Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Το μήνυμα της Νατάσας για την Αντζελίνα Τζολί

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έγραψε στο Facebook για τη γενναία απόφαση της διάσημης ηθοποιού.

Τη γενναία απόφαση της Αντζελίνα Τζολί να υποβληθεί σε διπλή προληπτική μαστεκτομή «επιβράβευσε» χθες η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη, εκφράζοντας την ελπίδα και άλλες γυναίκες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ως χειρουργός με ειδικότητα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, τάσσεται υπέρ της προληπτικής μαστεκτομής, αλλά και της ωοθηκεκτομής μετά την τεκνοποίηση.

Χαρακτηριστικά, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού σημείωσε: «Ας γίνει το πρότυπό μας. Η Αντζελίνα Τζολί, μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η επέμβαση αυτή είχε προληπτικό χαρακτήρα και επιλέχθηκε μετά την υποβολή της διάσημης ηθοποιού σε γονιδιακό έλεγχο για μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1» τόνισε και πρόσθεσε: «Γυναίκες οι οποίες κρίνονται θετικές ως φορείς αυτού του γονιδίου διατρέχουν κίνδυνο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, στις γυναίκες αυτές ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες είναι μεγαλύτερος από 40%. Η μόνη σίγουρη θεραπεία στις περιπτώσεις αυτές είναι η πρόληψη: τακτικός μαστολογικός έλεγχος από την ηλικία των 25 ετών και προληπτική μαστεκτομή και ωοθηκεκτομή μετά την τεκνοποίηση».

Η Νατάσα Καραμανλή αναφέρθηκε ακόμη και στο βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό που ανάγκασε την Αντζελίνα Τζολί να υποβληθεί στην επέμβαση προκειμένου να γλιτώσει τη ζωή της. «Η Αντζελίνα, με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, κρίθηκε θετική στη μετάλλαξη του γονιδίου. Πήρε τη γενναία, αλλά σωστή απόφαση να προχωρήσει σε προληπτική μαστεκτομή. Θωράκισε την υγεία της, προστάτευσε τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και συνεπής με τη δημόσια στάση που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια μέσα από το κοινωνικό και ανθρωπιστικό της έργο, δημοσίευσε την περιπέτειά της με άρθρο της στον Τύπο. Με την ενέργειά της αυτή έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες: ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από το τέλειο κορμί. Ομορφιά είναι η δύναμη και η θέληση για ζωή. Ομορφιά είναι η αυτοπεποίθηση που μας δίνουν οι επιλογές μας» τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Ομορφιά είναι να μη διστάζεις να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου για να βοηθήσεις τους άλλους. Η Αντζελίνα Τζολί, στα μάτια όλων μας, είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....