδρος: Ελήφθη μια απόφαση γι’ αυτό από το δικαστήριο.

– Τσοχατζόπουλος: Υπάρχουν όμως και οι νόμοι και το Σύνταγμα.

– Πρόεδρος: Δεν είναι του παρόντος. Δεν έχουν σχέση αυτή τη στιγμή.

– Τσοχατζόπουλος: Εχουν σχέση, γιατί είναι καταλυτικός ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ.

– Πρόεδρος: Το έχω καταγράψει ήδη δέκα φορές για τον ρόλο του ΚΥΣΕΑ. Είναι θέματα ουσίας και θα διερευνηθούν.

– Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχει δωροδοκία. Δεν το λέω, κύριε πρόεδρε, το αποδεικνύω. Οχι βάσει της νομοθεσίας, αλλά βάσει της  πραγματικότητας…

Στη συνέχεια κατέθεσε ως μάρτυρας στέλεχος του ΣΔΟΕ, το οποίο έκανε λόγο για «μη συνηθισμένες πρακτικές» που εφαρμόστηκαν στη μεταβίβαση του ακινήτου της Ακρόπολης από την εταιρεία ΝΟΒΙLIS στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου. Επίσης αναφέρθηκε στον ρόλο που είχαν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί σε αγοραπωλησίες ακινήτων με επίκεντρο την οικογένεια Τσοχατζόπουλου τονίζοντας ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές κρύβονταν άλλα πρόσωπα από εκείνα που εμφανίζονταν στα χαρτιά.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΓ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ